Zo werkt het

Hoe werkt het boeken van een spreker.

Hoe werkt het boeken van een spreker

In 10 eenvoudige stappen leggen wij uit hoet het werkt om een spreker te boeken. Wij streven ernaar om het boeken van een spreker zo eenvoudig mogelijk te maken. In 10 heldere stappen lees loop je door het boeken van jou gewenste spreker. Het verdere regelwerk achter de schermen is onze specialiteit.

1. Contact

Heb je de juiste spreker gevonden op onze website plaats dan een offerte of informatieaanvraag via het contactformulier op de website of stuur een e-mail aan info@hetsprekersburo.nl.

2. Oriƫntatie

Wij controleren of de spreker beschikbaar is op de gevraagde datum en tijd en kijken of de aanvraag past bij de spreker en het onderwerp van de lezing.

Binnen 1 werkdag ontvang je een reactie en sturen wij een vrijblijvende offerte met de beschikbaarheid, tarief en de mogelijkheden van de spreker. Tevens plaatsen wij een vrijblijvende optie in de agenda. Deze staat standaard op 7 of 14 dagen.
Binnen dit/deze termijn geeft dit het eerste recht de gewenste spreker te bevestigen.

3. Keuze

Ben je akkoord met de offerte, dan kun je deze getekende bevestiging terug of laat het ons per e-mail of telefoon weten. Wij sturen ons boekingsformulier waarin je de gegevens (zover als mogelijk) over het evenement en over het bedrijf/organisatie invult.

Vervolgens maken wij de overeenkomst op stuur wij per e-mail een link voor het tekenen van de bevestiging. Ook wordt de datum in de agenda van de spreker vastgelegd.

4. Overeenkomst en factuur

Wij maken de overeenkomst op en sturen per e-mail. Na de digitale ondertekening ontvang je een kopie van de overeenkomst (pdf) en een factuur (pdf).

5. Informatiekit

Na de overeenkomst sturen wij je een informatiekit met nuttige informatie zoals bijvoorbeeld informatie over de techniek die nodig is voor de lezing van de spreker, foto's om rechtenvrij te gebruiken en een biografie die jullie kunnen gebruiken voor de aankondiging en werving.

6. Briefingsformulier

Ook ontvang je een checklist met enkele vragen die de spreker helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

7. Voorbespreking

Wij plannen in overleg met jullie en de spreker een telefonische voorbespreking in. Tijdens de voorbespreking neem je samen met de spreker de belangrijkste inhoudelijke punten door. Doel is om een lezing te verzorgen waar jullie als opdrachtgever en bezoeker iets aan hebben.

De voorbespreking zal ongeveer 1 tot 3 weken voor het evenement plaats vinden en voor een duur van 15 tot maximaal 30 minuten (afhankelijk van de spreker). Soms is een online of face-to-face voorbespreking mogelijk. Bij een face-to-face voorbespreking zitten meestal extra kosten, hou daar rekening mee.

8. Laatste check

Een aantal dagen voor de lezing nemen wij contact op voor het afstemmen van de laatste details (tijden, locatie, parkeren, contactpersoon).

De spreker neemt zijn eigen laptop en/of presentatie (usb) mee. In sommige gevallen sturen wij ook alvast de presentatie mee, zodat deze klaar kan worden gezet.

9. Lezing

Ruim (30 tot 45 minuten) voordat de lezing begint, is de spreker op de afgesproken locatie aanwezig. Indien het past in de agenda is de spreker na afloop nog beschikbaar voor vragen van bezoekers.

9. Follow up & evaluatie

Een paar dagen na de lezing nemen wij contact op met jullie om de inbreng van de spreker te evalueren.

Bekijk ons sprekers aanbod

Hebben we je kunnen uitleggen hoe het boeken van een spreker werkt bij Het Sprekersburo? Ga dan naar ons aanbod van sprekers en laat je inspireren door een selectie te maken. Vragen of advies nodig? Laat het ons gerust weten!