Waarom een spreker boeken via een sprekersbureau?

Lees er alles over in onze blog!

Blog: Waarom een spreker boeken via een sprekersbureau?    

Waarom een spreker boeken via een sprekersbureau?

Als u op zoek bent naar een spreker voor uw bijeenkomst dan doen we dat meestal via zoekgigant Google. Alleen kunnen de zoekresultaten overweldigend zijn. Alleen op het woord 'spreker' komen er meer dan 3,6 miljoen resultaten. Wie moet je inhuren? Hoe komt u in contact met die professionele spreker die u zoekt? Hoe weet u of de spreker een goede lezing geeft? Of misschien wilt u alleen maar weten wat de vergoeding is voor een lezing, of er nog extra kosten zijn zoals reiskosten en welke extra's u moet inhuren voor een presentatie zoals audiovisuele middelen?

De markt van sprekers kan heel verwarrend zijn. Er bestaat geen website of database waarop alle sprekers staan die in te huren zijn voor een lezing. Vergoedingen en prijzen zijn niet transparant, die lijken zelfs wel één van de best bewaarde geheimen ter wereld te zijn. Dan zijn er nog sprekers die zich laten vertegenwoordigen door een manager, management, uitgeverij, of één of meerdere sprekersbureau's. Om nog maar te zwijgen over de duizenden individuele sprekers die u overal op internet en social media kunt vinden.

Daarom kan het een ontmoedigende taak zijn om de juiste spreker te vinden. De meeste mensen vinden het ingewikkeld en tijdrovend. De zoektocht kan veel eenvoudiger worden gemaakt als u overweegt contact op te nemen met een sprekersbureau.

Wat is een sprekersbureau?

Sprekersbureau's zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het adviseren van de juiste spreker, passend bij uw bijeenkomst. Een onafhankelijk en vertrouwd adviseur. Er zijn grote bureau's, kleine bureau's, andere bureaus opereren ook internationaal. Sommige bureau's hebben honderden sprekers, andere bureau's hebben een paar unieke sprekers die exclusief bij hen te boeken zijn. Een aantal bureau's zijn net gestart en anderen bestaan al meer dan 20 jaar, zoals bijvoorbeeld Het Sprekersburo.

Kortom; sprekersbureau's fungeren als intermediair tussen sprekers en hun mogelijke opdrachtgevers. Ze bieden expertise, kennis, kwaliteit, service, inzicht/inspiratie en begeleiding. Zo hoeft niemand zich zorgen te maken over een verkeerde keuze.

Expertise van het Sprekersbureau

Adviseurs van sprekersbureau's zijn expert op gebied van de beste sprekers van Nederland. Hun website en bestand helpen u bij het zoeken naar de juiste spreker voor uw evenement, om te inspireren en kennis te delen. Informatie op de website biedt inzicht in onderwerpen, kosten en beschikbaarheid. Het team heeft veel ervaring, persoonlijke kennis en biedt de hoogste kwaliteit en service.

Inzicht in geschikte sprekers

Wanneer u contact zoekt met een sprekersbureau, dan geven de adviseurs inzicht in de geschikte spreker voor uw evenement. Over het algemeen zal een vriendelijke en deskundige adviseur u stapsgewijs door het proces begeleiden tot u de juiste spreker gevonden heeft, die past bij uw evenement en budget.

De begeleiding

Sprekersbureau's bieden de service en kennis om u door het administratieve proces te begeleiden. Zo helpen ze u bij het plannen van een voorbespreking, publiciteitsmateriaal zoals persfoto's en biografie en eventueel bij het boeken van vervoer en verblijf van de spreker als dat nodig mocht zijn.

Zekerheid

Honderd procent zekerheid bestaat niet. Het kan gebeuren dat een spreker uitvalt door ziekte of andere omstandigheden. Heel vervelend, maar dit is helaas niet te voorkomen. Als u rechtstreeks de spreker heeft gecontracteerd, dan moet u zelf last-minute op zoek naar een alternatief. Mocht een spreker uitvallen bij een sprekersbureau, dan heeft u als klant de zekerheid dat ze dit kunnen opvangen. Door hun uitgebreide netwerk en goed contact met inspirerende sprekers kunnen ze zo snel schakelen en een goed alternatief neerzetten. Dit alles natuurlijk in overleg met de opdrachtgever.

Professioneel advies

Een eerste advies kost u niets. En u maakt, uitzonderingen daargelaten, ook geen extra kosten door uw spreker te boeken bij een sprekersbureau. Sprekersbureau's ontvangen een commissie van de spreker. Het enige wat u dan betaalt, is het honorarium -sprekers fee- en daar krijgt u deskundig advies, zekerheid en begeleiding van het sprekersbureau voor terug. Iets wat u, bij het zelf boeken, allemaal niet zou hebben gekregen.

Dus een volgende keer dat u een spreker wilt boeken voor uw evenement, voelt u zich dan vooral niet overweldigd! Benader een sprekersbureau om uw volgende bijeenkomst tot een succes te maken.

Veel succes bij het vinden van de juiste spreker. Wij begroeten u graag als nieuwe klant bij Het Sprekersburo!

Deel deze blog: