Meest populaire onderwerpen waar sprekers op uitgekozen werden

Lees er alles over in onze blog!

Meest populaire onderwerpen waar sprekers op uitgekozen werden 2018-12-28    

Iedereen had het erover: van Maastricht tot Groningen en in heel Nederland waren afgelopen zomer het weer en klimaat een populair en veel besproken onderwerp. Bedrijven en organisaties wilden weten wat deze klimaatverandering voor gevolgen zou hebben. Ze wilden graag weten hoe ze hiermee kunnen omgaan en waar ze rekening mee moeten houden voor de toekomst.

Door de aanhoudende warmte die iedereen bezig hield kwam het onderwerp ook op nummer 1 te staan in top 10 van sprekers-onderwerpen. Niet zo vreemd gezien de gevolgen van afgelopen jaar. Vaak zijn de meest besproken onderwerpen in ons dagelijkse leven ook de onderwerpen waar veel op gezocht wordt.

Waar een behoefte ook is, is ook een inspirerende spreker. Afkomstig uit de branche of het vakgebied en verstand van zaken heeft, vaker een lezing verzorgde over het onderwerp en er bij u ook een lezing of presentatie over kan geven.

Top 10 populaire onderwerpen

Overzicht van top 10 van onderwerpen die meest gevraagd zijn in 2018:

  1. Klimaat en klimaatverandering (climate change)
  2. Weer
  3. Teambuilding
  4. Leiderschap
  5. Economie
  6. Ondernemerschap (ondernemen)
  7. Motivatie & inspiratie
  8. Cybercrime & cybersecurity
  9. Trends en trendwatching
  10. Innovatie

Trending topics of populaire onderwerpen waar Het Sprekersburo een verscheidenheid aan sprekers voor heeft. Wij helpen u graag met de juister spreker die perfect past bij het onderwerp, doelgroep, budget en doelstellingen van uw bijeenkomst of evenement.

Veel gevraagde sprekers over het onderwerp klimaat en klimaatverandering zijn: Helga van Leur, Reinier van den Berg, Gerrit Hiemstra, Dennis Wilt, Margot Ribberink en Peter Kuiper Munneke.

Sprekers-onderwerp 2019: energie en energietransitie?

Energie en energietransitie sprekers-onderwerp voor 2019?

Een onderwerp dat waarschijnlijk volgend jaar in de top 10 zal komen is 'energie', 'energietransitie' en 'duurzaamheid. Niet zo verwonderlijk als de overheid en het bedrijfsleven het dagelijks hebben over het Nederlandse klimaat- & energieakkoord. Vragen die opkomen zijn dan; welke maatregelen moeten er worden genomen, wat gaat ons dat kosten als bedrijfsleven, wanneer treden deze maatregelen in werking en wat gaan we merken van het klimaatakkoord.

Natuurlijk kun je ook gewoon een spreker over de toekomst van het onderwerp inhuren. Trendwatchers voorspellen ieder met hun eigen methoden wat de trends zullen zijn voor de toekomst en dat kan ook over uw onderwerp.

Voor elke onderwerp en thema een geschikte spreker

Zoekt u ook een spreker over een bepaald onderwerp, maar weet u niet zo goed welke spreker het beste bij uw evenement past? Neem dan gerust contact met ons op. Het Sprekersburo denkt graag met u mee.

Deel deze blog: