College Tour-setting; een nieuwe, populaire manier van inspireren!

Lees er alles over in onze blog!

College Tour-setting; een nieuwe, populaire manier van inspireren!    

College Tour-setting; een nieuwe, populaire manier van inspireren!

College Tour

Steeds vaker wordt er bij evenementen en bijeenkomsten gekozen voor de 'College Tour' setting in plaats van de 'klassieke' inspirerende lezingen. Voor wie het programma College Tour niet kent: in het televisieprogramma ontving moderator Twan Huys bekende gasten die naam hebben gemaakt in hun vakgebied, die door onder andere het publiek -studenten- geïnterviewd worden over hun studententijd, ambities en carriere.

Bekijk het 10 minuten fragment van Ali B in College Tour

Tegenwoordig zoeken klanten steeds vaker naar originaliteit voor hun evenement, waarbij een keynote spreker een belangrijk onderdeel is. In samenspraak met de spreker word er veelal gekozen naar een lezing op maat die aansluit op het onderwerp of thema van de bijeenkomst. Om nog een stapje verder te gaan, kiezen steeds meer klanten voor de College Tour-setting. Voor deze setting zijn vele namen te bedenken zoals interview, vraaggesprek of Q&A (Questions and Answers) of in het Nederlands 'Vragen & Antwoorden' genoemd. En hoe je het ook noemt, het is een nieuwe opzet die meer elan kan geven aan uw evenement.

Deze methode gaat nog een stap verder en maakt het uniek. Niet de spreker bepaald hoe de lezing eruit gaat zien, maar dat doet het publiek samen met de interviewer. Dit maakt de interactie met de spreker spannender en veel opener en is een goede methode om het publiek te betrekken bij de bijeenkomst. Belangrijk is wel om te kiezen voor een ervaren interviewer die op het juiste moment de juiste vragen weet te stellen en weet door te dringen tot de essentie van de vraag.

Vragen aan Floortje Dessing

Een mooi voorbeeld is Floortje Dessing, die gevraagd werd voor een zakelijk inspiratie-evenement van Booking.com. Tijdens dit evenement konden de gasten (travel managers) vragen stellen aan Floortje Dessing over haar reiservaringen. Als 'Koningin van het Reizen' is ze al op de verste uithoeken en meest afgelegen plekken ter wereld geweest. De interviewer ging ook nog wat dieper in op al het zakelijke reisbeleid en de verplichtingen daarvan. De interviewer, die uit het eigen bedrijf afkomstig was, wist samen met de gasten de mooiste maar ook meest interessante vragen te stellen. Veelal vragen die normaal gesproken niet gauw aan bod komen tijdens een lezing.

Openhartig gesprek met voormalig strafpleiter Bram Moszkowicz

Onlangs was spreker, en voormalig advocaat, Bram Moszkowicz te gast bij het succesvolle Accountancy Congres van studievereniging PM. Het jaarlijkse congres stond in het thema van 'Reputation Damage: Rebuilding the Tower of Trust'. De organisatie had ook hier gekozen voor een College Tour-setting. Interviewer Pauline de Wilde had de taak om samen met de het publiek tot een mooi gesprek te komen. Bram Moszkowicz gaf op alle vragen een eerlijk antwoord. Van vragen 'of hij terug keert in de advocatuur' tot de vragen over hetgeen waarvoor hij geschrapt is van het tableau.

Mooie sprekers met een interessant verhaal

Het maakt het net wat leuker om aan een spreker die vraag te stellen waarop u altijd al het antwoord had willen weten in plaats van het te lezen via kranten en social media. Er zijn vele mooie sprekers te bedenken, zoals: Daan Roosegaarde, Floortje Dessing, Erland Galjaard, Ed Nijpels, Maarten van der Weijden, Annemarie van Gaal, Peter R. de Vries, Bas van der Veldt, Duncan Stutterheim, Marcel Boekhoorn, Ellie Lust of Pieter Zwart.

College Tour 2019

Dit jaar -2019- neemt Mathijs van Nieuwkerk het stokje over van Twan Huys. De afgelopen jaren waren er Nederlandse gasten, zoals Johan Crujijff, Daan Roosegaarde, Ronald Koeman, Anouk, Johnny de Mol, Armin van Buuren, Epke Zonderland, Willem Holleeder, Andre Kuipers, John de Mol, Mark Rutte, Louis van Gaal, Doutzen Kroes, Neelie Kroes en Joop van den Ende. En ook spraakmakende gasten uit het buitenland: Ed Sheeran, Bill Gates, Robbie Williams, Desmond Tutu, Sting, Richard Brandson, Steve Ballmer, Nick Leeson en Tenzin Gytso.

Voor de nieuwe editie kunnen studenten vragen stellen aan cabaretier Peter Pannekoek, strafrechtadvocaat Bénédicte Ficq, zaakwaarnemer & spelersmakelaar Mino Raiola en regisseur en reclamemaker Diederick Koopal.

Welke opzet kiest u voor uw evenement of bijeenkomst?

Ook eens een andere opzet dan een keynote-lezing en kiest u daarom voor een collegetour-setting? Bij Het Sprekersburo vindt u ervaren interviewers, die tijdens uw evenement het verschil maken en uiteraard interessante sprekers passend binnen ieders budget.

Deel deze blog: