Ad van Wijk

De topman van het jaar 2008 heeft drie wetten over energie waarover hij spreekt tijdens zijn inspirerende lezingen.

Onderwerpen & Thema's

    Klik om andere verwante sprekers te ontdekken.

Talen

Categorieën

Inzetbaarheid

 • Spreker

Beschikbaar voor

 • Lezingen
 • Lezingen op maat

Tarief categorie spreker

€ 2.000 tot € 3.500

Om Ad van Wijk te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 - 317 121 of boek online.

Keynote spreker

Ad van Wijk boeken als spreker

Hoogleraar Future Energy Systems, auteur, ondernemer en spreker

 • Topman van het Jaar 2008
 • Nederlandse Ondernemer van het Jaar 2007
 • Hoogleraar Future Energy Systems aan de TU Delft
 • ‘Waterstof-ambassadeur’

Professor Ad van Wijk is hoogleraar 'Future Energy Systems' aan de Technische Universiteit Delft (TU Delft) en adviseur Sustainable Energy. 

Van zijn hand verschenen meerdere boeken op het gebied van energie en duurzaamheid, waaronder 'Solar Power to the People', 'Welcome to the green Village' en 'Waterstof: de sleutel voor de energietransitie'.

Als duurzame energie ondernemer verzorgt Ad van Wijk lezingen en presentaties voor verschillende organisaties. Onderwerpen die aan de orde komen zijn energieenergietransitie, duurzame energie, waterstof, duurzaamheid en de economie. Tijdens zijn lezing neemt hij zijn publiek mee in de mogelijkheden en onmogelijkheden van onder andere waterstof.

Tot zijn klanten behoren onder meer Gemeente Zwolle, Industriële Kring Berkelland, Tata Steel en Provincie Flevoland.

Beschikbaarheid aanvragen

Gespreksonderwerpen Ad van Wijk

Ad van Wijk verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Ad van Wijk kan ook een lezing op maat verzorgen.

 • Energie(transitie)
 • Duurzaam ondernemen
 • Afval en grondstoffen
 • Biobased economy
 • Waterstof

Biografie Prof. dr. Ad van Wijk

Lees meer over Prof. dr. Ad van Wijk

Prof. dr. Ad van Wijk, geboren op 12 mei 1956, startte zijn carrière als wetenschappelijk onderzoeker duurzame energie aan de Universiteit van Utrecht. Op dit moment is hij ondernemer en hoogleraar Future Energy Systems aan de TU Delft, waardoor hij alles weet van duurzame energie. Hij wordt gezien als het boegbeeld van energietransitie in Noord-Nederland.

Ondernemer

In 1984, was van Wijk mede-oprichter van het bedrijf Ecofys, later een onderdeel van Econcern. Van Wijk was de CEO van Econcern een bedrijf dat vele nieuwe duurzame energie producten, diensten en projecten ontwikkelde. Voorbeelden zijn het 120 MW offshore windpark Prinses Amalia in de Noordzee, diverse multi-MW zonne-energieparken in Spanje en een bio-methanol fabriek in Nederland. Verder geldt Van Wijk als dé autoriteit op het gebied van waterstof.

Van Wijk ontving vele belangrijke prijzen voor excellent ondernemerschap, zo werd hij verkozen tot de Nederlandse ondernemer van het jaar in 2007 en topman van het jaar in 2008.

Hoogleraar

OOp de TU Delft is Van Wijk hoogleraar en focust hij zich op energiesystemen van de toekomst. Ook is Van Wijk nauw betrokken bij de Green Village, een proeftuin voor duurzame innovaties op de campus van de TU Delft. Daarnaast werkt hij bij het KWR Watercycle Research Institute.

Van Wijk is auteur van het populaire boek 'Hoe kook ik een ei', dat een frisse kijk op duurzame energie geeft. Ook schreef hij het boek ‘Welcome to the Green Village’.

Lezingen

Ad van Wijk geeft regelmatig lezingen. Daarin komen vaak de volgende drie 'wetten' over energie aan bod:

 • We gooien 98% van onze energie weg
 • De zon levert ons in een uur meer energie dan we in de wereld in een jaar verbruiken.
 • De energie van de zon is overal rond om ons, maar niet zo geconcentreerd als fossiele energie.

 

Maar hoe komen we nu met deze drie 'wetten' in ons achterhoofd naar een duurzame energievoorziening voor iedereen. Aan de hand van vele voorbeelden, nieuwe technologieen en systemen schetst hij op inspirerende en enthousiaste wijze de weg naar deze duurzame energievoorziening voor iedereen.

Huur Ad van Wijk in als spreker of dagvoorzitter

Voor bijeenkomsten of events met (duurzame) energie als onderwerp, is Van Wijk een zeer geschikte spreker, dagvoorzitter of panellid. Hij is al een vaste spreker bij diverse organisaties en bedrijven en wordt gezien als een spreker van formaat die elke keer weer door middel van interessante inzichten een sterke presentatie houdt. 


Deel deze pagina

Aanbevelingen voor Ad van Wijk

Ontdek de feedback van onze opdrachtgevers over de lezingen en presentaties van Ad van Wijk. Lees de enthousiaste reacties.

We hebben goede reacties gehad op de presentatie van Ad. Een prima lezing over energietransitie en waterstof.

AkzoNobel

Ad van Wijk inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Prof. dr. Ad van Wijk.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Prof. dr. Ad van Wijk via Het Sprekersburo. Wil je Ad van Wijk inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst?
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Wil je meer weten over boekingen of een prijsopgave ontvangen? Gebruik dan het onderstaande formulier. Vergeet niet om je gegevens correct in te vullen, zodat we je goed kunnen informeren over je vraag.

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van Ad van Wijk

Het boeken van Ad van Wijk is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die Ad van Wijk heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van Ad van Wijk plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de lezing van Ad van Wijk.

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die Ad van Wijk helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt Ad van Wijk de belangrijkste inhoudelijk punten door. Het doel is om een lezing te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan de lezing nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van de lezing zal Ad van Wijk aanwezig zijn op locatie. Aan het einde van de lezing is er nog ruimte om enkele vragen van het publiek te beantwoorden.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van Ad van Wijk te evalueren.

Veelgestelde vragen

Wij zijn van helderheid vooraf, en jij hoogstwaarschijnlijk ook. Daarom hebben we deze veelgestelde vragen samengesteld om zoveel mogelijk vragen vooraf te beantwoorden. Heb je toch nog meer vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voor boekingen kun je contact opnemen met één van onze medewerkers. Direct telefonisch contact op 0321 - 317 121 of via onze chat.
Mailen kan natuurlijk ook, mail naar: info@hetsprekersburo.nl.

Na het bevestigen van een boeking, plannen we een telefonische (online) voorbespreking in. Tijdens deze inhoudelijke sessie bespreek je met Ad van Wijk het evenement, de doelgroep, de lezing en eventuele specifieke wensen.

Een eerste indicatie voor boekingen binnen Nederland: de prijs ligt tussen 3.500 en 5.000 euro voor een lezing en is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals lengte van de lezing, welke voertaal, het programma en de doelgroep. Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en ontvang een gratis offerte.

Ad van Wijk spreekt over verschillende onderwerpen en themas. Neem gerust contact op voor meer informatie en mogelijkheden.

Indien de agenda het toelaat, kunnen we een vrijblijvende optie van 14 dagen plaatsen. We ontvangen graag informatie over de gewenste tijden en locatie, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Binnen deze periode van twee weken horen we graag of de boeking doorgang vindt of dat er behoefte is aan een verlenging van de optie.

Vergelijkbare sprekers

Ontdek andere sprekers in dezelfde categorie als Ad van Wijk! Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van gerelateerde sprekers. Mocht je niet direct de juiste match hebben gevonden, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om advies te geven en te helpen bij je keuze.

Ruud Koornstra

Ruud Koornstra

Als ondernemend activist verzorgt Ruud Koornstra lezingen over duurzaamheid, energie transitie, mobiliteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Helga van Leur

Helga van Leur

Voormalig weervrouw van het RTL Nieuws vertelt tijdens haar lezingen op enthousiaste wijze over het klimaat en duurzaamheid.

Reinier van den Berg

Reinier van den Berg

Meteoroloog, presentator en spreker. Hij bespreekt op verhelderende wijze de actuele toestand van het wereldwijde klimaat.

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Ontdek de acht redenen waarom je een spreker boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Ad van Wijk.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.