Bernice Notenboom

Poolheldin, expeditieleidster en spreker met lezingen over waardevolle levenslessen, zoals grenzen verleggen en mentaal sterk blijven.

Onderwerpen & Thema's

    Klik om andere verwante sprekers te ontdekken.

Talen

Categorieën

Inzetbaarheid

 • Dagvoorzitter
 • Spreker

Beschikbaar voor

 • Dagvoorzitterschappen
 • Lezingen
 • Lezingen op maat

Tarief categorie spreker

€ 3.500 tot € 5.000

Om Bernice Notenboom te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 - 317 121 of boek online.

Keynote spreker

Bernice Notenboom boeken als spreker

Klimaatjournaliste, beroepsavonturierster, filmmaakster spreker en dagvoorzitter.

 • Columnist voor o.a. 'De Volkskrant', 'Telegraaf' en 'National Geographic'
 • Auteur van 'Tegenpolen' en 'Artica'
 • Documentaires 'Himayala Alert' en 'Desert Alert'

Bernice Notenboom is een professioneel avonturier, journalist en inspirerende spreker. Ze probeert door haar expedities het veranderende klimaat een gezicht te geven.

Ze schrijft artikelen voor verschillende kranten en magazines. Van haar hand verschenen de boeken “Artica” en “Tegenpolen".

Bernice haar lezingen gaan over waardevolle levenslessen zoals blijven focussen, grenzen verleggen, mentaal sterk blijven en expeditie-ervaringen die ze vertaalt/gebruikt als metafoor naar elke onderneming. Met passie vertelt ze een persoonlijk verhaal met spectaculaire beelden die elke keer weer een diepe indruk achter laten en garant staan voor een top lezing.

Ze is onder andere spreker geweest bij United Nations New York, de Tweede Kamer, Triodos Bank, Essent en GasUnie.

Beschikbaarheid aanvragen

Gespreksonderwerpen Bernice Notenboom

Bernice Notenboom verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Bernice Notenboom kan ook een lezing op maat verzorgen.

Presentaties of webinar van Bernice Notenboom?

Ook al zijn er natuurlijke variaties in het klimaat, is het waard om hiermee te gokken?

-Bernice Notenboom-

Bernice Notenboom op beeld

Bekijk de inspirerende video's van Bernice Notenboom? Wil je een voorproefje van zijn lezingen krijgen? Bekijk dan de YouTube video's hieronder.

Presentatie Raadsledendag 2013

Trailer The Arctic March

Living deliberately will lead the future - TEDxRotterdam

Biografie Bernice Notenboom

Lees meer over Spreker Bernice Notenboom

Bernice Notenboom is geboren op 2 juni 1962 in Rotterdam en is klimaatjournalist, poolreiziger, beroepsavonturier, filmmaker en spreker.

In 2008 skiede Bernice als eerste Nederlandse naar de Zuidpool na een route van bijna duizend kilometer en in 2009 stond zij als tweede Nederlandse op de top van de Mount Everest. Dit jaar probeerde zij - als eerste vrouw ter wereld - om van de Noordpool terug te skiën naar Canada maar The Arctic March eindigde in een evacuatie na 600 km ploeteren en nog maar 188 km van de kust.

The Arctic March is de zwaarste expeditie ter wereld. Een op de drie mislukt, het is tien keer heftiger dan Everest. Met haar verhaal heeft ze veel indruk gemaakt bij het RTL Late Night van Humberto Tan, Hart van Nederland, NOS journaal, Pauw & Witteman, Vrij Nederland en andere media. Bernice vertelt pakkend over veerkrachtig zijn en hoe je er mee om moet gaan als doelen niet worden gehaald. Wat gebeurt er als het mis gaat? Hoe blijf je samenwerken en doorzetten? Hoe ga je om met kwetsbaarheid en incasseer je mislukkingen? 

Zij combineert haar drijfveren en passies al haar hele leven. Niet alleen op expedities maar ook al tijdens haar professionele leven. Na een MBA-studie en een carrière bij Microsoft begon ze een raftingbedrijf met trips op de Colorado Rivier in Amerika. Tien jaar later verkocht Bernice het en begon met schrijven en rapporteren over expedities. Op ski's naar de Noordpool, Zuidpool, over de Groenlandse ijskap, door ruig Siberië trekken in - 50 graden en het beklimmen van de Mount Everest, de Niger kayaking in Mali, allemaal expedities om klimaatverandering in extreme gebieden een gezicht te geven. Bernice Notenboom heeft geen tijd te verliezen en dat voel je in de stukken die ze schrijft voor o.a. de Volkskrant, Telegraaf, National Geographic, uit haar genomineerde boek Tegenpolen en uit de documentaires Himayala Alert en Desert Alert die zij over haar expedities heeft gemaakt. De zes-delige televisie serie Klimaatjagers over kantelpunten in het klimaatsysteem (VPRO) is inmiddels in 40 landen uitgezonden en is binnenkort als bioscoopversie te zien.

Bernice Notenboom inhuren als spreker

Haar lezingen gaan over waardevolle levenslessen zoals blijven focussen als de kou in je longen bijt, grenzen verleggen in de dode zone van Everest, mentaal sterk blijven tot het eind in Siberië, expeditie-ervaringen die prachtige metaforen zijn voor het bedrijfsleven. zij maakt vergelijkingen met topsporten, zoals rugby, voetbal en wielrennen. Haar presentaties kenmerken zich door originele (vrouwelijke) visies met een spectaculaire Multimedia show.


Deel deze pagina

Boeken van Bernice Notenboom

Onderstaand een overzicht van alle boeken die Bernice Notenboom de afgelopen jaren heeft uitgebracht. Wil je de aanwezigen een blijvend aandenken geven? Informeer naar de mogelijkheden om een aantal boeken te bestellen.

Boek Bernice Notenboom - Tegenpolen

Tegenpolen

Aanbevelingen voor Bernice Notenboom

Ontdek de feedback van onze opdrachtgevers over de lezingen en presentaties van Bernice Notenboom. Lees de enthousiaste reacties.

Referenties

Enkele van de opdrachtgevers van Bernice Notenboom:

 • Essent
 • ABN Amro
 • Triodos Bank
 • Grontmij
 • Gasunie
 • Rabobank
 • Attero
 • Royal Haskoning

Beoordelingen

Lezingen van Bernice Notenboom

Opdrachtgevers beoordeelden de lezing van Bernice Notenboom gemiddeld met een / 10 (0 beoordelingen).

Bernice Notenboom inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Bernice Notenboom.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Bernice Notenboom via Het Sprekersburo. Wil je Bernice Notenboom inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst?
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Wil je meer weten over boekingen of een prijsopgave ontvangen? Gebruik dan het onderstaande formulier. Vergeet niet om je gegevens correct in te vullen, zodat we je goed kunnen informeren over je vraag.

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van Bernice Notenboom

Het boeken van Bernice Notenboom is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die Bernice Notenboom heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van Bernice Notenboom plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de lezing van Bernice Notenboom.

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die Bernice Notenboom helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt Bernice Notenboom de belangrijkste inhoudelijk punten door. Het doel is om een lezing te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan de lezing nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van de lezing zal Bernice Notenboom aanwezig zijn op locatie. Aan het einde van de lezing is er nog ruimte om enkele vragen van het publiek te beantwoorden.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van Bernice Notenboom te evalueren.

Veelgestelde vragen

Wij zijn van helderheid vooraf, en jij hoogstwaarschijnlijk ook. Daarom hebben we deze veelgestelde vragen samengesteld om zoveel mogelijk vragen vooraf te beantwoorden. Heb je toch nog meer vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voor boekingen kun je contact opnemen met één van onze medewerkers. Direct telefonisch contact op 0321 - 317 121 of via onze chat.
Mailen kan natuurlijk ook, mail naar: info@hetsprekersburo.nl.

Na het bevestigen van een boeking, plannen we een telefonische (online) voorbespreking in. Tijdens deze inhoudelijke sessie bespreek je met Bernice Notenboom het evenement, de doelgroep, de lezing en eventuele specifieke wensen.

Een eerste indicatie voor boekingen binnen Nederland: de prijs ligt tussen 3.500 en 5.000 euro voor een lezing en is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals lengte van de lezing, welke voertaal, het programma en de doelgroep. Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en ontvang een gratis offerte.

Bernice Notenboom spreekt over verschillende onderwerpen en themas. Neem gerust contact op voor meer informatie en mogelijkheden.

Indien de agenda het toelaat, kunnen we een vrijblijvende optie van 14 dagen plaatsen. We ontvangen graag informatie over de gewenste tijden en locatie, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Binnen deze periode van twee weken horen we graag of de boeking doorgang vindt of dat er behoefte is aan een verlenging van de optie.

Vergelijkbare sprekers

Ontdek andere sprekers in dezelfde categorie als Bernice Notenboom! Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van gerelateerde sprekers. Mocht je niet direct de juiste match hebben gevonden, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om advies te geven en te helpen bij je keuze.

Wilco van Rooijen

Wilco van Rooijen

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Ontdek de acht redenen waarom je een spreker boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Bernice Notenboom.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.