Reinier van den Berg

Hij bespreekt op verhelderende wijze de actuele toestand van het wereldwijde klimaat en duurzaamheid.

Onderwerpen & Thema's

    Klik om andere verwante sprekers te ontdekken.

Talen

Categorieën

Inzetbaarheid

 • Dagvoorzitter
 • Discussieleider
 • Spreker

Beschikbaar voor

 • Lezingen
 • Lezingen op maat
 • Presentaties
 • Webcasts
 • Webinars

Tarief categorie spreker

€ 2.000 tot € 3.500

Om Reinier van den Berg te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 - 317 121 of boek online.

Keynote spreker

Reinier van den Berg boeken als spreker

Meteoroloog, weerman, tv-presentator, spreker en dagvooorzitter

 • Meteoroloog
 • Presentator RTL Weer op RTL4
 • Ambassadeur Light for the World en Trees for All 
 • Oprichter Ecoland.tv

Als spreker vertelt hij kleurrijk en gepassioneerd over het weer en (wereldwijde) klimaat.

Als meteoroloog en weerman staat Reinier wekelijks op een podium om als spreker een inspirerende en heldere lezing te verzorgen. De nadruk van zijn lezingen als spreker liggen bij Reinier op onderwerpen als: klimaatverandering, agri & food, CO2, water en waterhuishouding, mobiliteit, energie en duurzaam ondernemen.

Doordat het klimaat een sterke verwevenheid heeft met duurzaamheid inspireert Reinier zijn publiek om de kansen te pakken en de uitdagingen van duurzaamheid te zien. Alles draait om het vinden van de juiste balans.

Tot zijn opdrachtgevers behoren onder andere Waterschap Vechtstromen, Agrowin, ASR Nederland, Waterschap Zuiderzeeland, Veiligheidsregio Fryslân en Tuinbranche Nederland.

Reinier van den Berg is naast inspirerende spreker ook in te huren als ervaren en deskundige dagvoorzitter. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Beschikbaarheid aanvragen

Gespreksonderwerpen Reinier van den Berg

Reinier van den Berg verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Reinier van den Berg kan ook een lezing op maat verzorgen.

 • Weer en klimaat
 • Kansen en uitdagingen in duurzaamheid
 • Klimaatverandering
 • Food en Agri
 • Water en waterhuishouding
 • Energie
 • Mobiliteit
 • Duurzaam ondernemen
 • CO2 en de gevolgen voor de biodiversiteit
 • CO2 en klimaatverandering

'Klimaatverandering, wat zijn de gevolgen voor onze voedselvoorziening'

-Reinier van den Berg-

Reinier van den Berg op beeld

Bekijk de inspirerende video's van Reinier van den Berg? Wil je een voorproefje van zijn lezingen krijgen? Bekijk dan de YouTube video's hieronder.

Reinier van den Berg

Big Improvement Day - Pyroil - Over plastic soep

Climate Talk

Portret

Klimaatverandering: mij een zorg?!

Biografie Reinier van den Berg

Lees meer over Spreker Reinier van den Berg

Reinier van den Berg werd geboren op 5 april 1962 in Santpoort en is weerman en meteoroloog.

In 1986 studeerde Reinier af aan de Wageningen Universiteit in milieuwetenschappen met specialisatie luchtverontreiniging en als hobby Weerkunde. Na zijn studie ging hij aan de slag bij het weerbedrijf MeteoConsult, tegenwoordig MeteoGroup en bekend van het online platform weer.nl. Het bedrijf werd in 1986 mede opgericht door de broer van Reinier van den Berg.

Naast zijn presentatie werkzaamheden bij RTL, presenteerde hij het wetenschapsprogramma Galileo voor de EO en was hij te zien bij TV Gelderland en Omroep Zeeland.

Medeoprichter Ecoland.tv

In 2014 richt Van den Berg samen met Frank Langedijk en Rob Overman het tv-kanaal Ecoland.tv op. De nieuwe zender richt zich op programma’s binnen het thema duurzaamheid met onderwerpen als  voedsel, natuur, klimaat, wetenschap, energie, afval, economie en politiek. Met de slogan ‘All Together Now!’ laat Reinier de kijker zien dat er een harmonie kan bestaan tussen ecologie en economie. Tijdens de dag van de Duurzaamheid in 2016 gaat Ecoland.tv verder onder het internationale video-platform Volta. Op Volta laten ze 24 uur per dag zien dat een transitie naar een duurzame samenleving mogelijk is, en zelfs sneller dan men denkt. Op dit moment is Reinier nog ambassadeur van Volta.

Sinds de start van de televisiezender RTL 4 presenteert hij dagelijks het weerbericht en wordt daarmee een bekende Nederlander. Als hij op 1 februari 2018 besluit te stoppen als presentator bij het RTL Weer is hij daarmee de langst presenterende weerman in Nederland. Hij gaat zich meer toeleggen op duurzaamheid en als ondernemer bezighouden met plastic-recycling. Toch kan hij het presenteren niet helemaal loslaten en valt nog regelmatig in op de zender als weerman.

Weergenieten met weerman Reinier van den Berg

Reinier van den Berg heeft ook verschillende boeken geschreven. Van het boek “Hier en daar een bui” in 1995 en zijn laatste boek “Weergenieten” in 2016. Dit boek gaat over het weer en het ritme van de seizoenen in Nederland. Daarnaast zijn de verhalen over onder andere de weersverwachting en duurzaamheid van Reinier ook vaak te lezen in kranten en op social media.

Duurzaam ondernemer

Als duurzaam ondernemer probeert hij zijn doel na te streven om samen de wereld een stukje schoner achter te laten. Daarom stapt hij in 2018 samen met twee partners in het project van PyrOil dat zich richt op het recyclen van plastic. Wereldwijd is plastic afval een groot probleem voor het milieu. Daarnaast wordt het ingezamelde plastic grotendeels nog verbrand, omdat recyclen niet de oplossing is en het voorkomt ook niet dat dat plastic in het milieu terechtkomt. De plastic soep in de oceanen wordt steeds groter. PyrOil houdt zich bezig met het omzetten van plastic in hoogwaardige olie om uiteindelijk te verkopen als brandstof, en zo te werken aan een duurzame oplossing. Binnen PyrOil houdt Reinier zich bezig met Public Relations en communicatie.

Tornadojacht in Amerika

Reinier kan enorm genieten van onweer en tornado’s. Samen met een aantal collega’s heeft hij meerdere keren een tornadojacht georganiseerd in Amerika. Waar we in Nederland meerdere windhozen per jaar hebben, heeft Amerika regelmatig te maken met enorme tornado’s. Hij heeft tijdens zijn tornadojacht ook gevaarlijke tornado’s van dichtbij mee gemaakt. Dit hebben ook nog eens spectaculaire beelden opgeleverd die hij vaak gebruikt in zijn presentaties in het land. Een mooi verhaal waar hij graag in begrijpelijke taal over vertelt aan zijn publiek.

Meteoroloog Reinier van den Berg de spreker op gebied van klimaat en duurzaamheid

Een actueel onderwerp van de lezingen van Reinier is de dreiging van de klimaatverandering. Wordt de soep echt zo heet gegeten, als ze door de klimatologen wordt opgediend of valt het allemaal wel mee? Groeien er misschien palmbomen bij Zandvoort aan Zee in 2050? Veroorzaakt de opwarming misschien juist een enorme afkoeling in Noordwest-Europa. Stevenen we af op een ijstijd? Prangende vragen met soms verrassende antwoorden. Reinier bespreekt op heldere wijze de actuele toestand van het wereldwijde klimaat.

Reinier van den Berg inhuren als spreker

Reinier van den Berg is te boeken als spreker en geeft lezingen over diverse onderwerpen, zoals over het weer & klimaat, klimaatverandering, CO2, duurzaamheid, energie en mobiliteit. Wekelijks is hij in het land te zien met zijn boeiende presentaties. Huur Reinier van den Berg in als inspirerend spreker voor jouw evenement of bijeenkomst.

Contact met dagvoorzitter Reinier van den Berg

Naast zijn lezingen wordt Reinier regelmatig gevraagd om bijeenkomsten te begeleiden als dagvoorzitter. Het is wel belangrijk dat het thema of doel van de bijeenkomst raakvlak heeft met de onderwerpen weer, klimaat, klimaatverandering of duurzaamheid.

Wil je weten wat Reinier van den Berg kan betekenen voor jouw bijeenkomst of congres? Neem gerust contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.


Deel deze pagina

Boeken van Reinier van den Berg

Onderstaand een overzicht van alle boeken die Reinier van den Berg de afgelopen jaren heeft uitgebracht. Wil je de aanwezigen een blijvend aandenken geven? Informeer naar de mogelijkheden om een aantal boeken te bestellen.

Boek Reinier van den Berg: Weergenieten - het weerman Reinier van den Berg door de seizoenen

Weergenieten

Met weerman Reinier van den Berg door de seizoenen

Boek Bladgoud van Reinier van den Berg

Bladgoud

De onschatbare waarde van bomen

Aanbevelingen voor Reinier van den Berg

Ontdek de feedback van onze opdrachtgevers over de lezingen en presentaties van Reinier van den Berg. Lees de enthousiaste reacties.

Het was een geslaagde Aarbeiendag. Reinier was een van onze gastsprekers en weet waarover hij spreekt. Wij hebben veel positieve reacties van onze aarbeientelers ontvangen.

Aarbeiendag - Den Bosch

Alles is naar wens verlopen tijdens de dag van de duurzaamheid. De lezing van Reinier was zeer inspirerend. Bijna uitsluitend positieve reacties. Een enkeling vond het verhaal (te) abstract, maar die waren echt op één hand te tellen. Reinier is makkelijk in de omgang, kan zich goed inleven in ‘onze wereld’ en opent mensen de ogen. Onze missie gisteren was geslaagd.

Wonen Zuid

Presentatie van Reinier van den Berg over klimaatverandering was interessant en maakt je weer bewust van de grote veranderingen die nu gaande zijn. Ook in combinatie met de mooie locatie van het Woudagemaal maakte het tot een succesvolle middag voor onze gasten.

Veiligheidsregio Fryslan - Leeuwarden

Referenties

Enkele van de opdrachtgevers van Reinier van den Berg:

 • Rabobank Nederland
 • Waterschap Zuiderzeeland
 • Agrifirm
 • Aeres Hogeschool
 • Koninklijke NVRD

Beoordelingen

Lezingen van Reinier van den Berg

Opdrachtgevers beoordeelden de lezing van Reinier van den Berg gemiddeld met een 8.3 / 10 (3 beoordelingen).

Reinier van den Berg inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Reinier van den Berg.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Reinier van den Berg via Het Sprekersburo. Wil je Reinier van den Berg inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst?
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Wil je meer weten over boekingen of een prijsopgave ontvangen? Gebruik dan het onderstaande formulier. Vergeet niet om je gegevens correct in te vullen, zodat we je goed kunnen informeren over je vraag.

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van Reinier van den Berg

Het boeken van Reinier van den Berg is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die Reinier van den Berg heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van Reinier van den Berg plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de lezing van Reinier van den Berg.

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die Reinier van den Berg helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt Reinier van den Berg de belangrijkste inhoudelijk punten door. Het doel is om een lezing te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan de lezing nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van de lezing zal Reinier van den Berg aanwezig zijn op locatie. Aan het einde van de lezing is er nog ruimte om enkele vragen van het publiek te beantwoorden.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van Reinier van den Berg te evalueren.

Veelgestelde vragen

Wij zijn van helderheid vooraf, en jij hoogstwaarschijnlijk ook. Daarom hebben we deze veelgestelde vragen samengesteld om zoveel mogelijk vragen vooraf te beantwoorden. Heb je toch nog meer vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voor boekingen kun je contact opnemen met één van onze medewerkers. Direct telefonisch contact op 0321 - 317 121 of via onze chat.
Mailen kan natuurlijk ook, mail naar: info@hetsprekersburo.nl.

Na het bevestigen van een boeking, plannen we een telefonische (online) voorbespreking in. Tijdens deze inhoudelijke sessie bespreek je met Reinier van den Berg het evenement, de doelgroep, de lezing en eventuele specifieke wensen.

Een eerste indicatie voor boekingen binnen Nederland: de prijs ligt tussen 2.000 en 3.500 euro voor een lezing en is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals lengte van de lezing, welke voertaal, het programma en de doelgroep. Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en ontvang een gratis offerte.

Reinier van den Berg verzorgt lezingen tijdens evenementen en bijenkomsten over een groot aantal onderwerpen waaronder weer en klimaatverandering, duurzaam ondernemen, energietransitie, voedsel en agri, mobiliteit, transport, waterbeheer en meer. In het Nederlands of Engels.

Indien de agenda het toelaat, kunnen we een vrijblijvende optie van 14 dagen plaatsen. We ontvangen graag informatie over de gewenste tijden en locatie, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Binnen deze periode van twee weken horen we graag of de boeking doorgang vindt of dat er behoefte is aan een verlenging van de optie.

Vergelijkbare sprekers

Ontdek andere sprekers in dezelfde categorie als Reinier van den Berg! Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van gerelateerde sprekers. Mocht je niet direct de juiste match hebben gevonden, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om advies te geven en te helpen bij je keuze.

Marco Verhoef

Marco Verhoef

Naast zijn werk bij de NOS als meteoroloog en presentator verzorgt Marco lezingen en presentaties over het weer en het klimaat.

Margot Ribberink

Margot Ribberink

Haar specialisaties zijn de natuur, de mens en het weer. Als spreker deelt zij haar passie voor deze onderwerpen.

Helga van Leur

Helga van Leur

Voormalig weervrouw van het RTL Nieuws vertelt tijdens haar lezingen op enthousiaste wijze over het klimaat en duurzaamheid.

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Ontdek de acht redenen waarom je een spreker boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Reinier van den Berg.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.