Reinier van den Berg

Meteoroloog, weerman, tv-presentator, spreker en dagvooorzitter

Hij bespreekt op verhelderende wijze de actuele toestand van het wereldwijde klimaat en duurzaamheid.

Tarief categorie spreker:

€ 2.000 tot € 3.500

Om Reinier van den Berg te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 317 121 of boek online

Verzoek om tarief en beschikbaarheid

Reinier van den Berg spreekt

Als spreker vertelt hij kleurrijk en gepassioneerd over het weer en (wereldwijde) klimaat.

Als meteoroloog en weerman staat Reinier wekelijks op een podium om als spreker een inspirerende en heldere lezing te verzorgen. De nadruk van zijn lezingen als spreker liggen bij Reinier op onderwerpen als: klimaatverandering, agri & food, CO2, water en waterhuishouding, mobiliteit, energie en duurzaam ondernemen.

Doordat het klimaat een sterke verwevenheid heeft met duurzaamheid inspireert Reinier zijn publiek om de kansen te pakken en de uitdagingen van duurzaamheid te zien. Alles draait om het vinden van de juiste balans.

Tot zijn opdrachtgevers behoren onder andere Waterschap Vechtstromen, Agrowin, ASR Nederland, Waterschap Zuiderzeeland, Veiligheidsregio Fryslân en Tuinbranche Nederland.

Reinier van den Berg is naast inspirerende spreker ook in te huren als ervaren en deskundige dagvoorzitter. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

 • Meteoroloog
 • Presentator RTL Weer op RTL4
 • Ambassadeur Light for the World en Trees for All 
 • Oprichter Ecoland.tv

Gespreksonderwerpen Reinier van den Berg

Reinier van den Berg verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen

Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Reinier van den Berg kan ook een lezing op maat verzorgen.

 • Weer en klimaat
 • Kansen en uitdagingen in duurzaamheid
 • Klimaatverandering
 • Food en Agri
 • Water en waterhuishouding
 • Energie
 • Mobiliteit
 • Duurzaam ondernemen
 • CO2 en de gevolgen voor de biodiversiteit
 • CO2 en klimaatverandering

Onderwerpen & Thema's

Duurzaamheid Energietransitie Klimaatverandering Meteorologie Mobiliteit Voedsel Weer

    Klik om andere verwante sprekers te ontdekken.

Inzetbaarheid

DagvoorzitterDiscussieleiderSpreker

Beschikbaar voor:

Lezingen
Lezingen op maat
Presentaties
Webcasts
Webinars

Het Sprekersburo, dat spreekt voor zich.

Of bel ons om Reinier van den Berg te boeken op telefoonnummer 0321 317 121

'Klimaatverandering, wat zijn de gevolgen voor onze voedselvoorziening'

-Reinier van den Berg-

Reinier van den Berg op beeld

Bekijk de inspirerende video's van Reinier van den Berg

Klimaatverandering: mij een zorg?!

Wil je een impressie krijgen van de lezingen van spreker Reinier van den Berg bekijk dan hiernaast de video.

Reinier van den Berg

Big Improvement Day - Pyroil - Over plastic soep

Climate Talk

Portret

Klimaatverandering: mij een zorg?!

Biografie Reinier van den Berg

Lees meer over Reinier van den Berg

Reinier van den Berg werd geboren op 5 april 1962 in Santpoort en is weerman en meteoroloog.

In 1986 studeerde Reinier af aan de Wageningen Universiteit in milieuwetenschappen met specialisatie luchtverontreiniging en als hobby Weerkunde. Na zijn studie ging hij aan de slag bij het weerbedrijf MeteoConsult, tegenwoordig MeteoGroup en bekend van het online platform weer.nl. Het bedrijf werd in 1986 mede opgericht door de broer van Reinier van den Berg.

Naast zijn presentatie werkzaamheden bij RTL, presenteerde hij het wetenschapsprogramma Galileo voor de EO en was hij te zien bij TV Gelderland en Omroep Zeeland.

Medeoprichter Ecoland.tv

In 2014 richt Van den Berg samen met Frank Langedijk en Rob Overman het tv-kanaal Ecoland.tv op. De nieuwe zender richt zich op programma’s binnen het thema duurzaamheid met onderwerpen als  voedsel, natuur, klimaat, wetenschap, energie, afval, economie en politiek. Met de slogan ‘All Together Now!’ laat Reinier de kijker zien dat er een harmonie kan bestaan tussen ecologie en economie. Tijdens de dag van de Duurzaamheid in 2016 gaat Ecoland.tv verder onder het internationale video-platform Volta. Op Volta laten ze 24 uur per dag zien dat een transitie naar een duurzame samenleving mogelijk is, en zelfs sneller dan men denkt. Op dit moment is Reinier nog ambassadeur van Volta.

Sinds de start van de televisiezender RTL 4 presenteert hij dagelijks het weerbericht en wordt daarmee een bekende Nederlander. Als hij op 1 februari 2018 besluit te stoppen als presentator bij het RTL Weer is hij daarmee de langst presenterende weerman in Nederland. Hij gaat zich meer toeleggen op duurzaamheid en als ondernemer bezighouden met plastic-recycling. Toch kan hij het presenteren niet helemaal loslaten en valt nog regelmatig in op de zender als weerman.

Weergenieten met weerman Reinier van den Berg

Reinier van den Berg heeft ook verschillende boeken geschreven. Van het boek “Hier en daar een bui” in 1995 en zijn laatste boek “Weergenieten” in 2016. Dit boek gaat over het weer en het ritme van de seizoenen in Nederland. Daarnaast zijn de verhalen over onder andere de weersverwachting en duurzaamheid van Reinier ook vaak te lezen in kranten en op social media.

Duurzaam ondernemer

Als duurzaam ondernemer probeert hij zijn doel na te streven om samen de wereld een stukje schoner achter te laten. Daarom stapt hij in 2018 samen met twee partners in het project van PyrOil dat zich richt op het recyclen van plastic. Wereldwijd is plastic afval een groot probleem voor het milieu. Daarnaast wordt het ingezamelde plastic grotendeels nog verbrand, omdat recyclen niet de oplossing is en het voorkomt ook niet dat dat plastic in het milieu terechtkomt. De plastic soep in de oceanen wordt steeds groter. PyrOil houdt zich bezig met het omzetten van plastic in hoogwaardige olie om uiteindelijk te verkopen als brandstof, en zo te werken aan een duurzame oplossing. Binnen PyrOil houdt Reinier zich bezig met Public Relations en communicatie.

Tornadojacht in Amerika

Reinier kan enorm genieten van onweer en tornado’s. Samen met een aantal collega’s heeft hij meerdere keren een tornadojacht georganiseerd in Amerika. Waar we in Nederland meerdere windhozen per jaar hebben, heeft Amerika regelmatig te maken met enorme tornado’s. Hij heeft tijdens zijn tornadojacht ook gevaarlijke tornado’s van dichtbij mee gemaakt. Dit hebben ook nog eens spectaculaire beelden opgeleverd die hij vaak gebruikt in zijn presentaties in het land. Een mooi verhaal waar hij graag in begrijpelijke taal over vertelt aan zijn publiek.

Meteoroloog Reinier van den Berg de spreker op gebied van klimaat en duurzaamheid

Een actueel onderwerp van de lezingen van Reinier is de dreiging van de klimaatverandering. Wordt de soep echt zo heet gegeten, als ze door de klimatologen wordt opgediend of valt het allemaal wel mee? Groeien er misschien palmbomen bij Zandvoort aan Zee in 2050? Veroorzaakt de opwarming misschien juist een enorme afkoeling in Noordwest-Europa. Stevenen we af op een ijstijd? Prangende vragen met soms verrassende antwoorden. Reinier bespreekt op heldere wijze de actuele toestand van het wereldwijde klimaat.

Reinier van den Berg inhuren als spreker

Reinier van den Berg is te boeken als spreker en geeft lezingen over diverse onderwerpen, zoals over het weer & klimaat, klimaatverandering, CO2, duurzaamheid, energie en mobiliteit. Wekelijks is hij in het land te zien met zijn boeiende presentaties. Huur Reinier van den Berg in als inspirerend spreker voor jouw evenement of bijeenkomst.

Contact met dagvoorzitter Reinier van den Berg

Naast zijn lezingen wordt Reinier regelmatig gevraagd om bijeenkomsten te begeleiden als dagvoorzitter. Het is wel belangrijk dat het thema of doel van de bijeenkomst raakvlak heeft met de onderwerpen weer, klimaat, klimaatverandering of duurzaamheid.

Wil je weten wat Reinier van den Berg kan betekenen voor jouw bijeenkomst of congres? Neem gerust contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.


Deel deze pagina

Boeken van Reinier van den Berg

Onderstaand een overzicht van alle boeken die Reinier van den Berg de afgelopen jaren heeft uitgebracht. Wil je de aanwezigen een blijvend aandenken geven? Informeer naar de mogelijkheden om een aantal boeken te bestellen.

Boek Reinier van den Berg: Weergenieten - het weerman Reinier van den Berg door de seizoenen

Weergenieten

Met weerman Reinier van den Berg door de seizoenen

Boek Bladgoud van Reinier van den Berg

Bladgoud

De onschatbare waarde van bomen

Aanbevelingen voor Reinier van den Berg

Wat onze opdrachtgevers zeggen over lezing of presentatie van Reinier van den Berg. Lees de enthousiaste reacties.

Het was een geslaagde Aarbeiendag. Reinier was een van onze gastsprekers en weet waarover hij spreekt. Wij hebben veel positieve reacties van onze aarbeientelers ontvangen.

Aarbeiendag - Den Bosch -

"Het was een geslaagde Aarbeiendag. Reinier was een van onze gastsprekers en weet waarover hij spreekt. Wij hebben veel positieve reacties van onze aarbeientelers ontvangen. "

- Aarbeiendag - Den Bosch

"Presentatie van Reinier van den Berg over klimaatverandering was interessant en maakt je weer bewust van de grote veranderingen die nu gaande zijn. Ook in combinatie met de mooie locatie van het Woudagemaal maakte het tot een succesvolle middag voor onze gasten."

- Veiligheidsregio Fryslan - Leeuwarden

"Alles is naar wens verlopen tijdens de dag van de duurzaamheid. De lezing van Reinier was zeer inspirerend. Bijna uitsluitend positieve reacties. Een enkeling vond het verhaal (te) abstract, maar die waren echt op één hand te tellen. Reinier is makkelijk in de omgang, kan zich goed inleven in ‘onze wereld’ en opent mensen de ogen. Onze missie gisteren was geslaagd."

- Wonen Zuid

Referenties

Een greep uit opdrachtgevers van Reinier van den Berg

 • Rabobank Nederland
 • Waterschap Zuiderzeeland
 • Agrifirm
 • Aeres Hogeschool
 • Koninklijke NVRD

Beoordeling

Lezingen van Reinier van den Berg

Opdrachtgevers beoordeelde de lezing van Reinier met gemiddeld een 8.3 / 10 (3 beoordelingen).

Reinier van den Berg inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Reinier van den Berg.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Reinier van den Berg via Het Sprekersburo. Wil je Reinier van den Berg inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst? Voor informatie over boekingen of het opvragen van een prijs kun je onderstaand formulier gebruiken.
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Velden met een * zijn verplicht.

Onze werkwijze

Boeken van Reinier van den Berg werkt heel eenvoudig.

Hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kan werken.

Meer informatie

1. Vind een spreker
Vind op de website van Het Sprekersburo de juiste spreker voor jouw evenement of bijeenkomst.

2. Controleer de prijs en beschikbaarheid
Wij sturen jouw binnen één werkdag een geheel vrijblijvende offerte.

3. Plaats een gratis optie
Wij noteren bij beschikbaarheid van de spreker een, geheel vrijblijvende, optie voor 14 dagen.

4. Bevestig de boeking
Bij akkoord op de offerte boeken wij de spreker en sturen wij je ons boekingsformulier toe.

5. Ontvang de bevestiging
Met de, door jouw, aangeleverde gegevens sturen wij je de bevestiging van de boeking.

6. Teken en retourneer de bevestiging
Ter bevestiging sturen wij de een overeenkomst die binnen vijf dagen na ontvangst ondertekend moet worden.

Veelgestelde vragen

Nadat een boeking definitief is geworden plannen wij een telefonische voorbespreking. Tijdens deze voorbespreking neemt Reinier van den Berg contact op om de lezing door te spreken.

Tijdens zijn lezingen vertelt Reinier van den Berg op verhelderende wijze over het weer, het klimaat en duurzaamheid.
De nadruk ligt op onderwerpen als klimaatverandering, agri & food, CO2, water en waterhuishouding, energie en duurzaam ondernemen.

Wanneer je lang (6 tot 9 maanden) van te voren een optie plaatst, is de kans groter dat Reinier van den Berg beschikbaar is voor een inspirerende lezing.

Populaire datums zijn in de agenda van Reinier van den Berg vaak maanden vooruit volgeboekt. Wil je er zeker van zijn dat we jouw datum vrijhouden? Plaats een vrijblijvende optie.
Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Neem contact op met ons op via het aanvraagformulier op deze pagina of door een e-mail te sturen naar info@hetsprekersburo.nl. Je kan ons ook bellen op 0321 317 121.

De kosten voor een inspirerende lezing van Reinier van den Berg ligt in de prijscategorie € 2.000,- tot € 3.500,-. Om een vrijblijvende offerte te kunnen sturen met het tarief voor de lezing hebben we meer informatie nodig over het evenement (doelgroep, onderwerp of thema, aantal bezoekers, plaats of locatie).

Tarieven zijn exclusief 21% BTW, exclusief reiskosten en inclusief telefonische voorbespreking en voorbereiding van de lezing.

Zijn lezingen duren 30 tot maximaal 60 minuten. De ideale tijdsduur voor een presentatie van Reinier van den Berg is afhankelijk van het doel van de bijeenkomst, het programma of organisatie.
Daarom overleggen we graag samen hoe we de lezing zo goed mogelijk tot zijn recht kunnen laten komen en het maximale uit de presentatie kunnen halen.

Vergelijkbare sprekers

Meer sprekers zoals Reinier van den Berg!

Helga van Leur

Helga van Leur

Voormalig weervrouw van het RTL Nieuws vertelt tijdens haar lezingen op enthousiaste wijze over het klimaat en duurzaamheid.

Marco Verhoef

Marco Verhoef

Naast zijn werk bij de NOS als meteoroloog en presentator verzorgt Marco lezingen en presentaties over het weer en het klimaat.

Dennis Wilt

Dennis Wilt

Een bevlogen meteoroloog en presentator die werkt voor Meteo Consult. Zijn lezingen gaan over het weer, klimaat en duurzaamheid.

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Acht reden waarom een spreker boeken bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Reinier van den Berg.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.