Spreker Reinier van den Berg - Foto: (c) Joost Ooijman

Reinier van den Berg

Meteoroloog, presentator en spreker. Hij bespreekt op verhelderende wijze de actuele toestand van het wereldwijde klimaat.

Wil je meer informatie ontvangen over prijs en beschikbaarheid van Reinier van den Berg?

Spreker Reinier van den Berg - Foto: (c) Joost Ooijman

Reinier van den Berg inhuren als spreker voor jouw evenement

Meteoroloog, presentator en spreker. Hij bespreekt op verhelderende wijze de actuele toestand van het wereldwijde klimaat.

Wil je meer informatie ontvangen over prijs en beschikbaarheid van Reinier van den Berg?

Prijsindicatie

€ 2.000,- / € 3.500,-
(tarief voor een lezing of presentatie van Reinier van den Berg)

Inzetbaarheid

DagvoorzitterDiscussieleiderSpreker presentatie

Verzorgt

LezingenLezingen op maatPresentatiesWebcastsWebinars

Reinier van den Berg als spreker boeken

Als spreker vertelt hij kleurrijk en gepassioneerd over het weer en (wereldwijde) klimaat.

Als meteoroloog en weerman staat Reinier wekelijks op een podium om als spreker een inspirerende en heldere lezing te verzorgen. De nadruk van zijn lezingen als spreker liggen bij Reinier op onderwerpen als: klimaatverandering, agri & food, CO2, water en waterhuishouding, mobiliteit, energie en duurzaam ondernemen.

Doordat het klimaat een sterke verwevenheid heeft met duurzaamheid inspireert Reinier zijn publiek om de kansen te pakken en de uitdagingen van duurzaamheid te zien. Alles draait om het vinden van de juiste balans.

Tot zijn opdrachtgevers behoren onder andere Waterschap Vechtstromen, Agrowin, ASR Nederland, Waterschap Zuiderzeeland, Veiligheidsregio Fryslân en Tuinbranche Nederland.

Reinier van den Berg is naast inspirerende spreker ook in te huren als ervaren en deskundige dagvoorzitter. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

 • Meteoroloog
 • Presentator RTL Weer op RTL4
 • Ambassadeur Light for the World en Trees for All 
 • Oprichter Ecoland.tv

 • Persoonlijk contact met Reinier van den Berg
 • Gratis, vrijblijvend en binnen 24 uur een offerte
 • Eerlijke marktconforme prijzen
 • Ruim 20 jaar ervaring

Gespreksonderwerpen Reinier van den Berg

Reinier van den Berg verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen

Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Heeft u behoefte aan een specifieke lezing? Reinier van den Berg kan ook een lezing op maat verzorgen.

 • Weer en klimaat
 • Kansen en uitdagingen in duurzaamheid
 • Klimaatverandering
 • Food en Agri
 • Water en waterhuishouding
 • Energie
 • Mobiliteit
 • Duurzaam ondernemen
 • CO2 en de gevolgen voor de biodiversiteit
 • CO2 en klimaatverandering

'Klimaatverandering, wat zijn de gevolgen voor onze voedselvoorziening'

-Reinier van den Berg-

Reinier van den Berg op beeld

Bekijk de inspirerende video's van Reinier van den Berg

Wil je een impressie krijgen van de lezingen van spreker Reinier van den Berg bekijk dan hiernaast de video.

Reinier van den Berg

Reinier van den Berg

Big Improvement Day - Pyroil - Over plastic soep

Climate Talk

Portret

Klimaatverandering: mij een zorg?!

Biografie Reinier van den Berg

Lees meer over Reinier van den Berg

Reinier van den Berg werd geboren op 5 april 1962 in Santpoort en is weerman en meteoroloog.

In 1986 studeerde Reinier af aan de Wageningen Universiteit in milieuwetenschappen met specialisatie luchtverontreiniging en als hobby Weerkunde. Na zijn studie ging hij aan de slag bij het weerbedrijf MeteoConsult, tegenwoordig MeteoGroup en bekend van het online platform weer.nl. Het bedrijf werd in 1986 mede opgericht door de broer van Reinier van den Berg.

Naast zijn presentatie werkzaamheden bij RTL, presenteerde hij het wetenschapsprogramma Galileo voor de EO en was hij te zien bij TV Gelderland en Omroep Zeeland.

Medeoprichter Ecoland.tv

In 2014 richt Van den Berg samen met Frank Langedijk en Rob Overman het tv-kanaal Ecoland.tv op. De nieuwe zender richt zich op programma’s binnen het thema duurzaamheid met onderwerpen als  voedsel, natuur, klimaat, wetenschap, energie, afval, economie en politiek. Met de slogan ‘All Together Now!’ laat Reinier de kijker zien dat er een harmonie kan bestaan tussen ecologie en economie. Tijdens de dag van de Duurzaamheid in 2016 gaat Ecoland.tv verder onder het internationale video-platform Volta. Op Volta laten ze 24 uur per dag zien dat een transitie naar een duurzame samenleving mogelijk is, en zelfs sneller dan men denkt. Op dit moment is Reinier nog ambassadeur van Volta.

Sinds de start van de televisiezender RTL 4 presenteert hij dagelijks het weerbericht en wordt daarmee een bekende Nederlander. Als hij op 1 februari 2018 besluit te stoppen als presentator bij het RTL Weer is hij daarmee de langst presenterende weerman in Nederland. Hij gaat zich meer toeleggen op duurzaamheid en als ondernemer bezighouden met plastic-recycling. Toch kan hij het presenteren niet helemaal loslaten en valt nog regelmatig in op de zender als weerman.

Weergenieten met weerman Reinier van den Berg

Reinier van den Berg heeft ook verschillende boeken geschreven. Van het boek “Hier en daar een bui” in 1995 en zijn laatste boek “Weergenieten” in 2016. Dit boek gaat over het weer en het ritme van de seizoenen in Nederland. Daarnaast zijn de verhalen over onder andere de weersverwachting en duurzaamheid van Reinier ook vaak te lezen in kranten en op social media.

Duurzaam ondernemer

Als duurzaam ondernemer probeert hij zijn doel na te streven om samen de wereld een stukje schoner achter te laten. Daarom stapt hij in 2018 samen met twee partners in het project van PyrOil dat zich richt op het recyclen van plastic. Wereldwijd is plastic afval een groot probleem voor het milieu. Daarnaast wordt het ingezamelde plastic grotendeels nog verbrand, omdat recyclen niet de oplossing is en het voorkomt ook niet dat dat plastic in het milieu terechtkomt. De plastic soep in de oceanen wordt steeds groter. PyrOil houdt zich bezig met het omzetten van plastic in hoogwaardige olie om uiteindelijk te verkopen als brandstof, en zo te werken aan een duurzame oplossing. Binnen PyrOil houdt Reinier zich bezig met Public Relations en communicatie.

Tornadojacht in Amerika

Reinier kan enorm genieten van onweer en tornado’s. Samen met een aantal collega’s heeft hij meerdere keren een tornadojacht georganiseerd in Amerika. Waar we in Nederland meerdere windhozen per jaar hebben, heeft Amerika regelmatig te maken met enorme tornado’s. Hij heeft tijdens zijn tornadojacht ook gevaarlijke tornado’s van dichtbij mee gemaakt. Dit hebben ook nog eens spectaculaire beelden opgeleverd die hij vaak gebruikt in zijn presentaties in het land. Een mooi verhaal waar hij graag in begrijpelijke taal over vertelt aan zijn publiek.

Meteoroloog Reinier van den Berg de spreker op gebied van klimaat en duurzaamheid

Een actueel onderwerp van de lezingen van Reinier is de dreiging van de klimaatverandering. Wordt de soep echt zo heet gegeten, als ze door de klimatologen wordt opgediend of valt het allemaal wel mee? Groeien er misschien palmbomen bij Zandvoort aan Zee in 2050? Veroorzaakt de opwarming misschien juist een enorme afkoeling in Noordwest-Europa. Stevenen we af op een ijstijd? Prangende vragen met soms verrassende antwoorden. Reinier bespreekt op heldere wijze de actuele toestand van het wereldwijde klimaat.

Reinier van den Berg inhuren als spreker

Reinier van den Berg is te boeken als spreker en geeft lezingen over diverse onderwerpen, zoals over het weer & klimaat, klimaatverandering, CO2, duurzaamheid, energie en mobiliteit. Wekelijks is hij in het land te zien met zijn boeiende presentaties. Huur Reinier van den Berg in als inspirerend spreker voor jouw evenement of bijeenkomst.

Contact met dagvoorzitter Reinier van den Berg

Naast zijn lezingen wordt Reinier regelmatig gevraagd om bijeenkomsten te begeleiden als dagvoorzitter. Het is wel belangrijk dat het thema of doel van de bijeenkomst raakvlak heeft met de onderwerpen weer, klimaat, klimaatverandering of duurzaamheid.

Wil je weten wat Reinier van den Berg kan betekenen voor jouw bijeenkomst of congres? Neem gerust contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.


Deel deze pagina

Boeken van Reinier van den Berg

Reinier van den Berg heeft de afgelopen jaren verschillende boeken uitgebracht

Boeken

Boek Reinier van den Berg: Weergenieten - het weerman Reinier van den Berg door de seizoenen

Weergenieten

Met weerman Reinier van den Berg door de seizoenen

Aanbevelingen voor Reinier van den Berg

Wat onze opdrachtgevers zeggen over lezing of presentatie van Reinier van den Berg. Lees de enthousiaste reacties.

Alles is naar wens verlopen tijdens de dag van de duurzaamheid. De lezing van Reinier was zeer inspirerend. Bijna uitsluitend positieve reacties. Een enkeling vond het verhaal (te) abstract, maar die waren echt op één hand te tellen. Reinier is makkelijk in de omgang, kan zich goed inleven in ‘onze wereld’ en opent mensen de ogen. Onze missie gisteren was geslaagd.

Wonen Zuid -

"Het was een geslaagde Aarbeiendag. Reinier was een van onze gastsprekers en weet waarover hij spreekt. Wij hebben veel positieve reacties van onze aarbeientelers ontvangen. "

- Aarbeiendag - Den Bosch

"Presentatie van Reinier van den Berg over klimaatverandering was interessant en maakt je weer bewust van de grote veranderingen die nu gaande zijn. Ook in combinatie met de mooie locatie van het Woudagemaal maakte het tot een succesvolle middag voor onze gasten."

- Veiligheidsregio Fryslan - Leeuwarden

"Alles is naar wens verlopen tijdens de dag van de duurzaamheid. De lezing van Reinier was zeer inspirerend. Bijna uitsluitend positieve reacties. Een enkeling vond het verhaal (te) abstract, maar die waren echt op één hand te tellen. Reinier is makkelijk in de omgang, kan zich goed inleven in ‘onze wereld’ en opent mensen de ogen. Onze missie gisteren was geslaagd."

- Wonen Zuid

Referenties

Een greep uit opdrachtgevers van Reinier van den Berg

 • Rabobank Nederland
 • Waterschap Zuiderzeeland
 • Agrifirm
 • Aeres Hogeschool
 • Koninklijke NVRD

Beoordeling

Lezingen van Reinier van den Berg

Opdrachtgevers beoordeelde de lezing van Reinier met gemiddeld een 8.3 / 10 (3 beoordelingen).

Reinier van den Berg inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Reinier van den Berg.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Reinier van den Berg via Het Sprekersburo. Wil je Reinier van den Berg inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst? Voor informatie over boekingen of het opvragen van een prijs kun je onderstaand formulier gebruiken.
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Velden met een * zijn verplicht.

Onze werkwijze

Boeken van Reinier van den Berg werkt heel eenvoudig.

Hoe onze werkwijze en advies in uw voordeel kan werken.

Meer informatie

1. Vind een spreker
Vind op de website van Het Sprekersburo de juiste spreker voor uw evenement of bijeenkomst.

2. Controleer de prijs en beschikbaarheid
Wij sturen u binnen één werkdag een geheel vrijblijvende offerte.

3. Plaats een gratis optie
Wij noteren bij beschikbaarheid van de spreker een, geheel vrijblijvende, optie voor 14 dagen.

4. Bevestig de boeking
Bij akkoord op de offerte boeken wij de spreker en sturen wij u ons boekingsformulier toe.

5. Ontvang de bevestiging
Met de, door u, aangeleverde gegevens sturen wij u de bevestiging van de boeking.

6. Teken en retourneer de bevestiging
Ter bevestiging zendt Het Sprekersburo u een overeenkomst die binnen vijf dagen na ontvangst ondertekend aan ons retour gestuurd moet worden.

Spreker Reinier van den Berg boeken voor jouw bijeenkomst?

Wil je Reinier van den Berg inzetten voor jouw volgende bijeenkomst of evenement? Wil je meer informatie over de prijs? Een vrijblijvende offerte ontvangen? Of heb je gewoon een vraag? Neem dan contact met ons op. Vul dan het boekingsformulier in en wij nemen contact met je op.

Waarom Het Sprekersburo?

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Staat uw gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vindt u een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 dag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte met de scherpste prijs op maat.

Doeltreffende en inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.