Roland Koopman boeken als dagvoorzitter doe je bij Het Sprekersburo.

Roland Koopman

Roland is presentator, beurscommentator bij RTL Z en dagvoorzitter. Hij heeft gedegen kennis over financiële en economische zaken.

Categorieën

Talen

Inzetbaarheid

 • Dagvoorzitter
 • Debatleider
 • Discussieleider
 • Interviewer

Beschikbaar voor

 • Dagvoorzitterschappen
 • Lezingen
 • Lezingen op maat

Tarief categorie dagvoorzitter

€ 3.500 tot € 5.000

Om Roland Koopman te boeken als dagvoorzitter voor jouw evenement, bel 0321 - 317 121 of boek online.

Dagvoorzitter

Roland Koopman boeken als dagvoorzitter

Journalist, tv-presentator, spreker en dagvoorzitter

 • Presentator en anchorman RTL Z
 • Voormalig presentator het Zes Uur Nieuws
 • Winnaar 2009 van De Nationale IQ Test van BNN

Roland Koopman is financieel journalist, televisiepresentator, spreker en dagvoorzitter.

Sinds 1990 is Roland Koopman actief bij RTL Nieuws, waar hij begon als redacteur buitenland en later als nieuwslezer. In 2001 was hij een van de oprichters van RTL Z, waar hij momenteel te zien is als anchorman.

Naast zijn journalistieke werkzaamheden en dagvoorzitterschap geeft Roland Koopman ook vaak lezingen en presentaties als inspirerend spreker.

Roland Koopman is een expert op het gebied van financiële markten, de economie en het bedrijfsleven. Hij combineert zijn spontane, open en warme presentatiestijl met diepgaande financiële kennis en streeft altijd naar inhoudelijke kwaliteit. Deze unieke mix maakt Roland Koopman tot een veelgevraagd dagvoorzitter. Hij heeft onder andere bijeenkomsten geleid voor GfK Netherlands, CBM, Economic Board Utrecht en ING Nederland.

Roland Koopman boek je als spreker, discussieleider of dagvoorzitter bij Het Sprekersburo.

Beschikbaarheid aanvragen

Biografie Roland Koopman

Lees meer over Roland Koopman

Roland Koopman werd geboren op 9 mei 1966 in Oosterhout en is financieel-economisch journalist en dè anchorman van RTL Z. 

Hij volgde de studie journalistiek aan de Academie voor de Journalistiek in Tilburg waar hij in 1989 afstudeerde. In 1990 werd Koopman aangenomen bij het RTL Nieuws als freelance bureauredacteur en zat hij op de redactie buitenland. Negen jaar later ging hij aan de slag als nieuwslezer voor RTL Nederland. Hij presenteerde het nieuws om 18.00 uur, afwisselend met Margreet Spijker.

Anchorman van RTL Z

In 2001 stapt Roland Koopman over naar het destijds nieuwe RTL Z op RTL 7. Koopman was nauw betrokken bij de oprichting van deze financiële nieuwszender van RTL.

Als ervaren journalist en presentator valt hij regelmatig in bij andere nieuwsprogramma’s. In 2004 was Koopman regelmatig invaller bij de late Editie NL en in 2008, 2015 en 2019 als anchorman van het nieuws om 19.30 uur. 

Top op de dag van vandaag presenteert hij iedere werkdag bij RTL 7 het business programma RTL Z met het laatste nieuws over aandelen, beurzen en de financiele wereld. 

Roland Koopman deed onder meer verslag van de beurscrash van 2008, van de hypotheekcrisis tot kredietcrisis, de ondergang van de Fortis Bank, het nationaliseren van SNS REAAL en ABN AMRO, de Griekse crisis en de Brexit. Daarnaast besprak hij recentelijk de grote lockdown door het COVID-19 virus. Met welke economische- en financiele gevolgen moeten we rekening houden en veroorzaakt de coronacrisis een diepe recessie?

Roland Koopman in te huren als dagvoorzitter, discussieleider of spreker

Koopman is beschikbaar als discussieleider, dagvoorzitter, debatleider of interviewer bij evenementen en congressen. Zijn journalistieke achtergrond gecombineerd met economische kennis maken Roland Koopman een veelgevraagde spreker en dagvoorzitter. Zowel in het Nederlands als Engels.
Tot zijn opdrachtgevers behoren onder andere Rabobank, Economisch Instituut voor de Bouw, GfK Group, Deltacommissaris, Shell en Economic Board Utrecht.

Online dagvoorzitter voor webinars

Roland Koopman heeft ruime ervaring met begeleiden van een online evenement en denkt graag met jou mee over een goede invulling van het programma. Voor bedrijven is het een middel om op een goede manier in contact te blijven met klanten, relaties en medewerkers. Een online vergadering of brainstormsessie kan eenvoudig met kleinere groepen tot 30 personen. Voor een online congres of bijeenkomst met grotere groepen werkt Roland Koopman graag vanuit een studio, of op locatie met een partij die alle technische faciliteiten verzorgt. Advies nodig? Wij staan graag klaar om je te helpen.


Deel deze pagina

Roland Koopman op beeld

Bekijk de inspirerende video's van Roland Koopman

Wil je een impressie krijgen van Roland Koopman als dagvoorzitter, tijdens een interview of als aankondiging van een event? Bekijk dan hiernaast de video.

Roland Koopman

Roland Koopman interviewt voor Beurs Inside oud-minister Jeroen Dijsselbloem

Aanbevelingen voor Roland Koopman

Ontdek de feedback van onze opdrachtgevers over Roland Koopman als dagvoorzitter of gespreksleider. Lees de enthousiaste reacties.

Uitstekende samenwerking met Roland, dat ging helemaal prima. En het onderwerp (onderzeese dreigingen, bijvoorbeeld op pijpleidingen) is hyper actueel. Daar kon Roland bij RTL-Z ook mooi zijn voordeel mee doen.

Johan de Wittconferentie

Alles is naar wens verlopen en wij waren erg tevreden met Roland als dagvoorzitter! Hij had alles goed voorbereid en stelde de sprekers de juiste vragen. Daarnaast verliep het contact met hem voorafgaand aan het congres ook erg soepel. Van veel deelnemers hebben wij positieve reacties over Roland ontvangen!

FSG Congres

We hadden Roland Koopman uitgenodigd als dagvoorzitter voor ons jaarlijkse congres in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Hij heeft hier op voortreffelijke wijze invulling aan gegeven. Kortom: professioneel en gedreven, een vakman!

EIB - Amsterdam

Referenties

Enkele van de opdrachtgevers van Roland Koopman:

 • GfK Netherlands
 • ING Nederland
 • Economic Board Utrecht
 • CBM
 • Axians
 • HDN
 • Rabobank
 • Economisch Instituut voor de Bouw (EIB)
 • Johan de Wittconferentie

Beoordelingen

Dagvoorzitterschap van Roland Koopman

Opdrachtgevers beoordeelden het dagvoorzitterschap van Roland Koopman gemiddeld met een 8.5 / 10 (3 beoordelingen).

Roland Koopman inhuren als dagvoorzitter voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Roland Koopman.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van dagvoorzitter Roland Koopman via Het Sprekersburo. Wil je Roland Koopman inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst? Voor informatie over boekingen of het opvragen van een prijs kun je onderstaand formulier gebruiken.
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van Roland Koopman

Het boeken van Roland Koopman als dagvoorzitter is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die Roland Koopman heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van Roland Koopman plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp/invulling en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de inzet van Roland Koopman.

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die Roland Koopman helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt Roland Koopman de belangrijkste inhoudelijk punten en het programma door. Het doel is om een programma te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan het evenement nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van het evenement zal Roland Koopman aanwezig zijn op locatie.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van Roland Koopman te evalueren.

Veelgestelde vragen

Vergelijkbare dagvoorzitters

Ontdek andere dagvoorzitter en gespreksleiders in dezelfde categorie zoals Roland Koopman! Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van gerelateerde dagvoorzitters. Mocht je niet direct de juiste match hebben gevonden, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om advies te geven en te helpen bij je keuze.

Janneke Willemse

Janneke Willemse

Janneke Willems is een zeer ervaren dagvoorzitter met de focus op de financiële sector, beleggen, ondernemen en persionenen.

Diana Matroos

Diana Matroos

Ze is een zeer ervaren journalist en presentatrice. Voormalig anchor RTL Nieuws en presentator bij BNR Nieuwsradio.

Meike de Jong

Meike de Jong

Journalist en presentator Meike de Jong is een in te huren als dagvoorzitter en gespreksleider van congressen en netwerkbijeenkomsten.

Roelof Hemmen

Roelof Hemmen

Roelof Hemmen is presentator en nieuwslezer. Als dagvoorzitter biedt hij een scherpe visie en leidt hij alles in goede banen.

Opzoek naar andere dagvoorzitters?

Overzicht alle dagvoorzitters

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een dagvoorzitter wilt boeken voor je volgende evenement of congres. Acht reden waarom je een dagvoorzitter boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan dagvoorzitters

Wij hebben een breed aanbod van dagvoorzitters in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste dagvoorzitter er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Roland Koopman.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Doeltreffende dagvoorzitters

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.