Roland Koopman boeken als spreker voor een inspirerende lezing doe je bij Het Sprekersburo.

Roland Koopman

Anchor van RTL Z, spreker en financieel-economisch journalist. Hij spreekt over verschillende onderwerpen.

Onderwerpen & Thema's

    Klik om andere verwante sprekers te ontdekken.

Talen

Categorieën

Inzetbaarheid

 • Dagvoorzitter
 • Debatleider
 • Discussieleider
 • Spreker

Beschikbaar voor

 • Dagvoorzitterschappen
 • Lezingen
 • Lezingen op maat

Tarief categorie spreker

Om Roland Koopman te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 - 317 121 of boek online.

Keynote spreker

Roland Koopman boeken als spreker

Journalist, tv-presentator, spreker en dagvoorzitter

Beschikbaarheid aanvragen

Gespreksonderwerpen Roland Koopman

Roland Koopman verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Roland Koopman kan ook een lezing op maat verzorgen.

 • De financiële crisis van 2008
 • Economie van Nederland, Europa en de Wereld
 • Prinsjesdag, miljoenennota en rijksbegroting

Roland Koopman op beeld

Bekijk de inspirerende video's van Roland Koopman? Wil je een voorproefje van zijn lezingen krijgen? Bekijk dan de YouTube video's hieronder.

Beursinside RTL Z - Goed beleggen in onzekere tijden

Lezing Roland Koopman over Zwitserland tijdens Beursgenoten Symposium 2018

Biografie Roland Koopman

Lees meer over Roland Koopman

Roland Koopman werd geboren op 9 mei 1966 in Oosterhout en is financieel-economisch journalist en dè anchorman van RTL Z. 

Hij volgde de studie journalistiek aan de Academie voor de Journalistiek in Tilburg waar hij in 1989 afstudeerde. In 1990 werd Koopman aangenomen bij het RTL Nieuws als freelance bureauredacteur en zat hij op de redactie buitenland. Negen jaar later ging hij aan de slag als nieuwslezer voor RTL Nederland. Hij presenteerde het nieuws om 18.00 uur, afwisselend met Margreet Spijker.

Anchorman van RTL Z

In 2001 stapt Roland Koopman over naar het destijds nieuwe RTL Z op RTL 7. Koopman was nauw betrokken bij de oprichting van deze financiële nieuwszender van RTL.

Als ervaren journalist en presentator valt hij regelmatig in bij andere nieuwsprogramma’s. In 2004 was Koopman regelmatig invaller bij de late Editie NL en in 2008, 2015 en 2019 als anchorman van het nieuws om 19.30 uur. 

Top op de dag van vandaag presenteert hij iedere werkdag bij RTL 7 het business programma RTL Z met het laatste nieuws over aandelen, beurzen en de financiele wereld. 

Roland Koopman deed onder meer verslag van de beurscrash van 2008, van de hypotheekcrisis tot kredietcrisis, de ondergang van de Fortis Bank, het nationaliseren van SNS REAAL en ABN AMRO, de Griekse crisis en de Brexit. Daarnaast besprak hij recentelijk de grote lockdown door het COVID-19 virus. Met welke economische- en financiele gevolgen moeten we rekening houden en veroorzaakt de coronacrisis een diepe recessie?

Roland Koopman in te huren als dagvoorzitter, discussieleider of spreker

Koopman is beschikbaar als discussieleider, dagvoorzitter, debatleider of interviewer bij evenementen en congressen. Zijn journalistieke achtergrond gecombineerd met economische kennis maken Roland Koopman een veelgevraagde spreker en dagvoorzitter. Zowel in het Nederlands als Engels.
Tot zijn opdrachtgevers behoren onder andere Rabobank, Economisch Instituut voor de Bouw, GfK Group, Deltacommissaris, Shell en Economic Board Utrecht.

Online dagvoorzitter voor webinars

Roland Koopman heeft ruime ervaring met begeleiden van een online evenement en denkt graag met jou mee over een goede invulling van het programma. Voor bedrijven is het een middel om op een goede manier in contact te blijven met klanten, relaties en medewerkers. Een online vergadering of brainstormsessie kan eenvoudig met kleinere groepen tot 30 personen. Voor een online congres of bijeenkomst met grotere groepen werkt Roland Koopman graag vanuit een studio, of op locatie met een partij die alle technische faciliteiten verzorgt. Advies nodig? Wij staan graag klaar om je te helpen.


Deel deze pagina

Aanbevelingen voor Roland Koopman

Ontdek de feedback van onze opdrachtgevers over de lezingen en presentaties van Roland Koopman. Lees de enthousiaste reacties.

Het positieve aan Roland was voor ons dat we aan een woord genoeg hadden. Het was Roland snel duidelijk wat de bedoeling was met als resultaat een speech zoals we die voor ogen hadden. Zijn vrije omgang met de zaal maakt dat er direct een ontspannen sfeer is waarbij iedereen zijn aandacht houdt.

FIRST. Swiss Made Home

Referenties

Enkele van de opdrachtgevers van Roland Koopman:

 • Rabobank
 • First Projektmanagement
 • Gfk Netherlands
 • Organisatie groep Zuid
 • Aegon

Beoordelingen

Lezingen van Roland Koopman

Opdrachtgevers beoordeelden de lezing van Roland Koopman gemiddeld met een 8.0 / 10 (1 beoordelingen).

Roland Koopman inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Roland Koopman.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Roland Koopman via Het Sprekersburo. Wil je Roland Koopman inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst?
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Wil je meer weten over boekingen of een prijsopgave ontvangen? Gebruik dan het onderstaande formulier. Vergeet niet om je gegevens correct in te vullen, zodat we je goed kunnen informeren over je vraag.

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van Roland Koopman

Het boeken van Roland Koopman is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die Roland Koopman heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van Roland Koopman plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de lezing van Roland Koopman.

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die Roland Koopman helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt Roland Koopman de belangrijkste inhoudelijk punten door. Het doel is om een lezing te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan de lezing nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van de lezing zal Roland Koopman aanwezig zijn op locatie. Aan het einde van de lezing is er nog ruimte om enkele vragen van het publiek te beantwoorden.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van Roland Koopman te evalueren.

Veelgestelde vragen

Wij zijn van helderheid vooraf, en jij hoogstwaarschijnlijk ook. Daarom hebben we deze veelgestelde vragen samengesteld om zoveel mogelijk vragen vooraf te beantwoorden. Heb je toch nog meer vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voor boekingen kun je contact opnemen met één van onze medewerkers. Direct telefonisch contact op 0321 - 317 121 of via onze chat.
Mailen kan natuurlijk ook, mail naar: info@hetsprekersburo.nl.

Na het bevestigen van een boeking, plannen we een telefonische (online) voorbespreking in. Tijdens deze inhoudelijke sessie bespreek je met Roland Koopman het evenement, de doelgroep, de lezing en eventuele specifieke wensen.

Een eerste indicatie voor boekingen binnen Nederland: de prijs ligt tussen 3.500 en 5.000 euro voor een lezing en is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals lengte van de lezing, welke voertaal, het programma en de doelgroep. Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en ontvang een gratis offerte.

Roland Koopman spreekt over verschillende onderwerpen en themas. Neem gerust contact op voor meer informatie en mogelijkheden.

Indien de agenda het toelaat, kunnen we een vrijblijvende optie van 14 dagen plaatsen. We ontvangen graag informatie over de gewenste tijden en locatie, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Binnen deze periode van twee weken horen we graag of de boeking doorgang vindt of dat er behoefte is aan een verlenging van de optie.

Andere sprekers

Wellicht dat één van deze sprekers ook interessant zijn.

Björn Kuipers

Björn Kuipers

Deze topondernemer en scheidsrechter vertelt als spreker over het verband tussen de wereld van topsport en die van het bedrijfsleven.

Mark Tuitert

Mark Tuitert

Als voormalig schaatser (Olympisch- en Europees kampioen) spreekt Mark met passie over dromen en tegenslagen.

Aad Ouborg

Aad Ouborg

Aad Ouborg is als spreker en oprichter van het merk Princess perfect geschikt voor lezingen over ondernemerschap.

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Ontdek de acht redenen waarom je een spreker boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Roland Koopman.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.