Wilfried de Jong stopt met Holland Sport

Lees er alles over in nieuwsbericht!

Wilfried de Jong stopt met Holland Sport

Holland Sport verdwijnt als wekelijks programma op Nederland 3. Wilfried de Jong zal vanaf september een ander wekelijks programma gaan maken, meldt de VPRO. Over de exacte invulling daarvan wordt nu nog vergaderd. Holland Sport zal als merknaam wel blijven bestaan bij onregelmatige specials rondom grote sportevenementen.

Wilfried: “Acht jaar is een mooie leeftijd voor een programma als Holland Sport, dat als merk zal blijven bestaan. Ik heb het altijd met veel plezier gemaakt en doe dat nog steeds. Maar ik heb zin om wat nieuws te gaan doen.”

Holland Sport begon in 2003, met als presentatoren Matthijs van Nieuwkerk en Wilfried de Jong. In 2005 werd het programma bekroond met de Zilveren Nipkowschijf. Drie jaar geleden nam Matthijs van Nieuwkerk afscheid van het programma, waarna Wilfried de Jong de presentatie alleen voor zijn rekening nam. Sinds enige tijd moet Holland Sport rechtstreeks concurreren met Voetbal International, waarbij de kijkcijferwedstrijd vrijwel altijd in het voordeel van RTL 7 wordt beslist.

De laatste live-aflevering van Holland Sport van dit seizoen is op maandag 6 juni. Dit wordt een feestelijke, extra lange editie waarin het programma sporters ontvangt met wie het door de jaren heen een goede band heeft opgebouwd.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Het laatste nieuws

30-10-2018

Michel van Egmond komt met vervolg op boek Wim Kieft - De Terugkeer

Michel van Egmond beschrijft in De Terugkeer hoe Wim Kieft de confrontatie met zijn eigen geschiedenis opnieuw aangaat.

Lees meer

29-10-2018

Triomftocht van Max Verstappen in Grote Prijs van Mexico

Afgelopen zondag -28 oktober 2018- behaalde Max Verstappen zijn vijfde zeggen van de Formule 1 en dit keer de Grote Prijs van Mexico.

Lees meer

11-10-2018

Duurzaam ondernemen en inspirerend leidinggeven

Een terugblik op 2018 en een indringend vooruitzicht op 2019.

Lees meer

20-08-2018

Maarten van der Weijden zet zwemtocht van wereldformaat neer

De voormalig Olympisch- en wereldkampioen openwaterzwemmen haalt met zijn monsterzwemtocht ruim 2,5 miljoen euro op.

Lees meer

Bekijk alle nieuws