Spreker Stefaan van Dist - Foto: (c) Stefaan Vandist

Stefaan Vandist

Zijn presentaties zijn bevlogen, optimistisch en ironisch; enthousiast spreekt hij over transitie en duurzaamheid.

Onderwerpen & Thema's

    Klik om andere verwante sprekers te ontdekken.

Talen

Categorieën

Inzetbaarheid

 • Dagvoorzitter
 • Spreker

Beschikbaar voor

 • Dagvoorzitterschappen
 • Lezingen
 • Lezingen op maat
 • Presentaties
 • Webcasts
 • Webinars

Tarief categorie spreker

€ 2.000 tot € 3.500

Om Stefaan Vandist te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 - 317 121 of boek online.

Keynote spreker

Stefaan Vandist boeken als spreker

Managing partner switchrs, merk- en innovatiestrateeg, auteur en spreker

Stefaan Vandist werkte de eerste tien jaar van zijn carrière als merkstrateeg bij het internationaal gelauwerde reclamebureau Duval Guillaume. In de tien jaren die daarop volgden, vond hij zijn weg naar trend-, toekomstverkenningen en naar innovatie-projecten rond duurzaamheidsvraagstukken.

Stefaan Vandist praat over transitie en duurzaamheid vanuit ondernemerschap, innovatieperspectief, vooruitgangsoptimisme en de weg naar toekomstbestendigheid.

Eerder werkte Stefaan Vandist onder andere in opdracht van Zuyd Hogeschool, Provincie Antwerpen, Maasdelta Groep, Ebay Nederland, Gemeente Almere, Marktplaats, Greenport West-Holland, Volvo Cars Nederland, de Europese Comissie, Metropoolregio Amsterdam en vele anderen.

Stefaan Vandist boeken voor jouw evenement of bijeenkomst? Neem gerust contact op met Het Sprekersburo voor informatie of vrijblijvende offerte.

Beschikbaarheid aanvragen

Gespreksonderwerpen Stefaan Vandist

Stefaan Vandist verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Stefaan Vandist kan ook een lezing op maat verzorgen.

 • Energietransitie
 • Retail en de toekomst
 • Groei & innovatie in de huidige economie
 • Smart City, welke keuzes nemen we voor nu en later
 • De toekomst van shopping/winkelen
 • Innovatie en duurzaamheid
 • Circulair ondernemen
 • Foodtechnologieën

'Met welke trends dienen we rekening te houden om nieuw evenwicht te vinden tussen mens, technologie en fysieke retail!'

-Stefaan Vandist-

Stefaan Vandist op beeld

Bekijk de inspirerende video's van Stefaan Vandist? Wil je een voorproefje van zijn lezingen krijgen? Bekijk dan de YouTube video's hieronder.

Trendwatcher at Smart Charging Challenge

Sustainable Brands Istanbul

Rubber Summit - The Anthropocene Mindsets

Retail Detail Congres

Biografie Stefaan Vandist

Lees meer over Stefaan Vandist

Stefaan Vandist, geboren in 1977 te Antwerpen, verdiende zijn eerste sporen als merkstrateeg bij het gerenommeerde reclamebureau Duval Guillaume. In 2010 was hij ervan overtuigd dat de toekomst een optimistisch en creatief bureau nodig heeft, en hij richtte samen met Tom Duhoux en Bart Jansen Studio Spark op. Studio Spark begeleidt innovatieprocessen bij diverse organisaties die voorsprong willen realiseren dankzij duurzame innovatie.

Bij zijn klanten horen ondermeer grote spelers in de retail sector, vastgoed, fmcg, mode, NGO's en overheidsorganisaties.

Stefaan Vandist start zijn lezingen met de centrale vraag "How to thrive in 2025?", wat je best kan vertalen als "Hoe gaan wij als organisatie voorsprong realiseren en het beste van onszelf geven in de nabije toekomst"? Nadat hij de vinger legt op enkele ontwrichtende kantelbewegingen in de industrie en de samenleving, ontvouwt hij een set  beloftevolle innovatiepaden. Het mooie is dat ze een brede horizon aan kansen bieden voor ondernemers en nieuwkomers die met met frisse en duurzame business modellen de gevestigde orde uitdagen. Hij weet telkens opnieuw deze innovatiepaden concreet te maken met inspirerende voorbeelden van de absolute koplopers in binnen- en buitenland.

Stefaan Vandist boeken als spreker

Stefaan Vandist is te boeken als spreker en geeft lezingen over diverse onderwerpen op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Zijn presentaties zijn onderzoekend, bevlogen, optimistisch en rijk aan ironie en inspiratie. Hij eindigt iedere presentatie steeds met een antwoord op de vraag "And what will we do next Monday?"


Deel deze pagina

Boeken van Stefaan Vandist

Onderstaand een overzicht van alle boeken die Stefaan Vandist de afgelopen jaren heeft uitgebracht. Wil je de aanwezigen een blijvend aandenken geven? Informeer naar de mogelijkheden om een aantal boeken te bestellen.

Boek We, myself & A.I. door Herman Konings en Stefaan Vandist

We, myself & A.I.

Close harmony van sociale, emotionele en artificiele intelligentie

Aanbevelingen voor Stefaan Vandist

Ontdek de feedback van onze opdrachtgevers over de lezingen en presentaties van Stefaan Vandist. Lees de enthousiaste reacties.

Stefaan Vandist verzorgde een lezing tijdens onze leveranciersdag. Een zeer kundige spreker met die ons de toekomst en innovatie van de supermarkt! De innovatievoorbeelden die Stefaan de revue liet passeren sloten mooi aan.

Hoogvliet Supermarkten

Referenties

Enkele van de opdrachtgevers van Stefaan Vandist:

 • Rabobank Nederland
 • Provincie Antwerpen
 • Stichting BlauwZaam
 • Maasdelta Groep
 • Driesvenplant
 • Delphy
 • Provincie Limburg
 • Green Deal

Beoordelingen

Lezingen van Stefaan Vandist

Opdrachtgevers beoordeelden de lezing van Stefaan Vandist gemiddeld met een 9.0 / 10 (1 beoordelingen).

Stefaan Vandist inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Stefaan Vandist.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Stefaan Vandist via Het Sprekersburo. Wil je Stefaan Vandist inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst?
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Wil je meer weten over boekingen of een prijsopgave ontvangen? Gebruik dan het onderstaande formulier. Vergeet niet om je gegevens correct in te vullen, zodat we je goed kunnen informeren over je vraag.

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van Stefaan Vandist

Het boeken van Stefaan Vandist is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die Stefaan Vandist heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van Stefaan Vandist plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de lezing van Stefaan Vandist.

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die Stefaan Vandist helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt Stefaan Vandist de belangrijkste inhoudelijk punten door. Het doel is om een lezing te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan de lezing nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van de lezing zal Stefaan Vandist aanwezig zijn op locatie. Aan het einde van de lezing is er nog ruimte om enkele vragen van het publiek te beantwoorden.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van Stefaan Vandist te evalueren.

Veelgestelde vragen

Wij zijn van helderheid vooraf, en jij hoogstwaarschijnlijk ook. Daarom hebben we deze veelgestelde vragen samengesteld om zoveel mogelijk vragen vooraf te beantwoorden. Heb je toch nog meer vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voor boekingen kun je contact opnemen met één van onze medewerkers. Direct telefonisch contact op 0321 - 317 121 of via onze chat.
Mailen kan natuurlijk ook, mail naar: info@hetsprekersburo.nl.

Na het bevestigen van een boeking, plannen we een telefonische (online) voorbespreking in. Tijdens deze inhoudelijke sessie bespreek je met Stefaan Vandist het evenement, de doelgroep, de lezing en eventuele specifieke wensen.

Een eerste indicatie voor boekingen binnen Nederland: de prijs ligt tussen 2.000 en 3.500 euro voor een lezing en is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals lengte van de lezing, welke voertaal, het programma en de doelgroep. Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en ontvang een gratis offerte.

Stefaan Vandist spreekt over verschillende onderwerpen en themas. Neem gerust contact op voor meer informatie en mogelijkheden.

Indien de agenda het toelaat, kunnen we een vrijblijvende optie van 14 dagen plaatsen. We ontvangen graag informatie over de gewenste tijden en locatie, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Binnen deze periode van twee weken horen we graag of de boeking doorgang vindt of dat er behoefte is aan een verlenging van de optie.

Andere sprekers

Wellicht dat één van deze sprekers ook interessant zijn.

Roland Koopman

Roland Koopman

Financieel journalist en ancorman RTL Z

Susan Smit

Susan Smit

Jack van Gelder

Jack van Gelder

Jack van Gelder is een bekende televisiepresentator. Hij zorgt voor een aangename sfeer en betrekt zijn publiek bij discussies.

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Ontdek de acht redenen waarom je een spreker boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Stefaan Vandist.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.