Barbara Baarsma boeken als spreker voor een inspirerende lezing doe je bij Het Sprekersburo.

Barbara Baarsma

Ze spreekt over verschillende onderwerpen zoals economie, financiële markten, politiek, arbeidsmarkt en social beleid.

Onderwerpen & Thema's

    Klik om andere verwante sprekers te ontdekken.

Talen

Categorieën

Inzetbaarheid

  • Spreker

Beschikbaar voor

  • Lezingen
  • Lezingen op maat

Tarief categorie spreker

Op aanvraag

Om Barbara Baarsma te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 - 317 121 of boek online.

Keynote spreker

Barbara Baarsma boeken als spreker

Hoogleraar Toegepaste Economie aan de UvA, voorzitter, bestuurder en spreker

  • Hoogleraar economie
  • Algemeen directeur van SEO Economisch Onderzoek
  • Lid van de Raad voor Commissarissen Loyalis NV
  • Lid van Raad van Toezicht van het ST. Elisabeth Ziekenhuis
  • Lid van Raad van Toezicht van BNN

Barbara Baarsma is bijzonder hoogleraar marktwerking en mededingingseconomie aan de Universiteit van Amsterdam. Voorheen was zij kroonlid van de Sociaal Economische Raad en directeur kennisontwikkeling bij de Rabobank. Tijdens haar functie bij de Rabobank was ze verantwoordelijk voor de brede kennisagenda en de inrichting van de kennisorganisatie.

Ook bekleedt ze verschillende nevenfuncties en zit ze in Raad van Commissarissen van bedrijven en stichtingen waaronder Loyalist, Aon Groep Nederland en Stichting Preferente Aandelen Kas Bank. Zo wordt Barbara ook regelmatig gevraagd om in commissies mee te denken over beleidsproblemen voor ministers. Daarnaast was ze regelmatig te gast bij talkshows zoals DWDD, Op1 en Jinek.

Barbara Baarsma is auteur, bekend van onder andere “Groene groei” over de (on)zin van economische groei, “Nederland voedselparadijs” en “Beleidseconomie” over een rationele onderbouwing van overheidsingrijpen.

Als spreker verzorgt ze lezingen over onderwerpen en thema’s over economie, politiek, arbeidsmarkt, in- en export, financiële markten, financieringen, fusies en overnames en social beleid.

Interesse in een keynote lezing van Barbara Baarsma? Neem gerust contact op met Het Sprekersburo voor beschikbaarheid, prijs of een vrijblijvende offerte.

Beschikbaarheid aanvragen

Gespreksonderwerpen Barbara Baarsma

Barbara Baarsma verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Barbara Baarsma kan ook een lezing op maat verzorgen.

Biografie Barbara Baarsma

Lees meer over Spreker Barbara Baarsma

Barbara Baarsma, geboren op 19 november 1969 in Leiden, is een vooraanstaande econoom en bestuurder. Ze heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd en heeft een waardevolle bijdrage geleverd aan het economische en zakelijke landschap van Nederland.

Na haar middelbare school studeerde Baarsma economie aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze haar passie voor het vak ontdekte. Ze behaalde haar masterdiploma in Economie en promoveerde tot Docter in de economie. Sinds 2009 is Barbara Baarsma hoogleraar marktwerking en mededingingseconomie aan de UvA, waar ze haar kennis en expertise deelt met de volgende generatie economen.

Baarsma heeft een brede expertise opgebouwd op het gebied van economie, marktwerking, mededinging, innovatie en duurzaamheid. Haar onderzoek en inzichten hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van economische theorieën en beleidsaanbevelingen die van invloed zijn geweest op zowel de publieke als de private sector.

Naast haar academische werkzaamheden heeft Baarsma ook diverse bestuurlijke functies bekleed. In 2016 trad ze aan als directeur kennisontwikkeling bij de Rabobank, waar ze verantwoordelijk was voor het stimuleren van economische kennis en inzichten binnen de organisatie. Van 2019 tot 2021 was Barbara directievoorzitter van Rabobank Amsterdam.

Tevens heeft Baarsma verschillende functies beklee bij verschillende adviesorganen en commissies. Zo was ze kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER) in Nederland, waar ze advies uitbracht aan de regering over sociaaleconomische vraagstukken. Haar inzichten en deskundigheid op het gebied van economie zijn van onschatbare waarde geweest bij het vormgeven van beleid en het bevorderen van duurzame groei en welvaart. Daarnaast vervulde ook verschillende nevenfuncties en was ze lid van de Raad van Commissarissen van Loyalis, Esperia en Aan Groep Nederland. Ook was zij lid van de monitoringcommissie Corporate Governance. Daarvoor was zij commissaris en/of intern toezichthouder bij Woonzorg, BNN, St. Elisabeth Twee Steden Ziekenhuis, en lid van de audit committee van FNV Bondgenoten. 

Als een bekend gezicht in de Nederlandse economische wereld heeft Barbara Baarsma ook regelmatig bijgedragen aan het publieke debat. Ze heeft haar inzichten gedeeld via lezingen, presentaties en media-optredens, waardoor ze een breed publiek heeft bereikt en het bewustzijn heeft vergroot over de economische uitdagingen en mogelijkheden waar Nederland voor staat. Barbara Baarsma is regelmatig te gast bij programma’s als Op1, Buitenhof en Jinek en voorheen bij Pauw en De Wereld Draait Door.

Barbara Baarsma wordt erkend als een invloedrijke stem in de economische wereld en heeft vele erkenningen ontvangen voor haar bijdragen. Haar toewijding aan het bevorderen van economische kennis, innovatie en duurzaamheid heeft haar tot een veelgevraagd keynote spreker in het bedrijfsleven.


Deel deze pagina

Aanbevelingen voor Barbara Baarsma

Ontdek de feedback van onze opdrachtgevers over de lezingen en presentaties van Barbara Baarsma. Lees de enthousiaste reacties.

De lezing van Barbara Baarsma was actueel en aansprekend en gaf veel aanleiding tot discussie met de zaal en later op de borrel. Iedereen zat op het puntje van zijn stoel en we kregen achteraf veel complimenten.

BlueTerra

Barbara Baarsma inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Barbara Baarsma.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Barbara Baarsma via Het Sprekersburo. Wil je Barbara Baarsma inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst?
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Wil je meer weten over boekingen of een prijsopgave ontvangen? Gebruik dan het onderstaande formulier. Vergeet niet om je gegevens correct in te vullen, zodat we je goed kunnen informeren over je vraag.

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van Barbara Baarsma

Het boeken van Barbara Baarsma is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die Barbara Baarsma heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van Barbara Baarsma plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de lezing van Barbara Baarsma.

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die Barbara Baarsma helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt Barbara Baarsma de belangrijkste inhoudelijk punten door. Het doel is om een lezing te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan de lezing nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van de lezing zal Barbara Baarsma aanwezig zijn op locatie. Aan het einde van de lezing is er nog ruimte om enkele vragen van het publiek te beantwoorden.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van Barbara Baarsma te evalueren.

Veelgestelde vragen

Wij zijn van helderheid vooraf, en jij hoogstwaarschijnlijk ook. Daarom hebben we deze veelgestelde vragen samengesteld om zoveel mogelijk vragen vooraf te beantwoorden. Heb je toch nog meer vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voor boekingen kun je contact opnemen met één van onze medewerkers. Direct telefonisch contact op 0321 - 317 121 of via onze chat.
Mailen kan natuurlijk ook, mail naar: info@hetsprekersburo.nl.

Na het bevestigen van een boeking, plannen we een telefonische (online) voorbespreking in. Tijdens deze inhoudelijke sessie bespreek je met Barbara Baarsma het evenement, de doelgroep, de lezing en eventuele specifieke wensen.

Een eerste indicatie voor boekingen binnen Nederland: de prijs ligt tussen 3.500 en 5.000 euro voor een lezing en is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals lengte van de lezing, welke voertaal, het programma en de doelgroep. Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en ontvang een gratis offerte.

Barbara Baarsma spreekt over verschillende onderwerpen en themas. Neem gerust contact op voor meer informatie en mogelijkheden.

Indien de agenda het toelaat, kunnen we een vrijblijvende optie van 14 dagen plaatsen. We ontvangen graag informatie over de gewenste tijden en locatie, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Binnen deze periode van twee weken horen we graag of de boeking doorgang vindt of dat er behoefte is aan een verlenging van de optie.

Vergelijkbare sprekers

Ontdek andere sprekers in dezelfde categorie als Barbara Baarsma! Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van gerelateerde sprekers. Mocht je niet direct de juiste match hebben gevonden, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om advies te geven en te helpen bij je keuze.

Annemarie van Gaal

Annemarie van Gaal

Annemarie van Gaal: spreker en een van Nederlands meest succesvolle vrouwelijke ondernemers.

Martin Visser

Martin Visser

Hij is het gezicht van de Financiële Telegraaf en spreekt over onderwerpen als economie, crisissen en politiek.

Arend Jan Boekestijn

Arend Jan Boekestijn

Oud-Tweede Kamerlid Arend Jan geeft als spreker lezingen over o.a. de Eurocrises, onze samenleving en het politieke klimaat.

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Ontdek de acht redenen waarom je een spreker boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Barbara Baarsma.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.