Barbara Baarsma boeken als spreker voor een inspirerende lezing doe je bij Het Sprekersburo.

Barbara Baarsma

Hoogleraar Toegepaste Economie aan de UvA, voorzitter, bestuurder en spreker

Ze spreekt over verschillende onderwerpen zoals economie, financiële markten, politiek, arbeidsmarkt en social beleid.

Tarief categorie spreker:

Op aanvraag

Om Barbara Baarsma te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 317 121 of boek online

Verzoek om tarief en beschikbaarheid
Barbara Baarsma boeken als spreker voor een inspirerende lezing doe je bij Het Sprekersburo.

Barbara Baarsma spreekt

Barbara Baarsma is bijzonder hoogleraar marktwerking en mededingingseconomie aan de Universiteit van Amsterdam. Voorheen was zij kroonlid van de Sociaal Economische Raad en directeur kennisontwikkeling bij de Rabobank. Tijdens haar functie bij de Rabobank was ze verantwoordelijk voor de brede kennisagenda en de inrichting van de kennisorganisatie.

Ook bekleedt ze verschillende nevenfuncties en zit ze in Raad van Commissarissen van bedrijven en stichtingen waaronder Loyalist, Aon Groep Nederland en Stichting Preferente Aandelen Kas Bank. Zo wordt Barbara ook regelmatig gevraagd om in commissies mee te denken over beleidsproblemen voor ministers. Daarnaast was ze regelmatig te gast bij talkshows zoals DWDD, Op1 en Jinek.

Barbara Baarsma is auteur, bekend van onder andere “Groene groei” over de (on)zin van economische groei, “Nederland voedselparadijs” en “Beleidseconomie” over een rationele onderbouwing van overheidsingrijpen.

Als spreker verzorgt ze lezingen over onderwerpen en thema’s over economie, politiek, arbeidsmarkt, in- en export, financiële markten, financieringen, fusies en overnames en social beleid.

Interesse in een keynote lezing van Barbara Baarsma? Neem gerust contact op met Het Sprekersburo voor beschikbaarheid, prijs of een vrijblijvende offerte.

  • Hoogleraar economie
  • Algemeen directeur van SEO Economisch Onderzoek
  • Lid van de Raad voor Commissarissen Loyalis NV
  • Lid van Raad van Toezicht van het ST. Elisabeth Ziekenhuis
  • Lid van Raad van Toezicht van BNN

Gespreksonderwerpen Barbara Baarsma

Barbara Baarsma verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen

Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Barbara Baarsma kan ook een lezing op maat verzorgen.

Inzetbaarheid

Spreker

Beschikbaar voor:

Lezingen
Lezingen op maat

Het Sprekersburo, dat spreekt voor zich.

Of bel ons om Barbara Baarsma te boeken op telefoonnummer 0321 317 121

Biografie Barbara Baarsma

Lees meer over Barbara Baarsma

Barbara Baarsma, geboren op 19 november 1969 in Leiden, is een vooraanstaande econoom en bestuurder. Ze heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd en heeft een waardevolle bijdrage geleverd aan het economische en zakelijke landschap van Nederland.

Na haar middelbare school studeerde Baarsma economie aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze haar passie voor het vak ontdekte. Ze behaalde haar masterdiploma in Economie en promoveerde tot Docter in de economie. Sinds 2009 is Barbara Baarsma hoogleraar marktwerking en mededingingseconomie aan de UvA, waar ze haar kennis en expertise deelt met de volgende generatie economen.

Baarsma heeft een brede expertise opgebouwd op het gebied van economie, marktwerking, mededinging, innovatie en duurzaamheid. Haar onderzoek en inzichten hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van economische theorieën en beleidsaanbevelingen die van invloed zijn geweest op zowel de publieke als de private sector.

Naast haar academische werkzaamheden heeft Baarsma ook diverse bestuurlijke functies bekleed. In 2016 trad ze aan als directeur kennisontwikkeling bij de Rabobank, waar ze verantwoordelijk was voor het stimuleren van economische kennis en inzichten binnen de organisatie. Van 2019 tot 2021 was Barbara directievoorzitter van Rabobank Amsterdam.

Tevens heeft Baarsma verschillende functies beklee bij verschillende adviesorganen en commissies. Zo was ze kroonlid van de Sociaal-Economische Raad (SER) in Nederland, waar ze advies uitbracht aan de regering over sociaaleconomische vraagstukken. Haar inzichten en deskundigheid op het gebied van economie zijn van onschatbare waarde geweest bij het vormgeven van beleid en het bevorderen van duurzame groei en welvaart. Daarnaast vervulde ook verschillende nevenfuncties en was ze lid van de Raad van Commissarissen van Loyalis, Esperia en Aan Groep Nederland. Ook was zij lid van de monitoringcommissie Corporate Governance. Daarvoor was zij commissaris en/of intern toezichthouder bij Woonzorg, BNN, St. Elisabeth Twee Steden Ziekenhuis, en lid van de audit committee van FNV Bondgenoten. 

Als een bekend gezicht in de Nederlandse economische wereld heeft Barbara Baarsma ook regelmatig bijgedragen aan het publieke debat. Ze heeft haar inzichten gedeeld via lezingen, presentaties en media-optredens, waardoor ze een breed publiek heeft bereikt en het bewustzijn heeft vergroot over de economische uitdagingen en mogelijkheden waar Nederland voor staat. Barbara Baarsma is regelmatig te gast bij programma’s als Op1, Buitenhof en Jinek en voorheen bij Pauw en De Wereld Draait Door.

Barbara Baarsma wordt erkend als een invloedrijke stem in de economische wereld en heeft vele erkenningen ontvangen voor haar bijdragen. Haar toewijding aan het bevorderen van economische kennis, innovatie en duurzaamheid heeft haar tot een veelgevraagd keynote spreker in het bedrijfsleven.


Deel deze pagina

Aanbevelingen voor Barbara Baarsma

Wat onze opdrachtgevers zeggen over lezing of presentatie van Barbara Baarsma. Lees de enthousiaste reacties.

De lezing van Barbara Baarsma was actueel en aansprekend en gaf veel aanleiding tot discussie met de zaal en later op de borrel. Iedereen zat op het puntje van zijn stoel en we kregen achteraf veel complimenten.

BlueTerra -

"De lezing van Barbara Baarsma was actueel en aansprekend en gaf veel aanleiding tot discussie met de zaal en later op de borrel. Iedereen zat op het puntje van zijn stoel en we kregen achteraf veel complimenten."

- BlueTerra

Barbara Baarsma inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Barbara Baarsma.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Barbara Baarsma via Het Sprekersburo. Wil je Barbara Baarsma inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst? Voor informatie over boekingen of het opvragen van een prijs kun je onderstaand formulier gebruiken.
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Velden met een * zijn verplicht.

Onze werkwijze

Boeken van Barbara Baarsma werkt heel eenvoudig.

Hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kan werken.

Meer informatie

1. Vind een spreker
Vind op de website van Het Sprekersburo de juiste spreker voor jouw evenement of bijeenkomst.

2. Controleer de prijs en beschikbaarheid
Wij sturen jouw binnen één werkdag een geheel vrijblijvende offerte.

3. Plaats een gratis optie
Wij noteren bij beschikbaarheid van de spreker een, geheel vrijblijvende, optie voor 14 dagen.

4. Bevestig de boeking
Bij akkoord op de offerte boeken wij de spreker en sturen wij je ons boekingsformulier toe.

5. Ontvang de bevestiging
Met de, door jouw, aangeleverde gegevens sturen wij je de bevestiging van de boeking.

6. Teken en retourneer de bevestiging
Ter bevestiging sturen wij de een overeenkomst die binnen vijf dagen na ontvangst ondertekend moet worden.

Vergelijkbare sprekers

Meer sprekers zoals Barbara Baarsma!

Martin Visser

Martin Visser

Hij is het gezicht van de Financiële Telegraaf en spreekt over onderwerpen als economie, crisissen en politiek.

Arend Jan Boekestijn

Arend Jan Boekestijn

Oud-Tweede Kamerlid Arend Jan geeft als spreker lezingen over o.a. de Eurocrises, onze samenleving en het politieke klimaat.

Annemarie van Gaal

Annemarie van Gaal

Annemarie van Gaal: spreker en een van Nederlands meest succesvolle vrouwelijke ondernemers.

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Acht reden waarom een spreker boeken bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Barbara Baarsma.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.