Annemarie van Gaal

Annemarie van Gaal: spreker en een van Nederlands meest succesvolle vrouwelijke ondernemers.

Onderwerpen & Thema's

    Klik om andere verwante sprekers te ontdekken.

Talen

Categorieën

Inzetbaarheid

 • Dagvoorzitter
 • Discussieleider
 • Interviewer
 • Spreker

Beschikbaar voor

 • Dagvoorzitterschappen
 • Lezingen
 • Lezingen op maat

Tarief categorie spreker

Tarief indicatie spreker:

€ 4.750,00 excl. btw.

Om Annemarie van Gaal te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 - 317 121 of boek online.

Keynote spreker

Annemarie van Gaal boeken als spreker

Ondernemer, investeerder, televisiepersoonlijkheid, auteur, spreker en dagvoorzitter

 • Columnist voor Het Financieele Dagblad, Telegraaf en Margriet
 • Investeerder in verschillende bedrijven
 • Auteur van Succes, Ambitie, Exit, Fianciele Workout, Een Dubbeltje op zijn Kant, en Winst

Annemarie van Gaal is zakenvrouw in hart en nieren en veelgevraagd spreker en expert op het gebied van ondernemerschap. Ze begon haar carriere in Rusland, waar ze voor VNU de grootste onafhankelijke uitgeverij opzette.

Tegenwoordig is ze actief als investeerder, inspirerend spreker, commissaris, auteur en televisiepersoonlijkheid. We kennen Annemarie van Gaal van televisieprogramma's “Een dubbeltje op zijn Kant” en “Dragon's Den”. Van haar hand verschenen meerdere boeken, waaronder 'Succes', 'Exit' en het ondernemersboek van het jaar 2010 'Ambitie'.

Tijdens haar lezingen vertelt Annemarie van Gaal bevlogen over ondernemen, leiderschap, creativiteit, innovatie, economie en financiën. Centraal staan onderwerpen als: 'Talent', 'Financieel fit', 'Kansen grijpen' en 'Ondernemerschap'.

Haar bekendheid en combinatie van vaardigheden maken dat bedrijven en organisaties Annemarie van Gaal graag inhuren als spreker. Annemarie sprak voor onder andere PwC, ING Bank, Fontys Hogeschool, Ordina Nederland, Gemeente Alkmaar, Kamer van Koophandel en Robidus.

Beschikbaarheid aanvragen

Gespreksonderwerpen Annemarie van Gaal

Annemarie van Gaal verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Annemarie van Gaal kan ook een lezing op maat verzorgen.

 • De Mediawereld
 • Onconventioneel zakendoen
 • Ondernemerschap
 • Internationaal zakendoen
 • Vrouwelijk ondernemerschap

Annemarie van Gaal op beeld

Bekijk de inspirerende video's van Annemarie van Gaal? Wil je een voorproefje van zijn lezingen krijgen? Bekijk dan de YouTube video's hieronder.

Annemarie van Gaal - Interview Supervrouwen

Annemarie van Gaal - Grip op je vermorgen

Annemarie van Gaal - Later 2015

Annemarie van Gaal - Who's Next

Annemarie van Gaal - Ambitie

Annemarie van Gaal - Nationaal Wegencongres

Biografie Annemarie van Gaal

Lees meer over Annemarie van Gaal

Annemarie van Gaal werd geboren op 9 oktober 1962 in Helmond, is een van de succesvolste en bekendste zakenvrouwen van Nederland. Zij is ondernemer en investeerder. 

Internationaal succes als ondernemer

Als directiesecretaresse gaat Annemarie van Gaal in 1983 aan de slag voor uitgeverij VNU en werkt zich op tot projectmanager. Op haar 27ste vertrekt ze voor haar werkgever naar Moskou om een joint venture op te zetten. Dit mislukt na 1,5 jaar en Annemarie neemt ontslag. Samen met zakenpartner Derk Sauer richten ze in 1992 Independent Media op. Met bladen als Cosmopolitan, Playboy, Marie Claire, Good Housekeeping en kranten als The Moscow Times wordt Independent Media in de jaren ’90 de grootste buitenlandse uitgeverij in Rusland.

In 2000 verkoopt ze haar bedrijf en keert ze terug naar Nederland waar ze sindsdien een aantal andere bedrijven heeft opgezet en geleid.

Bekend van tv

Bij het grote publiek is ze vooral bekend van televisieprogramma’s als Dragon’s Den (KRO), Ten Einde Raad (NCRV), Divorce Hotel (RTL4) en Een Dubbeltje Op Zijn Kant (RTL4).  In dit laatste programma helpt zij gezinnen en bedrijven om financiële problemen op te lossen.

Annemarie van Gaal was zeven jaar lang een beeldbepalende columnist voor het Financieele Dagblad. Sinds 2016 schrijft zij een wekelijkse opiniecolumn voor De Telegraaf.

Ze is auteur van de bestsellers ‘Succes’, ‘Ambitie’ (tevens tot Ondernemersboek van het Jaar gekozen), ‘Exit’, ‘Slim Verzekerd’, ‘Financiële Workout’ en ‘Winst’. 

Waarom Annemarie als spreker inhuren?

Een lezing van Annemarie van Gaal is toegankelijk, leerzaam, onderhoudend en inspirerend. Zij weet als geen ander haar publiek te boeien en vertelt hoe het overleven in Rusland leidde tot haar succes en hoe je kansen pakt. Ze praat gepassioneerd over alle aspecten van het ondernemerschap waarbij lef en innovatie altijd een grote rol spelen. Annemarie van Gaal is te boeken als gastspreker en dagvoorzitter.


Deel deze pagina

Boeken van Annemarie van Gaal

Onderstaand een overzicht van alle boeken die Annemarie van Gaal de afgelopen jaren heeft uitgebracht. Wil je de aanwezigen een blijvend aandenken geven? Informeer naar de mogelijkheden om een aantal boeken te bestellen.

Boek Annemarie van Gaal Succes

Succes

Adviezen voor een financieel onbezorgd leven

Ambitie

adviezen voor ondernemers

Boek Annemarie van Gaal: Financiele workout

Financiele workout

In 20 stappen financieel fit

Boek Annemarie van Gaal: Slim verzekerd

Slim verzekerd

Stap voor stap door de kleine lettertjes

Winst

15 cruciale keuzes voor ondernemers

Gevonden geld - 143 tips voor een financieel succesvol leven | Boek Annemarie van Gaal

Gevonden geld

143 tips voor een financieel succesvol leven

Aanbevelingen voor Annemarie van Gaal

Ontdek de feedback van onze opdrachtgevers over de lezingen en presentaties van Annemarie van Gaal. Lees de enthousiaste reacties.

Vol inspiratie geluisterd naar het boeiende verhaal van Annemarie, ze nam ons volledig mee in haar verhaal over succes en hoe je af en toe out-of-the-box moet denken.

PwC - Rotterdam

Mede door de bijdrage van Annemarie van Gaal beleefde het Pieperfestival een succesvolle openingsavond. Voor zowel ondernemers als niet-ondernemers werd het een erg boeiende lezing door de vele, begrijpelijk vertelde, praktijkvoorbeelden. Het publiek heeft aandachtig en geboeid zitten luisteren en heeft ook genoeg stof tot nadenken meegekregen. Kortom, het was een zeer geslaagde en inspirerende lezing.

Pieperfestival - StEP Noordoostpolder - Emmeloord

De opkomst was bijna 900 mensen, een heel mooi resultaat gezien de weersomstandigheden. Onze doelstelling was tussen de 800-1000 man binnen te halen. En Annemarie van Gaal deed het heel goed. De zaal was muisstil! Ook veel positieve tweets naar aanleiding van haar optreden.

Kamer van Koophandel Amsterdam

Het was zeer geslaagd. Iedereen was zo enthousiast. Echt een leuke spreker. Zelfs nog leuker dan verwacht. Ze hield een sprankelend betoog!

MKB Westland - Naaldwijk

Referenties

Enkele van de opdrachtgevers van Annemarie van Gaal:

 • ING Bank
 • Fontys Hogeschool
 • PwC
 • Ordina Nederland
 • Promotional Partners
 • Amsterdam marketing
 • Congres by design
 • Avans Hogeschool
 • Robidus

Beoordelingen

Lezingen van Annemarie van Gaal

Opdrachtgevers beoordeelden de lezing van Annemarie van Gaal gemiddeld met een 8.0 / 10 (4 beoordelingen).

Annemarie van Gaal inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Annemarie van Gaal.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Annemarie van Gaal via Het Sprekersburo. Wil je Annemarie van Gaal inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst?
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Wil je meer weten over boekingen of een prijsopgave ontvangen? Gebruik dan het onderstaande formulier. Vergeet niet om je gegevens correct in te vullen, zodat we je goed kunnen informeren over je vraag.

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van Annemarie van Gaal

Het boeken van Annemarie van Gaal is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die Annemarie van Gaal heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van Annemarie van Gaal plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de lezing van Annemarie van Gaal.

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die Annemarie van Gaal helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt Annemarie van Gaal de belangrijkste inhoudelijk punten door. Het doel is om een lezing te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan de lezing nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van de lezing zal Annemarie van Gaal aanwezig zijn op locatie. Aan het einde van de lezing is er nog ruimte om enkele vragen van het publiek te beantwoorden.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van Annemarie van Gaal te evalueren.

Veelgestelde vragen

Wij zijn van helderheid vooraf, en jij hoogstwaarschijnlijk ook. Daarom hebben we deze veelgestelde vragen samengesteld om zoveel mogelijk vragen vooraf te beantwoorden. Heb je toch nog meer vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voor boekingen kun je contact opnemen met één van onze medewerkers. Direct telefonisch contact op 0321 - 317 121 of via onze chat.
Mailen kan natuurlijk ook, mail naar: info@hetsprekersburo.nl.

Na het bevestigen van een boeking, plannen we een telefonische (online) voorbespreking in. Tijdens deze inhoudelijke sessie bespreek je met Annemarie van Gaal het evenement, de doelgroep, de lezing en eventuele specifieke wensen.

De kosten voor een inspirende lezing van Annemarie van Gaal is 4750.00 euro exclusief BTW, inclusief een telefonische voorbespreking van de lezing en eventuele reis- en/of verblijfkosten. Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en ontvang een gratis offerte.

Annemarie van Gaal spreekt tijdens bijeenkomsten en evenement over diverse onderwerpen, waaronder ondernemerschap, maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), inclusieve organisaties, internationaal zakendoen, de mediawereld, talentontwikkeling en financiële zaken. In het Nederlands of Engels.

Indien de agenda het toelaat, kunnen we een vrijblijvende optie van 14 dagen plaatsen. We ontvangen graag informatie over de gewenste tijden en locatie, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Binnen deze periode van twee weken horen we graag of de boeking doorgang vindt of dat er behoefte is aan een verlenging van de optie.

Vergelijkbare sprekers

Ontdek andere sprekers in dezelfde categorie als Annemarie van Gaal! Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van gerelateerde sprekers. Mocht je niet direct de juiste match hebben gevonden, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om advies te geven en te helpen bij je keuze.

Michiel Muller

Michiel Muller

Een echte ondernemer die alles al heeft ervaren. Deze spreker weet u alles te vertellen over succesvolle strategieën.

Björn Kuipers

Björn Kuipers

Deze topondernemer en scheidsrechter vertelt als spreker over het verband tussen de wereld van topsport en die van het bedrijfsleven.

Kim Lammers

Kim Lammers

Voormalig hockey international. Ze spreekt over omgaan met tegenslagen, samenwerken en inspireren.

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Ontdek de acht redenen waarom je een spreker boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Annemarie van Gaal.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.