Reinier van den Berg

Met veel enthousiasme voert Reinier het dagvoorzitterschap uit. Als meteoroloog weet hij alles over klimaat en duurzaamheid.

Categorieën

Talen

Inzetbaarheid

Beschikbaar voor

Tarief categorie dagvoorzitter

Om Reinier van den Berg te boeken als dagvoorzitter voor jouw evenement, bel 0321 - 317 121 of boek online.

Dagvoorzitter

Reinier van den Berg boeken als dagvoorzitter

Meteoroloog, weerman, tv-presentator, spreker en dagvooorzitter

Reinier van den Berg is naast ervaren dagvoorzitter ook inzetbaar als inspirerende spreker.

 

Beschikbaarheid aanvragen

Biografie Reinier van den Berg

Lees meer over Warning: Undefined array key "genre" in /data/www/hetsprekersburo.nl/www/section-dagvoorzitter-header.php on line 284 Reinier van den Berg

Reinier van den Berg werd geboren op 5 april 1962 in Santpoort en is weerman en meteoroloog.

In 1986 studeerde Reinier af aan de Wageningen Universiteit in milieuwetenschappen met specialisatie luchtverontreiniging en als hobby Weerkunde. Na zijn studie ging hij aan de slag bij het weerbedrijf MeteoConsult, tegenwoordig MeteoGroup en bekend van het online platform weer.nl. Het bedrijf werd in 1986 mede opgericht door de broer van Reinier van den Berg.

Naast zijn presentatie werkzaamheden bij RTL, presenteerde hij het wetenschapsprogramma Galileo voor de EO en was hij te zien bij TV Gelderland en Omroep Zeeland.

Medeoprichter Ecoland.tv

In 2014 richt Van den Berg samen met Frank Langedijk en Rob Overman het tv-kanaal Ecoland.tv op. De nieuwe zender richt zich op programma’s binnen het thema duurzaamheid met onderwerpen als  voedsel, natuur, klimaat, wetenschap, energie, afval, economie en politiek. Met de slogan ‘All Together Now!’ laat Reinier de kijker zien dat er een harmonie kan bestaan tussen ecologie en economie. Tijdens de dag van de Duurzaamheid in 2016 gaat Ecoland.tv verder onder het internationale video-platform Volta. Op Volta laten ze 24 uur per dag zien dat een transitie naar een duurzame samenleving mogelijk is, en zelfs sneller dan men denkt. Op dit moment is Reinier nog ambassadeur van Volta.

Sinds de start van de televisiezender RTL 4 presenteert hij dagelijks het weerbericht en wordt daarmee een bekende Nederlander. Als hij op 1 februari 2018 besluit te stoppen als presentator bij het RTL Weer is hij daarmee de langst presenterende weerman in Nederland. Hij gaat zich meer toeleggen op duurzaamheid en als ondernemer bezighouden met plastic-recycling. Toch kan hij het presenteren niet helemaal loslaten en valt nog regelmatig in op de zender als weerman.

Weergenieten met weerman Reinier van den Berg

Reinier van den Berg heeft ook verschillende boeken geschreven. Van het boek “Hier en daar een bui” in 1995 en zijn laatste boek “Weergenieten” in 2016. Dit boek gaat over het weer en het ritme van de seizoenen in Nederland. Daarnaast zijn de verhalen over onder andere de weersverwachting en duurzaamheid van Reinier ook vaak te lezen in kranten en op social media.

Duurzaam ondernemer

Als duurzaam ondernemer probeert hij zijn doel na te streven om samen de wereld een stukje schoner achter te laten. Daarom stapt hij in 2018 samen met twee partners in het project van PyrOil dat zich richt op het recyclen van plastic. Wereldwijd is plastic afval een groot probleem voor het milieu. Daarnaast wordt het ingezamelde plastic grotendeels nog verbrand, omdat recyclen niet de oplossing is en het voorkomt ook niet dat dat plastic in het milieu terechtkomt. De plastic soep in de oceanen wordt steeds groter. PyrOil houdt zich bezig met het omzetten van plastic in hoogwaardige olie om uiteindelijk te verkopen als brandstof, en zo te werken aan een duurzame oplossing. Binnen PyrOil houdt Reinier zich bezig met Public Relations en communicatie.

Tornadojacht in Amerika

Reinier kan enorm genieten van onweer en tornado’s. Samen met een aantal collega’s heeft hij meerdere keren een tornadojacht georganiseerd in Amerika. Waar we in Nederland meerdere windhozen per jaar hebben, heeft Amerika regelmatig te maken met enorme tornado’s. Hij heeft tijdens zijn tornadojacht ook gevaarlijke tornado’s van dichtbij mee gemaakt. Dit hebben ook nog eens spectaculaire beelden opgeleverd die hij vaak gebruikt in zijn presentaties in het land. Een mooi verhaal waar hij graag in begrijpelijke taal over vertelt aan zijn publiek.

Meteoroloog Reinier van den Berg de spreker op gebied van klimaat en duurzaamheid

Een actueel onderwerp van de lezingen van Reinier is de dreiging van de klimaatverandering. Wordt de soep echt zo heet gegeten, als ze door de klimatologen wordt opgediend of valt het allemaal wel mee? Groeien er misschien palmbomen bij Zandvoort aan Zee in 2050? Veroorzaakt de opwarming misschien juist een enorme afkoeling in Noordwest-Europa. Stevenen we af op een ijstijd? Prangende vragen met soms verrassende antwoorden. Reinier bespreekt op heldere wijze de actuele toestand van het wereldwijde klimaat.

Reinier van den Berg inhuren als spreker

Reinier van den Berg is te boeken als spreker en geeft lezingen over diverse onderwerpen, zoals over het weer & klimaat, klimaatverandering, CO2, duurzaamheid, energie en mobiliteit. Wekelijks is hij in het land te zien met zijn boeiende presentaties. Huur Reinier van den Berg in als inspirerend spreker voor jouw evenement of bijeenkomst.

Contact met dagvoorzitter Reinier van den Berg

Naast zijn lezingen wordt Reinier regelmatig gevraagd om bijeenkomsten te begeleiden als dagvoorzitter. Het is wel belangrijk dat het thema of doel van de bijeenkomst raakvlak heeft met de onderwerpen weer, klimaat, klimaatverandering of duurzaamheid.

Wil je weten wat Reinier van den Berg kan betekenen voor jouw bijeenkomst of congres? Neem gerust contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.


Deel deze pagina

Reinier van den Berg inhuren als dagvoorzitter voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Reinier van den Berg.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van dagvoorzitter Reinier van den Berg via Het Sprekersburo. Wil je Reinier van den Berg inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst? Voor informatie over boekingen of het opvragen van een prijs kun je onderstaand formulier gebruiken.
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van Reinier van den Berg

Het boeken van Reinier van den Berg als dagvoorzitter is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die Reinier van den Berg heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van Reinier van den Berg plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp/invulling en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de inzet van Reinier van den Berg.

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die Reinier van den Berg helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt Reinier van den Berg de belangrijkste inhoudelijk punten en het programma door. Het doel is om een programma te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan het evenement nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van het evenement zal Reinier van den Berg aanwezig zijn op locatie.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van Reinier van den Berg te evalueren.

Veelgestelde vragen

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een dagvoorzitter wilt boeken voor je volgende evenement of congres. Acht reden waarom je een dagvoorzitter boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan dagvoorzitters

Wij hebben een breed aanbod van dagvoorzitters in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste dagvoorzitter er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Reinier van den Berg.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Doeltreffende dagvoorzitters

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.