Reinier van den Berg inhuren als dagvoorzitter voor je evenement

Met veel enthousiasme voert Reinier het dagvoorzitterschap uit. Als meteoroloog weet hij alles over klimaat en duurzaamheid.

Wil je meer informatie ontvangen over prijs en beschikbaarheid van Reinier van den Berg?

Spreker Reinier van den Berg - Foto: (c) Joost Ooijman
Spreker Reinier van den Berg - Foto: (c) Joost Ooijman

Reinier van den Berg inhuren als dagvoorzitter voor je evenement

Met veel enthousiasme voert Reinier het dagvoorzitterschap uit. Als meteoroloog weet hij alles over klimaat en duurzaamheid.

Wil je meer informatie ontvangen over prijs en beschikbaarheid van Reinier van den Berg?

Aanvragen

Prijsindicatie

Op aanvraag
(tarief voor een dagvoorzitterschap van Reinier van den Berg)

Onderwerpen

Inzetbaarheid

De kracht van Reinier van den Berg

Reinier van den Berg als dagvoorzitter boeken

Reinier van den Berg is naast ervaren dagvoorzitter ook inzetbaar als inspirerende spreker.

 

  • Persoonlijk contact met Reinier van den Berg
  • Gratis, vrijblijvend en binnen 24 uur een offerte
  • Eerlijke marktconforme prijzen
  • Ruim 20 jaar ervaring

Biografie Reinier van den Berg

Lees meer over Reinier van den Berg

Reinier van den Berg werd geboren op 5 april 1962 in Santpoort en is weerman en meteoroloog.

In 1986 studeerde Reinier af aan de Wageningen Universiteit in milieuwetenschappen met specialisatie luchtverontreiniging en als hobby Weerkunde. Na zijn studie ging hij aan de slag bij het weerbedrijf MeteoConsult, tegenwoordig MeteoGroup en bekend van het online platform weer.nl. Het bedrijf werd in 1986 mede opgericht door de broer van Reinier van den Berg.

Naast zijn presentatie werkzaamheden bij RTL, presenteerde hij het wetenschapsprogramma Galileo voor de EO en was hij te zien bij TV Gelderland en Omroep Zeeland.

Medeoprichter Ecoland.tv

In 2014 richt Van den Berg samen met Frank Langedijk en Rob Overman het tv-kanaal Ecoland.tv op. De nieuwe zender richt zich op programma’s binnen het thema duurzaamheid met onderwerpen als  voedsel, natuur, klimaat, wetenschap, energie, afval, economie en politiek. Met de slogan ‘All Together Now!’ laat Reinier de kijker zien dat er een harmonie kan bestaan tussen ecologie en economie. Tijdens de dag van de Duurzaamheid in 2016 gaat Ecoland.tv verder onder het internationale video-platform Volta. Op Volta laten ze 24 uur per dag zien dat een transitie naar een duurzame samenleving mogelijk is, en zelfs sneller dan men denkt. Op dit moment is Reinier nog ambassadeur van Volta.

Sinds de start van de televisiezender RTL 4 presenteert hij dagelijks het weerbericht en wordt daarmee een bekende Nederlander. Als hij op 1 februari 2018 besluit te stoppen als presentator bij het RTL Weer is hij daarmee de langst presenterende weerman in Nederland. Hij gaat zich meer toeleggen op duurzaamheid en als ondernemer bezighouden met plastic-recycling. Toch kan hij het presenteren niet helemaal loslaten en valt nog regelmatig in op de zender als weerman.

Weergenieten met weerman Reinier van den Berg

Reinier van den Berg heeft ook verschillende boeken geschreven. Van het boek “Hier en daar een bui” in 1995 en zijn laatste boek “Weergenieten” in 2016. Dit boek gaat over het weer en het ritme van de seizoenen in Nederland. Daarnaast zijn de verhalen over onder andere de weersverwachting en duurzaamheid van Reinier ook vaak te lezen in kranten en op social media.

Duurzaam ondernemer

Als duurzaam ondernemer probeert hij zijn doel na te streven om samen de wereld een stukje schoner achter te laten. Daarom stapt hij in 2018 samen met twee partners in het project van PyrOil dat zich richt op het recyclen van plastic. Wereldwijd is plastic afval een groot probleem voor het milieu. Daarnaast wordt het ingezamelde plastic grotendeels nog verbrand, omdat recyclen niet de oplossing is en het voorkomt ook niet dat dat plastic in het milieu terechtkomt. De plastic soep in de oceanen wordt steeds groter. PyrOil houdt zich bezig met het omzetten van plastic in hoogwaardige olie om uiteindelijk te verkopen als brandstof, en zo te werken aan een duurzame oplossing. Binnen PyrOil houdt Reinier zich bezig met Public Relations en communicatie.

Tornadojacht in Amerika

Reinier kan enorm genieten van onweer en tornado’s. Samen met een aantal collega’s heeft hij meerdere keren een tornadojacht georganiseerd in Amerika. Waar we in Nederland meerdere windhozen per jaar hebben, heeft Amerika regelmatig te maken met enorme tornado’s. Hij heeft tijdens zijn tornadojacht ook gevaarlijke tornado’s van dichtbij mee gemaakt. Dit hebben ook nog eens spectaculaire beelden opgeleverd die hij vaak gebruikt in zijn presentaties in het land. Een mooi verhaal waar hij graag in begrijpelijke taal over vertelt aan zijn publiek.

Meteoroloog Reinier van den Berg de spreker op gebied van klimaat en duurzaamheid

Een actueel onderwerp van de lezingen van Reinier is de dreiging van de klimaatverandering. Wordt de soep echt zo heet gegeten, als ze door de klimatologen wordt opgediend of valt het allemaal wel mee? Groeien er misschien palmbomen bij Zandvoort aan Zee in 2050? Veroorzaakt de opwarming misschien juist een enorme afkoeling in Noordwest-Europa. Stevenen we af op een ijstijd? Prangende vragen met soms verrassende antwoorden. Reinier bespreekt op heldere wijze de actuele toestand van het wereldwijde klimaat.

Reinier van den Berg inhuren als spreker

Reinier van den Berg is te boeken als spreker en geeft lezingen over diverse onderwerpen, zoals over het weer & klimaat, klimaatverandering, CO2, duurzaamheid, energie en mobiliteit. Wekelijks is hij in het land te zien met zijn boeiende presentaties. Huur Reinier van den Berg in als inspirerend spreker voor jouw evenement of bijeenkomst.

Contact met dagvoorzitter Reinier van den Berg

Naast zijn lezingen wordt Reinier regelmatig gevraagd om bijeenkomsten te begeleiden als dagvoorzitter. Het is wel belangrijk dat het thema of doel van de bijeenkomst raakvlak heeft met de onderwerpen weer, klimaat, klimaatverandering of duurzaamheid.

Wil je weten wat Reinier van den Berg kan betekenen voor jouw bijeenkomst of congres? Neem gerust contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.


Deel deze pagina

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Reinier van den Berg.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie of een offerte van dagvoorzitter Reinier van den Berg via Het Sprekersburo. Wilt u Reinier van den Berg inhuren voor uw evenement of bijeenkomst? Voor informatie over boekingen of het controleren van beschikbaarheid op een bepaalde datum kunt u bovenstaand formulier gebruiken.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Velden met een * zijn verplicht.

Vergelijkbare dagvoorzitters

Wellicht dat één van deze dagvoorzitters ook voor jou interessant is

Hoe kunnen we jou helpen?
Wil je meer informatie of Reinier van den Berg boeken voor jouw evenement?

Deze pagina geeft je alvast een idee over wat Reinier van den Berg voor jouw evenement kan betekenen. Wil je dagvoorzitter Reinier van den Berg inzetten als dagvoorzitter voor jouw evenement, symposium of congres? Neem dan gerust contact met ons op.
Dit kan door het invullen van ons boekingsformulier, een e-mail sturen voor de mogelijkheden of stuur een bericht via onze live chat.
Liever telefonisch contact? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt ons op werkdagen bereiken tussen 08.30 en 17.00 uur op telefoonnummer 0321 - 317 121.

Onze werkwijze

Hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kan werken.

1. Vind een dagvoorzitter
Vind op de website van Het Sprekersburo de juiste dagvoorzitter voor jouw evenement of congres.

2. Controleer de prijs en beschikbaarheid
Wij sturen je binnen één werkdag een geheel vrijblijvende offerte.

3. Plaats een gratis optie
Wij noteren bij beschikbaarheid van de dagvoorzitter een, geheel vrijblijvende, optie voor 14 dagen.

4. Bevestig de boeking
Bij akkoord op de offerte boeken wij de dagvoorzitter en sturen wij je ons boekingsformulier toe.

5. Ontvang de bevestiging
Met de, door jouw, aangeleverde gegevens sturen wij je de bevestiging van de boeking.

6. Teken en retourneer de bevestiging
Ter bevestiging zendt Het Sprekersburo je een overeenkomst die binnen vijf dagen na ontvangst ondertekend aan ons retour gestuurd moet worden.

Reinier van den Berg inhuren als dagvoorzitter, wij helpen u graag bij uw boeking

Bel ons op 0321 - 317 121, of stuur een e-mail info@hetsprekersburo.nl

Bekijk ons volledige aanbod

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan dagvoorzitters

Staat uw gewenste dagvoorzitter er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 dag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte met de scherpste prijs op maat.

Doeltreffende en inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vindt u een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.