Hoe belangrijk is het Red Bull-team voor Max Verstappen?

Lees er alles over in onze blog!

Hoe belangrijk is het Red Bull-team voor Max Verstappen? Warning: Undefined array key "interview_datum" in /data/www/hetsprekersburo.nl/www/item-blog.php on line 92     Warning: Undefined array key "article_author" in /data/www/hetsprekersburo.nl/www/item-blog.php on line 93

Hoe belangrijk is het Red Bull-team voor Max Verstappen?

Tijdens de Formule 1-race op zondag 19 juli 2020 in Hongarije werd meteen duidelijk hoe belangrijk teamwerk is. Tijdens de opwarmronde gleed Max Verstappen, de Red Bull-coureur al van de baan.

De kwalificatie was al niet hoopgevend door niet verder te komen dan de zevende start plek. De Formule 1-coureur uit Nederland belandde in de bandenstapel tijdens de opwarmronde, waarmee de race over leek te zijn. De monteurs van het Red Bull-team hadden precies 20 minuten de tijd om de auto te repareren voor de start van de race. “Onze jongens hebben fantastisch werk geleverd” aldus Verstappen. Precies 25 seconden voor de start was het team klaar: “Normaal kost dat 1,5 uur.”

Beelden YouTube: Ziggo Sports

Uiteindelijk weet Max Verstappen als tweede te eindigen tijdens de Grote Prijs van Hongarije. Alleen Lewis Hamilton moest hij voor laten gaan. De teamgenoot van Lewis, Valtteri Bottas werd derde. Een uitzonderlijke prestatie van Max zeker gezien hij dacht dat het voorbij was.

Max reageerde gelijk na de race naar zijn team: “big thank you to the mechanics, because they saved the day, you guys are legends. Thank you so mutch”. Via de boordradio laat Max Verstappen zien hoe blij is met het resultaat en zijn monteurs.

Hieruit blijkt hoe belangrijk een team is dat goed op elkaar is ingespeeld. Onder hoge druk kunnen presteren, zoals tijdens de crash van Max Verstappen, en dat in nog veel minder tijd dan normaal is. Goed draaiende teams zoals die van Aston Martin Red Bull Racing zetten betere prestaties neer. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Hoe krijg je alle neuzen in dezelfde richting? En hoe maak je van een nieuw samengesteld team een gesmeerd lopend Formule 1-team?

Teambuilding kan daarbij de oplossing zijn. Maar hoe maak je een teambuilding dan succesvol? Het moet wel leiden tot het gewenste effect en blijvend resultaat opleveren voor de motivatie, productiviteit en samenwerking van het team. Er zijn veel overeenkomsten tussen het bedrijfsleven en het racen binnen een raceteam. Goed draaiende teams zetten namelijk betere prestaties neer en kunnen presteren op top-niveau.

Een aantal belangrijke doelstellingen voor bedrijven en organisaties zijn:

 • Zorg voor een hecht en positief team en zorg voor verbondenheid.
 • Elk team heeft een leider nodig om structuur aan te brengen en strategie te bepalen.
 • Efficiënter werken binnen het team.
 • Stimuleer creativiteit en dynamiek binnen het team.
 • Verbeter communicatie en samenwerking binnen het team, zowel verbaal als non-verbaal.

Naast een teambuildingsprogramma kun je ook een spreker inzetten. Een inspirerende spreker zet aan tot nadenken en kan middels mooie voorbeelden duidelijkheid geven aan jouw team. Wie wil er nu geen succesvol team dat kan presteren op topniveau.

Inspirerende sprekers over de Formule 1

Robert Doornbos
Als autocoureur was hij tussen 2004 en 2007 actief in de Formule 1 en reed voor het team Minardi en Red Bull Racing. Na een mooie Formule 1 carrière ging hij aan de slag als ondernemer, spreker en als Formule 1-analist bij Ziggo Sport. Daarnaast is Robert nog steeds nauw betrokken bij de sport. Als uitstekende spreker geeft hij lezingen over motivatie, teamwerk, leiderschap en kan Robert zijn prestaties uit de racewereld toepassen op een zakelijk publiek.

 • Marc Lammers - voormalig gouden hockeycoach
 • Robin van Galen - voormalig Olympisch dames waterpolocoach
 • Erben Wennemars - meervoudig Wereldkampioen schaatsen
 • Louis van Gaal - voormalig coach van Ajax en bondscoach van het Nederlands elftal
 • Joop Alberda - voormalig Olympisch volleybalcoach
 • Brian Farley - voormalig bondscoach Nederlands honkbalteam 
 • Guus Hiddink - voormalig bondscoach van het Nederlands elftal en trainer
 • Foppe de Haan - voormalig coach van Heerenveen en Jong Oranje
 • Maurits Hendriks - technisch directeur NOC*NSF
 • Jeroen Bijl - technisch directeur KNHB en voormalig Chef de mission van TeamNL
 • Gerard Kemkers - voormalig schaatscoach, adviseur en performance manager
Deel deze blog: