Robert Doornbos

Een razendsnelle spreker boeken? Robert Doornbos is voormalig Formule 1-coureur en vertelt beeldend over zijn carriëre.

Onderwerpen & Thema's

    Klik om andere verwante sprekers te ontdekken.

Talen

Categorieën

Inzetbaarheid

 • Spreker

Beschikbaar voor

 • Lezingen
 • Lezingen op maat
 • Presentaties
 • Webcasts
 • Webinars
 • Workshops

Tarief categorie spreker

Tarief indicatie spreker:

€ 6.750,00 excl. btw.

Om Robert Doornbos te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 - 317 121 of boek online.

Keynote spreker

Robert Doornbos boeken als spreker

Voormalig Formule 1 coureur, ondernemer, mediapersoonlijkheid en spreker

 • Voormalig F1 coureur
 • Formule 1-analyticus bij Ziggo Sport.

Voormalig Formule 1-autocoureur Robert Doornbos is ondernemer, presentator en enthousiast spreker. Als autocoureur reed hij voor Minardi en Red Bull Racing.

Tegenwoordig geeft hij inspirerende lezingen en presentaties voor ondernemers, managers, bedrijven, overheid en sportverenigingen. Volgens Robert kunnen bedrijven veel leren van topsport.

Als Formule 1-expert is Robert presentator en topanalist voor Ziggo Sport. Tijdens de uitzendingen vertelt Robert onder andere over de prestaties en het succes van Max Verstappen.

Robert Doornbos spreekt met enthousiasme en op aanstekelijke en inspirerende wijze over onderwerpen als motivatie, inspiratie, teambuilding, presteren, leiderschap en ondernemen. Hoe bereik je de top in ondernemerschap? Hoe belangrijk is een duidelijke taakverdeling binnen een team en een bedrijf? Vragen waar Robert tijdens zijn lezing antwoord op geeft en zo de vertaalslag maakt van topsport naar bedrijfsleven.

Beschikbaarheid aanvragen

Gespreksonderwerpen Robert Doornbos

Robert Doornbos verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Robert Doornbos kan ook een lezing op maat verzorgen.

Presentaties of webinar van Robert Doornbos?

Robert Doornbos op beeld

Bekijk de inspirerende video's van Robert Doornbos? Wil je een voorproefje van zijn lezingen krijgen? Bekijk dan de YouTube video's hieronder.

Interview tijdens het Pura Vita Business Event

Wat weet Robert Doornbos over auto's?

Robert Doornbos over zijn toekomst

Biografie Robert Doornbos

Lees meer over Spreker Robert Doornbos

Michael Doornbos (Rotterdam, 23 september 1981) is een Nederlands autocoureur. Hij is voormalig Formule 1 en racecoureur voor Team Minardi USA in de Champ Car World Series. Robert Doornbos was het laatst actief als rijder van A1 GP-team Nederland in de inmiddels failliete A1GP Series en in de IndyCar Series. De plannen voor 2010 waren lang onbekend, zijn plaats in de Indy Racing League is hij begin 2010 kwijtgeraakt. Eind maart wordt bekend dat Robert er voor heeft gekozen om in 2010 in de Superleague Formula klasse uit te komen voor het team van Azerti onder vlag van de Braziliaanse voetbalclub Corinthians.

Doornbos was oorspronkelijk een tennisser op het moment dat hij als VIP naar de Formule 1 GP van België in 1998 mocht gaan. Daar ontmoette hij Jacques Villeneuve, die in 1997 de wereldtitel Formule 1 won. Gefascineerd door het autoracen besluit hij autocoureur te worden. In 1999 wordt hij vicekampioen in de Opel Lotus klasse. Daarna rijdt hij een jaar Formule Ford, om vervolgens drie jaar in verschillende Formule 3 series te rijden.

Dan gaat het snel met de Nederlander. Door zijn goede resultaten in de F3 wordt hij tweede rijder bij het succesvolle Arden team in de F3000. Hij boekt verschillende podiumplaatsen en een overwinning in de regen op Spa-Francorchamps. Naar aanleiding van zijn F3000 resultaten wordt hij in 2004 benoemd tot testrijder van Jordan voor de laatste drie races van de Formule 1. Bij deze races diende hij als de 3e coureur, en mocht hij de vrijdag trainingen rijden. Tijdens deze training boekte Robert goede resultaten, en tijdens de Grand Prix van Brazilië was hij sneller dan beide team genoten.

In 2005 was Doornbos zeer dichtbij een race stoeltje bij Jordan, maar die ging op het laatste moment niet door, omdat Eddie Jordan (toenmalig teambaas) het team had verkocht aan Alex Shnaider van Midland. Doornbos kon echter wel wederom de vrijdag trainingen op zich nemen als 3e coureur, en was de invallende rijder voor wanneer een van de vaste coureurs Narain Karthikeyan of Tiago Monteiro niet kon racen. Doornbos was direct tijdens de Grand Prix van Australië sneller dan beide teamgenoten. Tijdens de Grand Prix van Europa op de Nürburgring moest Doornbos aan de kant zitten, omdat Jordan de Fransman Franck Montagny een kans wilde geven. Het team had tijdens de trainingen Montagny te veel sets banden laten gebruiken, waardoor Jordan tijdens de Grand Prix van Canada geen 3e rijder in mocht zetten, en Doornbos hier dus ook aan de kant moest zitten.

Robert Doornbos in de F1

Na de Grote Prijs van Groot-Brittannië in 2005 verving Doornbos de Oostenrijker Patrick Friesacher als tweede rijder bij Minardi. Als teammaat van zijn landgenoot Christijan Albers maakte hij zijn Formule 1-debuut bij de Grote Prijs van Duitsland. In 2006 is Doornbos derde rijder bij het team van Red Bull Racing. In september 2006 werd bekend gemaakt dat Robert voor de laatste drie races van het seizoen de plaats van Christian Klien zou overnemen. Voor de race in China wist hij zich als tiende te kwalificeren en eindigde als 12e, terwijl hij als 13de finished in Japan, en 12de tijdens de laatste race in Brazilië.

Op 15 augustus 2006 reed Robert Doornbos met zijn Red Bull "RB2" met 326 kilometer per uur over de Afsluitdijk die hiervoor speciaal afgesloten was.

In 2007 is Doornbos wederom de derde rijder van het team Red Bull Racing; daarnaast zal hij in Amerika gaan racen in de Champcar World Series voor Minardi Team USA. Tijdens zijn debuut-race in Las Vegas op 9 april wist hij zich als derde te kwalificeren en als tweede te finishen. Hiermee was hij de eerste rookie sinds Nigel Mansell in 1993 die in zijn eerste Champ Car-race het podium behaalde. verder behaalde hij in zijn derde champcar race een derde plek vanaf een 13de startplek. Hij won zijn eerste race in Mont-Tremblant, Canada op 1 juli 2007. Hij eindigde voor Sebastien Bourdais.

Grand Prix Formule 1 van Nederland in Zandvoort

Na 36 jaar keert de Formule 1 weer terug in 2021 op het circuit van Zandvoort. Door corona-maatregelen mogen er 70.000 toeschouwers aanwezig zijn op de tribunes. Vanuit de pitstraat analyseren Rob Kamphues, Robert Doornbos en Tom Coronel de Formule 1-racev voor Ziggo sport. Olav Mol en Jack Plooij brengen live verslag van de Grand Prix.

Robert Doornbos inhuren als spreker

Robert Doornbos is te boeken als spreker en geeft lezingen over diverse onderwerpen, zoals de link tussen sport en het bedrijfsleven. Huur Robert Doornbos in als inspirerende spreker voor uw event of lezing.


Deel deze pagina

Aanbevelingen voor Robert Doornbos

Ontdek de feedback van onze opdrachtgevers over de lezingen en presentaties van Robert Doornbos. Lees de enthousiaste reacties.

Alle reacties waren zeer positief! Robert was een mooie toevoeging aan ons event.

Intersaction - Laren

Referenties

Enkele van de opdrachtgevers van Robert Doornbos:

 • Klaver Consultancy & Investment BV
 • Rabobank Nederland
 • Westland Infra
 • Oostdam & Partners
 • Mars Nederland
 • Performation Healthcare Intelligence BV
 • ING Bank

Beoordelingen

Lezingen van Robert Doornbos

Opdrachtgevers beoordeelden de lezing van Robert Doornbos gemiddeld met een 8.0 / 10 (1 beoordelingen).

Robert Doornbos inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Robert Doornbos.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Robert Doornbos via Het Sprekersburo. Wil je Robert Doornbos inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst?
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Wil je meer weten over boekingen of een prijsopgave ontvangen? Gebruik dan het onderstaande formulier. Vergeet niet om je gegevens correct in te vullen, zodat we je goed kunnen informeren over je vraag.

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van Robert Doornbos

Het boeken van Robert Doornbos is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die Robert Doornbos heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van Robert Doornbos plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de lezing van Robert Doornbos.

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die Robert Doornbos helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt Robert Doornbos de belangrijkste inhoudelijk punten door. Het doel is om een lezing te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan de lezing nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van de lezing zal Robert Doornbos aanwezig zijn op locatie. Aan het einde van de lezing is er nog ruimte om enkele vragen van het publiek te beantwoorden.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van Robert Doornbos te evalueren.

Veelgestelde vragen

Wij zijn van helderheid vooraf, en jij hoogstwaarschijnlijk ook. Daarom hebben we deze veelgestelde vragen samengesteld om zoveel mogelijk vragen vooraf te beantwoorden. Heb je toch nog meer vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voor boekingen kun je contact opnemen met één van onze medewerkers. Direct telefonisch contact op 0321 - 317 121 of via onze chat.
Mailen kan natuurlijk ook, mail naar: info@hetsprekersburo.nl.

Na het bevestigen van een boeking, plannen we een telefonische (online) voorbespreking in. Tijdens deze inhoudelijke sessie bespreek je met Robert Doornbos het evenement, de doelgroep, de lezing en eventuele specifieke wensen.

De kosten voor een inspirende lezing van Robert Doornbos is 6750.00 euro exclusief BTW, inclusief een telefonische voorbespreking van de lezing en eventuele reis- en/of verblijfkosten. Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en ontvang een gratis offerte.

Robert Doornbos spreekt tijdens zijn lezingen over een groot aantal onderwerpen waaronder formule 1, automotive, innovatie en technologie, ondernemerschap, teambuilding, samenwerking, preseteren onder druk en parallellen tussen f1 en het bedrijfsleven. In het Nederlands of Engels.

Indien de agenda het toelaat, kunnen we een vrijblijvende optie van 14 dagen plaatsen. We ontvangen graag informatie over de gewenste tijden en locatie, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Binnen deze periode van twee weken horen we graag of de boeking doorgang vindt of dat er behoefte is aan een verlenging van de optie.

Vergelijkbare sprekers

Ontdek andere sprekers in dezelfde categorie als Robert Doornbos! Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van gerelateerde sprekers. Mocht je niet direct de juiste match hebben gevonden, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om advies te geven en te helpen bij je keuze.

Tom Coronel

Tom Coronel

Deze spreker kent de fijne kneepjes van ondernemen. Autocoureur Tom Coronel vertelt u over de zin en onzin van ondernemen.

Giedo van der Garde

Giedo van der Garde

Als voormalig F1 autocoureur geeft Giedo inzicht in teamwork en het vergelijking met het bedrijfsleven.

Tim Coronel

Tim Coronel

Deze spreker kent de fijne kneepjes van ondernemen. Autocoureur Tom Coronel vertelt u over de zin en onzin van ondernemen.

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Ontdek de acht redenen waarom je een spreker boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Robert Doornbos.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.