Warmste dag ooit gemeten in februari, volgens meteoroloog en spreker Reinier van den Berg

Lees er alles over in onze blog!

Warmste dag ooit gemeten in februari, volgens meteoroloog en spreker Reinier van den Berg    

Warmste dag ooit gemeten in februari, volgens meteoroloog en spreker Reinier van den Berg

Vijfentwintig februari warmste februaridag ooit

Maandag 25 februari gaat de boeken in als de warmste februaridag ooit gemeten. Normaal gesproken is februari de koudste maand van het jaar. Deze temperatuur werd in Gilze-Rijen gemeten en verbrak het oude record van 28 februari 1959.

Nooit eerder was het zo warm sinds het begin van de metingen in 1901. Volgens meteoroloog Reinier van den Berg zijn dit soort temperaturen zeldzaam voor eind februari. "Het is een mokerslag op een oud record", zegt hij. Het geeft Reinier een negatief gevoel dat de warmte-records hand over hand toenemen. "Dat is toch echt de handtekening van de veel besproken klimaatverandering", vertelde hij in gesprek met Eva Jinek in haar programma 'Jinek'.

Klimaat en klimaatverandering

De klimaatverandering houdt in dat de aarde 1,5 tot 2,5 graden opwarmt. Los van de klimaatverandering kwam het vroeger ook wel voor dat het weer warmer of kouder was in bepaalde periode.
Maar nu gaat de opwarming van de aarde echt razendsnel, ijskappen smelten, gletsjers slinken en de zeespiegel stijgt steeds sneller en dat zijn echt de effecten van de klimaatverandering, aldus Reinier. Het klimaat is het gemiddelde over 30 jaar en het weer is de temperatuur van vandaag.

De warmte van deze dagen heeft veel effect op de natuur. De egels komen naar buiten, maar er is een voedsel tekort en de teken zijn nu al actief.
Volgens Reinier wordt er nog steeds te sceptisch gedaan over de 'global warming' terwijl de bewijzen er volop zijn.

Bekijk het gesprek met Reinier van den Berg met Eva Jinek terug op NPO Start: www.npostart.nl.

Reinier van den Berg inspirerende spreker op gebied van klimaat en klimaatverandering

Reinier van den Berg is op dit moment een van de meest gevraagde sprekers op het gebied van klimaat, klimaatverandering, weer en duurzaamheid. Neem rechtstreeks contact met ons op voor een inspirerende lezing van Reinier van den Berg en bel 0321 - 317 121 of stuur een e-mail naar info@hetsprekersburo.nl.

Deel deze blog: