Roelof Hemmen boeken als dagvoorzitter doe je bij Het Sprekersburo.

Roelof Hemmen

Roelof Hemmen is presentator en nieuwslezer. Als dagvoorzitter biedt hij een scherpe visie en leidt hij alles in goede banen.

Categorieën

Talen

Inzetbaarheid

 • Coach
 • Dagvoorzitter
 • Discussieleider
 • Interviewer

Beschikbaar voor

 • Dagvoorzitterschappen
 • Webcasts
 • Webinars
 • Workshops

Tarief categorie dagvoorzitter

€ 3.500 tot € 5.000

Om Roelof Hemmen te boeken als dagvoorzitter voor jouw evenement, bel 0321 - 317 121 of boek online.

Dagvoorzitter

Roelof Hemmen boeken als dagvoorzitter

Radio- en televisiepresentator, coach, spreker en dagvoorzitter

 • Voormalig nieuwslezer RTL Nieuws van 1993 tot 2022
 • Radio presentator BNR Nieuwsradio van 2011 tot 2020
 • Sidekick Jinek van 2022 tot 2023

 

Roelof Hemmen is presentator, coach, podcaster, voice-over en veelgevraagd dagvoorzitter. 

Met een achtergrond in journalistiek begon hij als verslaggever bij de Haagsche Courant en de Telegraaf voordat hij in 1993 de overstap maakte naar televisie, waar hij bekendheid verwierf als presentator en anchor bij RTL Nieuws. Sinds 2011 is hij ook bekend als radiopresentator van het programma BNR’s Big Five op BNR Nieuwsradio. Na een periode van rustige reflectie keerde Hemmen terug naar de media als nieuwslezer bij Radio 538 en als sidekick van het elfde seizoen van Jinek op RTL 4.

Dankzij zijn journalistieke achtergrond en brede interesse beschikt Roelof Hemmen over uitgebreide kennis, die hij op een rustige, betrokken en gepassioneerde manier deelt, vaak met een vleugje humor. Hij is beschikbaar voor een breed scala aan bedrijfsevenementen en congressen, waar hij als dagvoorzitter, spreker of discussieleider kan optreden. Roelof Hemmen is bedreven in het leiden van discussies en het stellen van scherpe vragen, maar hij staat ook open voor verbinding en wederzijds begrip. Hij is beschikbaar voor evenementen in zowel het Nederlands als het Engels.

Roelof Hemmen boek je als dagvoorzitter, host of coach bij Het Sprekersburo.

Beschikbaarheid aanvragen

Biografie Roelof Hemmen

Lees meer over Roelof Hemmen

Roelof Hemmen werd geboren op 3 april 1963 in Hoeksche Waard en was één van de anchors van het Half Acht Nieuws van RTL 4. Een nauwgezet journalist, gepokt en gemazeld in de dagblad- en televisiejournalistiek. Boven op het nieuws en geïnteresseerd in vrijwel alles. Hemmen is een journalist in hart en nieren en brengt het nieuws met liefde en passie. Hij vindt voor elke situatie de juiste toon te vinden en is een vriendelijke, maar strenge discussieleider.

Journalistieke carrière 

Roelof Hemmen begon zijn carrière twintig jaar geleden als leerling-verslaggever bij de Haagsche Courant. Na dit leerlingschap werd hij politie- en misdaadverslaggever op de stadsredactie van die krant. Dit waren jaren waarin hij elke grote misdaad, demonstratie, brand en andere rampspoed versloeg. Vervolgens werd hij verslaggever bij De Telegraaf, waar hij werkte voor de nieuwsdienst en de verschillende zaterdagkaternen.

Roelof Hemmen als verslaggever en presentator

De laatste tien jaar werkt Roelof Hemmen bij RTL Nieuws; als algemeen verslaggever en gedurende vijf jaar als parlementair verslaggever, waar hij verschillende turbulente periodes meemaakte en versloeg. Als presentator en verslaggever versloeg hij de opkomst en ondergang van Pim Fortuyn. De laatste jaren was hij presentator van het Half Acht Nieuws, het belangrijkste programma van RTL Nieuws. Hemmen besloot vervolgens zijn focus van de televisie te verschuiven naar de radio. Sinds 2011 is hij dagelijks te horen in zijn nieuwsprogramma BLT op de BNR Nieuwsradio. De kern van het programma is ‘het lange gesprek aangaan met interessante mensen’.

Overstap naar Radio 538

Roelof Hemmen maakt na negen jaar de overstap van BNR Nieuwsradio naar Radio 538. Bij BNR presenteerde Hemmen sinds 2018 het programma The Big Five. Vanaf juni 2020 is Roelof Hemmen dagelijks te horen als nieuwslezer bij de 538 Ochtendshow van Frank Dane. Hij neemt de plek van Henk Blok over, die vanwege gezondheidsreden met sabbatical gaat. 

Roelof Hemmen als presentatiecoach

Door zijn jarenlange ervaring op radio en televisie kan Roelof zich wel ervaringsdeskunge noemen. Leer hoe te overtuigen met gebaren, houding en stem. Door een goede training leer je jouw presentatievaardigheden te optimaliseren. Afhankelijk van het doel coacht Roelof 1-op-1 of in kleine groepen tijdens een incompany presentatietraining. Voor zowel ondernemers, professionals als CEO’s en wetenschappers. Aan het einde van de training sta je dichter bij jezelf en kom je makkelijker en geloofwaardiger over. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Roelof Hemmen inhuren als dagvoorzitter of debatleider

Naast zijn journalistieke werkzaamheden wordt Roelof Hemmen regelmatig gevraagd als dagvoorzitter, interviewer en debatleider. In het Nederlands of in het Engels. Tot zijn opdrachtgevers behoren onder andere Shell, Monuta uitvaart, Wageningen University en de Rabobank.

Advies nodig?

We helpen u graag bij het maken van een juiste keuze voor uw volgende evenement. We bieden een breed aanbod aan doeltreffende en inspirerende sprekers, dagvoorzitters en presentatoren aan. Stel ons een vraag in de chat links onderin uw scherm.


Deel deze pagina

Roelof Hemmen op beeld

Bekijk de inspirerende video's van Roelof Hemmen

Wil je een impressie krijgen van Roelof Hemmen als dagvoorzitter, tijdens een interview of als aankondiging van een event? Bekijk dan hiernaast de video.

Roelof Hemmen

Aankondiging HotelTech 2018

Roelof Hemmen

Blockchain congres (Nederland)

Roelof Hemmen

Congres grip op je vermogen

Aanbevelingen voor Roelof Hemmen

Ontdek de feedback van onze opdrachtgevers over Roelof Hemmen als dagvoorzitter of gespreksleider. Lees de enthousiaste reacties.

Roelof Hemmen heeft ons congres met zijn scherpte, interactie en zeker ook humor naar een hoger niveau getild.

Smartport - Rotterdam

Referenties

Enkele van de opdrachtgevers van Roelof Hemmen:

 • Smartport
 • Rabobank
 • Shell
 • Monuta uitvaart
 • BrIM Breda

Beoordelingen

Dagvoorzitterschap van Roelof Hemmen

Opdrachtgevers beoordeelden het dagvoorzitterschap van Roelof Hemmen gemiddeld met een 8.0 / 10 (1 beoordelingen).

Roelof Hemmen inhuren als dagvoorzitter voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Roelof Hemmen.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van dagvoorzitter Roelof Hemmen via Het Sprekersburo. Wil je Roelof Hemmen inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst? Voor informatie over boekingen of het opvragen van een prijs kun je onderstaand formulier gebruiken.
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van Roelof Hemmen

Het boeken van Roelof Hemmen als dagvoorzitter is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die Roelof Hemmen heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van Roelof Hemmen plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp/invulling en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de inzet van Roelof Hemmen.

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die Roelof Hemmen helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt Roelof Hemmen de belangrijkste inhoudelijk punten en het programma door. Het doel is om een programma te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan het evenement nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van het evenement zal Roelof Hemmen aanwezig zijn op locatie.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van Roelof Hemmen te evalueren.

Veelgestelde vragen

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een dagvoorzitter wilt boeken voor je volgende evenement of congres. Acht reden waarom je een dagvoorzitter boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan dagvoorzitters

Wij hebben een breed aanbod van dagvoorzitters in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste dagvoorzitter er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Roelof Hemmen.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Doeltreffende dagvoorzitters

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.