Boek Frank Krake als boeiende spreker bij Het Sprekersburo.

Frank Krake

Zijn lezingen gaan over veel facetten van ondernemerschap.

Onderwerpen & Thema's

    Klik om andere verwante sprekers te ontdekken.

Talen

Categorieën

Inzetbaarheid

 • Spreker

Beschikbaar voor

 • Lezingen
 • Lezingen op maat

Tarief categorie spreker

Tarief indicatie spreker:

€ 2.750,00 excl. btw.

Om Frank Krake te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 - 317 121 of boek online.

Keynote spreker

Frank Krake boeken als spreker

Ondernemer, auteur en spreker

 • Auteur van De rampondernemer
 • Auteur van De grootste bankoverval aller tijden

Frank Krake is ondernemer, schrijver en veel gevraagd gastspreker.

Volgens Frank Krake is zijn ondernemersleven een echte achtbaan geweest. Van rampondernemer met het faillissement van zijn bedrijf Unimate tot succesondernemer met zijn succesvolle bedrijf TiTaTuinmeubelen.

Met ruim 300 medewerkers en een eigen fabriek in Enschede gaat hij als tuinmeubilair-fabrikant in 2005 failliet. Hij komt thuis te zitten zonder werk en uitkering. Toch besluit Frank niet bij de pakken neer te gaan zitten en start wederom een bedrijf in tuinmeubelen. Met een omzet van meer dan 10 miljoen weet hij het bedrijf in 2012 succesvol te verkopen.

In de tussenliggende jaren besluit hij de studie Master of Marketing Strategy te volgen, die hij afrondt met een wetenschappelijke publicatie.

Ook als auteur is Krake succesvol met een aantal van zijn boeken. Zo verschijnt in 2016 zijn eerste boek “Menthol” gevolgd door onder andere “De rampondernemer, overwinnen als alles tegenzit” en “De grootste bankoverval allertijden”.

Als spreker is hij een waardevolle inspirator en motivator. Tijdens zijn lezingen vertelt hij over zijn rollercoaster van 12 jaar van ondernemerschap. Van rampondernemer tot succesondernemer en van tegenslagen welke tot succes kunnen leiden. Franks presentaties geven een andere kijk op de vele facetten van het ondernemerschap. Hij deelt zijn ervaringen op praktische wijze en met een gedegen theoretische onderbouwing, en dat met de nodige humor zonder opsmuk.

Of het gaat om een bedrijfsevenement, klantendag of verkooptraining, Frank Krake is een inspiratiebron voor iedere ondernemer. Frank Krake is te boeken als spreker bij Het Sprekersburo.

Beschikbaarheid aanvragen

Gespreksonderwerpen Frank Krake

Frank Krake verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Frank Krake kan ook een lezing op maat verzorgen.

Presentaties of webinar van Frank Krake?

Biografie Frank Krake

Lees meer over Spreker Frank Krake

De laatste 12 jaar uit het ondernemersleven van Frank Krake zijn het best te omschrijven als een achtbaan. Na de verkoop in april 2012 van zijn bedrijf Bukatchi (Outdoor Lifestyle), een grossier in tuinmeubelen, is Krake begonnen met het schrijven van een boek over het enerverende traject dat hij in die 12 jaar heeft afgelegd en het geven van presentaties en lezingen over de vele facetten van het ondernemerschap.

Na zijn studie (HEAO-CE) is hij in 1989 zijn carriere begonnen als inkoper bij Wehkamp in Zwolle. In 1994 besluit hij de andere kant van de tafel op te zoeken als commercieel directeur bij Unimeta BV . Een fabrikant van tuinmeubilair met 300 FTE’s en een fabriek zo groot als drie voetbalvelden aan de rand van het centrum van Enschede.

Daar werkt hij zich op tot directeur/eigenaar, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Vele rampen worden overleefd; van vuurwerkramp tot SARS en van 9/11 tot het faillissement van een toeleverancier. Krake kan er vol vuur en tegelijkertijd relativerend over vertellen. Daarbij spelen de (financiële) avonturen met diverse banken een belangrijke rol.

En als Unimeta dan in 2005 zelf failliet gaat, zit hij zonder werk of uitkering thuis. Maar Krake recht zijn rug en start een kop-staart bedrijf in tuinmeubelen genaamd Bukatchi BV. Dit bedrijf bouwt hij uit van 4 naar bijna 20 medewerkers en een omzet van meer dan 10 miljoen Euro en vestigingen in Hengelo, QingXi (China) en Cirebon (Indonesie). Waarna hij in april 2012 het bedrijf succesvol verkoopt aan een professionele participatiemaatschappij, in combinatie met een ervaren buy-in manager.

Onderdeel van de verkooptransactie is ook het succesvolle TiTaTuinmeubelen.nl. Met dit nieuw opgezette bedrijf verrast hij in augustus 2011 voetbalminnend Nederland als hoofdsponsor van De Graafschap. En waar media-circus speelt zich af rond deze opvallende naam en vele uitzendingen op TV zijn het gevolg. Hiermee brengt Krake zijn hieronder genoemde studie in de praktijk; ’Successful brandmanagement in SME”s”.

In die tussenliggende jaren heeft hij namelijk zijn part-time studie Master of Marketing Strategy aan de Rijks Universiteit Groningen met een wetenschappelijke publicatie afgerond. In 2005 verschijnt zijn artikel in het vooraanstaande Amerikaanse wetenschappelijke tijdschrift “Journal of Product & Brand Management”, waarvoor hij een Award voor het beste artikel van dat jaar ontvangt.
Krake combineert de vele facetten van het ondernemerschap op praktische wijze en met een gedegen theoretische onderbouwing, tot een inspirerend verhaal. Met daarin een stevige audio-visuele ondersteuning bij zijn presentaties en de nodige dosis humor.

Een inspiratiebron voor iedere ondernemer!


Deel deze pagina

Aanbevelingen voor Frank Krake

Ontdek de feedback van onze opdrachtgevers over de lezingen en presentaties van Frank Krake. Lees de enthousiaste reacties.

Op donderdag 27 oktober jl. heb jij als keynote spreker opgetreden op het MKB Ondernemers Congres. Het MKB Ondernemers Congres is het grootste MKB ‘feest’ van Nederland. In de Jaarbeurs Utrecht / Beatrixgebouw hebben meer dan 60 sprekers de bezoekers geïnspireerd in de Break Out Sessies. Tijdens de plenaire opening stonden Klaas Knot, Annemarie van Gaal en Roland Kahn onder leiding van Marianne Zwagerman ‘het MKB’ te woord. Jij was de ster van de avond, de plenaire afsluiting. Als enige spreker heb jij ruim 50 minuten ‘solo’ spreektijd gehad. Niemand anders op het congres had deze tijd zo spannend en boeiend kunnen vullen als jij. Als een reis, een rollercoaster zoals je het zelf noemt, neem je jouw gasten mee. Als je denkt dat het niet erger kan, doe je er nog een schepje bovenop.

Stichting MKB Ondernemers Congres

De Rabo-ondernemersavond was een doorslaand succes met 950 geboeide ondernemers in de zaal. Alhoewel we deze avonden al meer dan 30 jaar organiseren, vond men deze avond de beste ooit. Het meeslepende en bijna ongeloofwaardige maar echt gebeurde verhaal van Frank Krake werd met een 9 gewaardeerd door de ondernemers.

Rabobank Bedrijven Apeldoorn

Referenties

Enkele van de opdrachtgevers van Frank Krake:

 • Rabobank
 • Agrifirm
 • Bouwend Nederland
 • Marktlink
 • ABN AMRO
 • Antea Group
 • AchterhoekBIZ
 • Port4Growth

Beoordelingen

Lezingen van Frank Krake

Opdrachtgevers beoordeelden de lezing van Frank Krake gemiddeld met een 8.9 / 10 (2 beoordelingen).

Frank Krake inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Frank Krake.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Frank Krake via Het Sprekersburo. Wil je Frank Krake inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst?
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Wil je meer weten over boekingen of een prijsopgave ontvangen? Gebruik dan het onderstaande formulier. Vergeet niet om je gegevens correct in te vullen, zodat we je goed kunnen informeren over je vraag.

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van Frank Krake

Het boeken van Frank Krake is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die Frank Krake heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van Frank Krake plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de lezing van Frank Krake.

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die Frank Krake helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt Frank Krake de belangrijkste inhoudelijk punten door. Het doel is om een lezing te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan de lezing nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van de lezing zal Frank Krake aanwezig zijn op locatie. Aan het einde van de lezing is er nog ruimte om enkele vragen van het publiek te beantwoorden.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van Frank Krake te evalueren.

Veelgestelde vragen

Wij zijn van helderheid vooraf, en jij hoogstwaarschijnlijk ook. Daarom hebben we deze veelgestelde vragen samengesteld om zoveel mogelijk vragen vooraf te beantwoorden. Heb je toch nog meer vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voor boekingen kun je contact opnemen met één van onze medewerkers. Direct telefonisch contact op 0321 - 317 121 of via onze chat.
Mailen kan natuurlijk ook, mail naar: info@hetsprekersburo.nl.

Na het bevestigen van een boeking, plannen we een telefonische (online) voorbespreking in. Tijdens deze inhoudelijke sessie bespreek je met Frank Krake het evenement, de doelgroep, de lezing en eventuele specifieke wensen.

De kosten voor een inspirende lezing van Frank Krake is 2750.00 euro exclusief BTW, inclusief een telefonische voorbespreking van de lezing en eventuele reis- en/of verblijfkosten. Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en ontvang een gratis offerte.

Frank Krake verzorgt lezingen tijdens evenementen en bijenkomsten over een groot aantal facetten van ondernemerschap. In het Nederlands of Engels.

Indien de agenda het toelaat, kunnen we een vrijblijvende optie van 14 dagen plaatsen. We ontvangen graag informatie over de gewenste tijden en locatie, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Binnen deze periode van twee weken horen we graag of de boeking doorgang vindt of dat er behoefte is aan een verlenging van de optie.

Vergelijkbare sprekers

Ontdek andere sprekers in dezelfde categorie als Frank Krake! Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van gerelateerde sprekers. Mocht je niet direct de juiste match hebben gevonden, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om advies te geven en te helpen bij je keuze.

Manon van Essen

Manon van Essen

Onderneemster en spreker Manon van Essen ontwikkelde een gezonde pizzapunt met haar succesvolle onderneming Magioni.

Björn Kuipers

Björn Kuipers

Deze topondernemer en scheidsrechter vertelt als spreker over het verband tussen de wereld van topsport en die van het bedrijfsleven.

Arnon Barnes

Arnon Barnes

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Ontdek de acht redenen waarom je een spreker boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Frank Krake.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.