Frank Krake

Deze ervaringsdeskundige is een inspiratiebron voor iedere ondernemer. Hij vertelt over overwinnen, ook als alles tegenzit.

Tarief categorie spreker:

€ 2.000 tot € 3.500

Om Frank Krake te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 317 121 of boek online

Verzoek om tarief en beschikbaarheid

Frank Krake spreekt

Frank Krake is ondernemer, schrijver en veel gevraagd gastspreker.

Volgens Frank Krake is zijn ondernemersleven een echte achtbaan geweest. Van rampondernemer met het faillissement van zijn bedrijf Unimate tot succesondernemer met zijn succesvolle bedrijf TiTaTuinmeubelen.

Met ruim 300 medewerkers en een eigen fabriek in Enschede gaat hij als tuinmeubilair-fabrikant in 2005 failliet. Hij komt thuis te zitten zonder werk en uitkering. Toch besluit Frank niet bij de pakken neer te gaan zitten en start wederom een bedrijf in tuinmeubelen. Met een omzet van meer dan 10 miljoen weet hij het bedrijf in 2012 succesvol te verkopen.

In de tussenliggende jaren besluit hij de studie Master of Marketing Strategy te volgen, die hij afrondt met een wetenschappelijke publicatie.

Ook als auteur is Krake succesvol met een aantal van zijn boeken. Zo verschijnt in 2016 zijn eerste boek “Menthol” gevolgd door onder andere “De rampondernemer, overwinnen als alles tegenzit” en “De grootste bankoverval allertijden”.

Als spreker is hij een waardevolle inspirator en motivator. Tijdens zijn lezingen vertelt hij over zijn rollercoaster van 12 jaar van ondernemerschap. Van rampondernemer tot succesondernemer en van tegenslagen welke tot succes kunnen leiden. Franks presentaties geven een andere kijk op de vele facetten van het ondernemerschap. Hij deelt zijn ervaringen op praktische wijze en met een gedegen theoretische onderbouwing, en dat met de nodige humor zonder opsmuk.

Of het gaat om een bedrijfsevenement, klantendag of verkooptraining, Frank Krake is een inspiratiebron voor iedere ondernemer.

Gespreksonderwerpen Frank Krake

Frank Krake verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen

Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Frank Krake kan ook een lezing op maat verzorgen.

Onderwerpen & Thema's

Management Motivatie & inspiratie Ondernemerschap Succesvolle ondernemers

    Klik om andere verwante sprekers te ontdekken.

Inzetbaarheid

Spreker

Beschikbaar voor:

Lezingen
Lezingen op maat

Het Sprekersburo, dat spreekt voor zich.

Of bel ons om Frank Krake te boeken op telefoonnummer 0321 317 121

Biografie Frank Krake

Lees meer over Frank Krake

De laatste 12 jaar uit het ondernemersleven van Frank Krake zijn het best te omschrijven als een achtbaan. Na de verkoop in april 2012 van zijn bedrijf Bukatchi (Outdoor Lifestyle), een grossier in tuinmeubelen, is Krake begonnen met het schrijven van een boek over het enerverende traject dat hij in die 12 jaar heeft afgelegd en het geven van presentaties en lezingen over de vele facetten van het ondernemerschap.

Na zijn studie (HEAO-CE) is hij in 1989 zijn carriere begonnen als inkoper bij Wehkamp in Zwolle. In 1994 besluit hij de andere kant van de tafel op te zoeken als commercieel directeur bij Unimeta BV . Een fabrikant van tuinmeubilair met 300 FTE’s en een fabriek zo groot als drie voetbalvelden aan de rand van het centrum van Enschede.

Daar werkt hij zich op tot directeur/eigenaar, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Vele rampen worden overleefd; van vuurwerkramp tot SARS en van 9/11 tot het faillissement van een toeleverancier. Krake kan er vol vuur en tegelijkertijd relativerend over vertellen. Daarbij spelen de (financiële) avonturen met diverse banken een belangrijke rol.

En als Unimeta dan in 2005 zelf failliet gaat, zit hij zonder werk of uitkering thuis. Maar Krake recht zijn rug en start een kop-staart bedrijf in tuinmeubelen genaamd Bukatchi BV. Dit bedrijf bouwt hij uit van 4 naar bijna 20 medewerkers en een omzet van meer dan 10 miljoen Euro en vestigingen in Hengelo, QingXi (China) en Cirebon (Indonesie). Waarna hij in april 2012 het bedrijf succesvol verkoopt aan een professionele participatiemaatschappij, in combinatie met een ervaren buy-in manager.

Onderdeel van de verkooptransactie is ook het succesvolle TiTaTuinmeubelen.nl. Met dit nieuw opgezette bedrijf verrast hij in augustus 2011 voetbalminnend Nederland als hoofdsponsor van De Graafschap. En waar media-circus speelt zich af rond deze opvallende naam en vele uitzendingen op TV zijn het gevolg. Hiermee brengt Krake zijn hieronder genoemde studie in de praktijk; ’Successful brandmanagement in SME”s”.

In die tussenliggende jaren heeft hij namelijk zijn part-time studie Master of Marketing Strategy aan de Rijks Universiteit Groningen met een wetenschappelijke publicatie afgerond. In 2005 verschijnt zijn artikel in het vooraanstaande Amerikaanse wetenschappelijke tijdschrift “Journal of Product & Brand Management”, waarvoor hij een Award voor het beste artikel van dat jaar ontvangt.
Krake combineert de vele facetten van het ondernemerschap op praktische wijze en met een gedegen theoretische onderbouwing, tot een inspirerend verhaal. Met daarin een stevige audio-visuele ondersteuning bij zijn presentaties en de nodige dosis humor.

Een inspiratiebron voor iedere ondernemer!


Deel deze pagina

Aanbevelingen voor Frank Krake

Wat onze opdrachtgevers zeggen over lezing of presentatie van Frank Krake. Lees de enthousiaste reacties.

Frank Krake inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Frank Krake.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Frank Krake via Het Sprekersburo. Wil je Frank Krake inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst? Voor informatie over boekingen of het opvragen van een prijs kun je onderstaand formulier gebruiken.
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Velden met een * zijn verplicht.

Onze werkwijze

Boeken van Frank Krake werkt heel eenvoudig.

Hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kan werken.

Meer informatie

1. Vind een spreker
Vind op de website van Het Sprekersburo de juiste spreker voor jouw evenement of bijeenkomst.

2. Controleer de prijs en beschikbaarheid
Wij sturen jouw binnen één werkdag een geheel vrijblijvende offerte.

3. Plaats een gratis optie
Wij noteren bij beschikbaarheid van de spreker een, geheel vrijblijvende, optie voor 14 dagen.

4. Bevestig de boeking
Bij akkoord op de offerte boeken wij de spreker en sturen wij je ons boekingsformulier toe.

5. Ontvang de bevestiging
Met de, door jouw, aangeleverde gegevens sturen wij je de bevestiging van de boeking.

6. Teken en retourneer de bevestiging
Ter bevestiging sturen wij de een overeenkomst die binnen vijf dagen na ontvangst ondertekend moet worden.

Andere sprekers

Wellicht dat één van deze sprekers ook interessant zijn.

Ad van Wijk

Ad van Wijk

De topman van het jaar 2008 heeft drie wetten over energie waarover hij spreekt tijdens zijn inspirerende lezingen.

Brunel Solar Team

Brunel Solar Team

Inspirerende lezing van studenten TU Delft over de zonneauto Nuna. Overwerpen: duurzaamheid, innovatie, solar challenges en team performance.

Onno de Jong

Onno de Jong

Advocaat Onno de Jong spreekt over zijn ervaringen in geruchtmakende zaken, advocatuur, kroongetuigen, motivatie en drive.

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Acht reden waarom een spreker boeken bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Frank Krake.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.