John van den Heuvel

Voormalig politieagent, columnist, journalist, misdaadverslaggever, tv-presentator, auteur en spreker

Misdaadverslaggever en televisiepresentator. Een veelzijdige spreker en presentator die ingaat op veiligheid, misdaad en recht.

Tarief categorie spreker:

€ 3.500 tot € 5.000

Om John van den Heuvel te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 317 121 of boek online

Verzoek om tarief en beschikbaarheid

John van den Heuvel spreekt

John van den Heuvel is een bekende misdaadjournalist, columnist en televisiepresentator. Na zijn school begon John zijn carrière bij de Amsterdamse Politie. In 1990 maakt hij de overstap naar de Telegraaf waar hij aan de slag gaat als misdaadverslaggever.

Sindsdien maakt hij verschillende nationale en internationale misdaadreportages en televisieprogramma’s. Van Ontvoerd, Op de Vlucht, Dossier van den Heuvel tot Crime Desk. Met deze programma’s weet hij het grote publiek te bereiken. Daarnaast heeft hij de documentaire “De jacht op de Mocro-Maffia” gemaakt, welke te zien is op RTL Videoland. In deze documentaire duikt John van den Heuvel in de wereld van de drugsmaffia en de mensen rond Ridouan Taghi. Bij RTL Boulevard stapt hij regelmatig aan de desk als misdaaddeskundige en schuift hij aan bij verschillende talkshows.

Regelmatig geeft John van den Heuvel lezingen en presentaties. Door zijn jarenlange ervaring in de misdaad weet hij boeiende lezingen te houden over misdaad, politie, justitie en veiligheid. Johns presentaties geven een bijzondere indruk in de wereld van de misdaad. Hij geeft een kijkje achter de schermen van misdaad en de onderwereld. Van politie tot de criminele organisaties. Maar ook over thema’s als ondermijning en misdaad in de vastgoedwereld weet John een lezing te verzorgen. Dit doet hij met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk en weet daarbij de bezoekers te boeien.

 • Misdaadverslaggever bij De Telegraaf
 • Misdaaddeskundige bij RTL Boulevard
 • Presentator van o.a. programma's 'RTL Bureau Misdaad', 'Recht Gezet!' en 'Ontvoerd'
 • Auteur van o.a. 'Tijdperk Willem Holledeer', 'De gevallen engel' en 'De Spiegel van het Recht'

Gespreksonderwerpen John van den Heuvel

John van den Heuvel verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen

Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? John van den Heuvel kan ook een lezing op maat verzorgen.

 • Misdaad en onderwereld
 • Veiligheid en terrorismebestrijding
 • Misdaadjournalistiek
 • Politie en justitie
 • Cybercrime

Inzetbaarheid

PanellidSpreker

Beschikbaar voor:

Lezingen
Lezingen op maat
Webinars

Het Sprekersburo, dat spreekt voor zich.

Of bel ons om John van den Heuvel te boeken op telefoonnummer 0321 317 121

Biografie John van den Heuvel

Lees meer over John van den Heuvel

John van den Heuvel, geboren op 26 december 1962 te Amsterdam, begon zijn loopbaan bij de Amsterdamse politie waarbij hij onder meer werkzaam was in de spannende wereld van de undercoveragent. In 1990 werd hij misdaadverslaggever bij de Telegraaf en maakte hij naam met onthullende artikelen over onder meer Desi Bouterse en Willem Holleeder. John van den Heuvel staat bekend om zijn gedegen onderzoek en verrassende onthullingen over de onderwereld. Sinds 2001 is hij naast zijn werk voor De Telegraaf crimedeskundige bij het tv-programma RTL Boulevard en het radioprogramma van Edwin Evers op Radio 538. Hij presenteerde succesvolle tv-programma’s als Bureau Misdaad op RTL 5 en Bureau van den Heuvel en Crime Time op Nederland 1. Inmiddels heeft hij ook acht bestsellers op zijn naam staan waaronder in 2007 Doden liegen niet en in 2008 Tijdperk Holleeder. John van den Heuvel kan maatwerkgericht inspelen op een veelheid van thema’s. 

Het criminele milieu

Hij ontmaskerde met harde bewijzen Desi Bouterse als drugsbaron, schreef als eerste over de criminele handel en wandel van de vermoorde vastgoedtycoon Willem Endstra, onthulde spectaculaire achtergronden van de reeks liquidaties in de Amsterdamse onderwereld en bracht vorig jaar licht in de zaak van de drie vermoorde Hells Angels in Limburg. 

Verder beschreef Van den Heuvel van binnenuit de internationale drugsmaffia, deed zelf onderzoek in het criminele milieu in Suriname, de Nederlandse Antillen, Aruba en hét brandpunt van de mondiale drugsscene, Colombia. Daar had hij in de gevangenis ook een exclusieve ontmoeting met de broer van de vermoorde cocaïnekoning Pablo Escobar. Al sinds de start van ‘RTL Boulevard’ in 2001 is hij als crime-deskundige aan het RTL 4-programma verbonden.

Schrijver

Daarnaast schreef John boeken over onder meer Abraham Moszkowicz, Desi Bouterse en over hoe de Colombiaanse drugskartels de Antillen in hun greep kregen. 

John van den Heuvel inhuren als spreker

Dankzij zijn jarenlange ervaring in de misdaadjournalistiek weet John boeiende lezingen en presentaties te houden over misdaad, politie, justitie en veiligheid. Deze thema’s kunnen ook worden uitgediept, zoals misdaad in de vastgoedwereld. Zolang het maar over misdaad gaat, kan John maatwerkgericht inspelen op het onderwerp. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.


Deel deze pagina

Boeken van John van den Heuvel

Onderstaand een overzicht van alle boeken die John van den Heuvel de afgelopen jaren heeft uitgebracht. Wil je de aanwezigen een blijvend aandenken geven? Informeer naar de mogelijkheden om een aantal boeken te bestellen.

Willem Holleeder

25 jaar na de heineken ontvoering

De Gevallen Engel

Een man tegen de Hells Angels

Jorans moordmysteries

De raadsels rond de verdwijning van Natalee Holloway en de moord op Stephany Flores

Aanbevelingen voor John van den Heuvel

Wat onze opdrachtgevers zeggen over lezing of presentatie van John van den Heuvel. Lees de enthousiaste reacties.

De lezing van John van den Heuvel was een enorme aanwinst voor ons programma. Door zijn rechtstreekse ervaring met het onderwerp ‘ondermijning’ en wat dat voor hem betekent, zowel zakelijk als privé, kwam dit thema nog beter tot leven voor de deelnemers. De awareness dat we hier als beroepsgroep iets aan moeten en kunnen doen, is hierdoor nog meer duidelijk geworden. John maakte goed contact met de zaal en stond open voor vragen. Ook de voorbereiding was zeer prettig. John was goed voorbereid, nam de tijd en luisterde goed.

Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie -

"De lezing van John van den Heuvel was een enorme aanwinst voor ons programma. Door zijn rechtstreekse ervaring met het onderwerp ‘ondermijning’ en wat dat voor hem betekent, zowel zakelijk als privé, kwam dit thema nog beter tot leven voor de deelnemers. De awareness dat we hier als beroepsgroep iets aan moeten en kunnen doen, is hierdoor nog meer duidelijk geworden. John maakte goed contact met de zaal en stond open voor vragen. Ook de voorbereiding was zeer prettig. John was goed voorbereid, nam de tijd en luisterde goed."

- Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie

Referenties

Een greep uit opdrachtgevers van John van den Heuvel

 • Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie
 • Docusign
 • JFV Nijmegen
 • Centralpoint
 • Gemeente Haarlem
 • The Safety Network
 • Axioma Communicatie
 • JFV Groningen

Beoordeling

Lezingen van John van den Heuvel

Opdrachtgevers beoordeelde de lezing van John met gemiddeld een 9.2 / 10 (1 beoordelingen).

John van den Heuvel inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over John van den Heuvel.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker John van den Heuvel via Het Sprekersburo. Wil je John van den Heuvel inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst? Voor informatie over boekingen of het opvragen van een prijs kun je onderstaand formulier gebruiken.
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Velden met een * zijn verplicht.

Onze werkwijze

Boeken van John van den Heuvel werkt heel eenvoudig.

Hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kan werken.

Meer informatie

1. Vind een spreker
Vind op de website van Het Sprekersburo de juiste spreker voor jouw evenement of bijeenkomst.

2. Controleer de prijs en beschikbaarheid
Wij sturen jouw binnen één werkdag een geheel vrijblijvende offerte.

3. Plaats een gratis optie
Wij noteren bij beschikbaarheid van de spreker een, geheel vrijblijvende, optie voor 14 dagen.

4. Bevestig de boeking
Bij akkoord op de offerte boeken wij de spreker en sturen wij je ons boekingsformulier toe.

5. Ontvang de bevestiging
Met de, door jouw, aangeleverde gegevens sturen wij je de bevestiging van de boeking.

6. Teken en retourneer de bevestiging
Ter bevestiging sturen wij de een overeenkomst die binnen vijf dagen na ontvangst ondertekend moet worden.

Vergelijkbare sprekers

Meer sprekers zoals John van den Heuvel!

Marcel van de Ven

Marcel van de Ven

Bekend van onder andere Hunted en als spreker kan Marcel maatwerkgericht inspelen op een veelheid aan thema's.

Ellie Lust

Ellie Lust

Voormalig politiewoordvoerder in presentatrice, spreker en dagvoorzitter. Thema's: veiligheid, communicatie en lhbt.

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Acht reden waarom een spreker boeken bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met John van den Heuvel.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.