John van den Heuvel

Misdaadverslaggever en televisiepresentator. Een veelzijdige spreker en presentator die ingaat op veiligheid, misdaad en recht.

Onderwerpen & Thema's

    Klik om andere verwante sprekers te ontdekken.

Talen

Categorieën

Inzetbaarheid

 • Panellid
 • Spreker

Beschikbaar voor

 • Lezingen
 • Lezingen op maat
 • Webinars

Tarief categorie spreker

€ 5.000 tot € 7.500

Om John van den Heuvel te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 - 317 121 of boek online.

Keynote spreker

John van den Heuvel boeken als spreker

Voormalig politieagent, columnist, journalist, misdaadverslaggever, tv-presentator, auteur en spreker

 • Misdaadverslaggever bij De Telegraaf
 • Misdaaddeskundige bij RTL Boulevard
 • Presentator van o.a. programma's 'RTL Bureau Misdaad', 'Recht Gezet!' en 'Ontvoerd'
 • Auteur van o.a. 'Tijdperk Willem Holledeer', 'De gevallen engel' en 'De Spiegel van het Recht'

John van den Heuvel is een bekende misdaadjournalist, columnist en televisiepresentator. Na zijn school begon John zijn carrière bij de Amsterdamse Politie. In 1990 maakt hij de overstap naar de Telegraaf waar hij aan de slag gaat als misdaadverslaggever.

Sindsdien maakt hij verschillende nationale en internationale misdaadreportages en televisieprogramma’s. Van Ontvoerd, Op de Vlucht, Dossier van den Heuvel tot Crime Desk. Met deze programma’s weet hij het grote publiek te bereiken. Daarnaast heeft hij de documentaire “De jacht op de Mocro-Maffia” gemaakt, welke te zien is op RTL Videoland. In deze documentaire duikt John van den Heuvel in de wereld van de drugsmaffia en de mensen rond Ridouan Taghi. Bij RTL Boulevard stapt hij regelmatig aan de desk als misdaaddeskundige en schuift hij aan bij verschillende talkshows.

Regelmatig geeft John van den Heuvel lezingen en presentaties. Door zijn jarenlange ervaring in de misdaad weet hij boeiende lezingen te houden over misdaad, politie, justitie en veiligheid. Johns presentaties geven een bijzondere indruk in de wereld van de misdaad. Hij geeft een kijkje achter de schermen van misdaad en de onderwereld. Van politie tot de criminele organisaties. Maar ook over thema’s als ondermijning en misdaad in de vastgoedwereld weet John een lezing te verzorgen. Dit doet hij met voorbeelden uit de dagelijkse praktijk en weet daarbij de bezoekers te boeien.

Beschikbaarheid aanvragen

Gespreksonderwerpen John van den Heuvel

John van den Heuvel verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? John van den Heuvel kan ook een lezing op maat verzorgen.

 • Misdaad en onderwereld
 • Veiligheid en terrorismebestrijding
 • Misdaadjournalistiek
 • Politie en justitie
 • Cybercrime

Biografie John van den Heuvel

Lees meer over Spreker John van den Heuvel

John van den Heuvel, geboren op 26 december 1962 te Amsterdam, begon zijn loopbaan bij de Amsterdamse politie waarbij hij onder meer werkzaam was in de spannende wereld van de undercoveragent. In 1990 werd hij misdaadverslaggever bij de Telegraaf en maakte hij naam met onthullende artikelen over onder meer Desi Bouterse en Willem Holleeder. John van den Heuvel staat bekend om zijn gedegen onderzoek en verrassende onthullingen over de onderwereld. Sinds 2001 is hij naast zijn werk voor De Telegraaf crimedeskundige bij het tv-programma RTL Boulevard en het radioprogramma van Edwin Evers op Radio 538. Hij presenteerde succesvolle tv-programma’s als Bureau Misdaad op RTL 5 en Bureau van den Heuvel en Crime Time op Nederland 1. Inmiddels heeft hij ook acht bestsellers op zijn naam staan waaronder in 2007 Doden liegen niet en in 2008 Tijdperk Holleeder. John van den Heuvel kan maatwerkgericht inspelen op een veelheid van thema’s. 

Het criminele milieu

Hij ontmaskerde met harde bewijzen Desi Bouterse als drugsbaron, schreef als eerste over de criminele handel en wandel van de vermoorde vastgoedtycoon Willem Endstra, onthulde spectaculaire achtergronden van de reeks liquidaties in de Amsterdamse onderwereld en bracht vorig jaar licht in de zaak van de drie vermoorde Hells Angels in Limburg. 

Verder beschreef Van den Heuvel van binnenuit de internationale drugsmaffia, deed zelf onderzoek in het criminele milieu in Suriname, de Nederlandse Antillen, Aruba en hét brandpunt van de mondiale drugsscene, Colombia. Daar had hij in de gevangenis ook een exclusieve ontmoeting met de broer van de vermoorde cocaïnekoning Pablo Escobar. Al sinds de start van ‘RTL Boulevard’ in 2001 is hij als crime-deskundige aan het RTL 4-programma verbonden.

Schrijver

Daarnaast schreef John boeken over onder meer Abraham Moszkowicz, Desi Bouterse en over hoe de Colombiaanse drugskartels de Antillen in hun greep kregen. 

John van den Heuvel inhuren als spreker

Dankzij zijn jarenlange ervaring in de misdaadjournalistiek weet John boeiende lezingen en presentaties te houden over misdaad, politie, justitie en veiligheid. Deze thema’s kunnen ook worden uitgediept, zoals misdaad in de vastgoedwereld. Zolang het maar over misdaad gaat, kan John maatwerkgericht inspelen op het onderwerp. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.


Deel deze pagina

Boeken van John van den Heuvel

Onderstaand een overzicht van alle boeken die John van den Heuvel de afgelopen jaren heeft uitgebracht. Wil je de aanwezigen een blijvend aandenken geven? Informeer naar de mogelijkheden om een aantal boeken te bestellen.

Willem Holleeder

25 jaar na de heineken ontvoering

De Gevallen Engel

Een man tegen de Hells Angels

Jorans moordmysteries

De raadsels rond de verdwijning van Natalee Holloway en de moord op Stephany Flores

Aanbevelingen voor John van den Heuvel

Ontdek de feedback van onze opdrachtgevers over de lezingen en presentaties van John van den Heuvel. Lees de enthousiaste reacties.

De lezing van John van den Heuvel was een enorme aanwinst voor ons programma. Door zijn rechtstreekse ervaring met het onderwerp ‘ondermijning’ en wat dat voor hem betekent, zowel zakelijk als privé, kwam dit thema nog beter tot leven voor de deelnemers. De awareness dat we hier als beroepsgroep iets aan moeten en kunnen doen, is hierdoor nog meer duidelijk geworden. John maakte goed contact met de zaal en stond open voor vragen. Ook de voorbereiding was zeer prettig. John was goed voorbereid, nam de tijd en luisterde goed.

Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie

Nogmaals veel dank voor je lezing gisteren tijdens RIEC-netwerkdag! Wij hebben alleen maar enthousiaste reacties en meermaals de opmerking gekrgen dat mensen zich door jouw verhaal extra gemotiveerd voelen in het werk dat ze doen (ook al zijn ze vaak lang bezig met bv een casus en weinig concreet resultaat).

RIEC

Referenties

Enkele van de opdrachtgevers van John van den Heuvel:

 • Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie
 • Docusign
 • JFV Nijmegen
 • Centralpoint
 • Gemeente Haarlem
 • The Safety Network
 • Axioma Communicatie
 • JFV Groningen

Beoordelingen

Lezingen van John van den Heuvel

Opdrachtgevers beoordeelden de lezing van John van den Heuvel gemiddeld met een 9.0 / 10 (2 beoordelingen).

John van den Heuvel inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over John van den Heuvel.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker John van den Heuvel via Het Sprekersburo. Wil je John van den Heuvel inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst?
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Wil je meer weten over boekingen of een prijsopgave ontvangen? Gebruik dan het onderstaande formulier. Vergeet niet om je gegevens correct in te vullen, zodat we je goed kunnen informeren over je vraag.

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van John van den Heuvel

Het boeken van John van den Heuvel is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die John van den Heuvel heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van John van den Heuvel plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de lezing van John van den Heuvel.

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die John van den Heuvel helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt John van den Heuvel de belangrijkste inhoudelijk punten door. Het doel is om een lezing te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan de lezing nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van de lezing zal John van den Heuvel aanwezig zijn op locatie. Aan het einde van de lezing is er nog ruimte om enkele vragen van het publiek te beantwoorden.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van John van den Heuvel te evalueren.

Veelgestelde vragen

Wij zijn van helderheid vooraf, en jij hoogstwaarschijnlijk ook. Daarom hebben we deze veelgestelde vragen samengesteld om zoveel mogelijk vragen vooraf te beantwoorden. Heb je toch nog meer vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voor boekingen kun je contact opnemen met één van onze medewerkers. Direct telefonisch contact op 0321 - 317 121 of via onze chat.
Mailen kan natuurlijk ook, mail naar: info@hetsprekersburo.nl.

Na het bevestigen van een boeking, plannen we een telefonische (online) voorbespreking in. Tijdens deze inhoudelijke sessie bespreek je met John van den Heuvel het evenement, de doelgroep, de lezing en eventuele specifieke wensen.

Een eerste indicatie voor boekingen binnen Nederland: de prijs ligt tussen 5.000 en 7.500 euro voor een lezing en is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals lengte van de lezing, welke voertaal, het programma en de doelgroep. Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en ontvang een gratis offerte.

John van den Heuvel spreekt over verschillende onderwerpen en themas. Neem gerust contact op voor meer informatie en mogelijkheden.

Indien de agenda het toelaat, kunnen we een vrijblijvende optie van 14 dagen plaatsen. We ontvangen graag informatie over de gewenste tijden en locatie, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Binnen deze periode van twee weken horen we graag of de boeking doorgang vindt of dat er behoefte is aan een verlenging van de optie.

Vergelijkbare sprekers

Ontdek andere sprekers in dezelfde categorie als John van den Heuvel! Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van gerelateerde sprekers. Mocht je niet direct de juiste match hebben gevonden, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om advies te geven en te helpen bij je keuze.

Onno de Jong

Onno de Jong

Advocaat Onno de Jong spreekt over zijn ervaringen in geruchtmakende zaken, advocatuur, kroongetuigen, motivatie en drive.

Mick van Wely

Mick van Wely

Als misdaadjournalist spreekt Van Wely over onderwerpen als misdaad, criminaliteit, cybercrime, ondermijning en strafzaken.

Marcel van de Ven

Marcel van de Ven

Bekend van onder andere Hunted en als spreker kan Marcel maatwerkgericht inspelen op een veelheid aan thema's.

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Ontdek de acht redenen waarom je een spreker boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met John van den Heuvel.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.