Spreker Menno Lanting - Foto: (c) Menno Lanting

Menno Lanting

Bestseller auteur, adviseur, inspirator en spreker

Menno is een gedreven spreker die organisaties adviseert over de veranderende wereld, het nieuwe werken en leiderschap.

Tarief indicatie spreker:

€ 4.500,00 excl. btw.

Om Menno Lanting te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 317 121 of boek online

Verzoek om tarief en beschikbaarheid
Spreker Menno Lanting - Foto: (c) Menno Lanting

Menno Lanting spreekt

Als organisatie-expert richt hij zich op het gebied van de impact van de snel veranderende wereld op innovatie, organisaties en leiderschap.

Als auteur heeft Menno Lanting ook diverse bestseller op zijn naam staan, waaronder de boeken 'De disruptie paradox' en 'Iedereen CEO'.

Thema's waar Menno zich tijdens zijn lezingen op richt zijn organisatievernieuwing, (digitaal) leiderschap, connectivity, strategie en (business) innovatie, technologie, digitale transformatie. Hij geeft tijdens zijn lezingen onder andere antwoord op de vraag hoe organisaties van gesloten, hiërarchisch en onpersoonlijk naar open, authentiek en verbonden kunnen transformeren. 

In zijn lezingen en presentaties gebruikt Menno veel voorbeelden uit de praktijk. 

Met Menno Lanting haalt u een zeer inspirerende spreker die scherp is met de nodige mix van humor in huis.

 

Gespreksonderwerpen Menno Lanting

Menno Lanting verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen

Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Menno Lanting kan ook een lezing op maat verzorgen.

Presentaties of webinar van Menno Lanting?

Disruptie is het nieuwste toverwoord. Voor een aantal organisaties is volledige disruptie daadwerkelijk de enige, zinvolle strategie. In andere gevallen gaan de technologische veranderingen meer geleidelijk en is het effectiever om aandacht te geven aan het verbeteren van de basis en aan gerichte innovatie. Kortom: u zoekt een realistisch verhaal over de zin en onzin van disruptie. Wat betekent het voor uw organisatie en welke concrete stappen kunt u zetten naar echte vernieuwing? In een inspirerende en humorvolle presentatie geeft Menno Lanting een nuchtere kijk op disruptie en schets hij een heldere route naar innovatie aan de hand van aansprekende cases en praktische modellen.

Uit onderzoek blijkt dat 80 procent van de managers in organisaties de noodzaak voor transformatie naar een ander business- en organisatiemodel onderkent, maar slechts een derde van hen heeft er vertrouwen in dat dat binnen vijf tot tien jaar lukt. Steeds weer blijkt dat het hierbij niet zozeer om de technologie gaat, maar juist om de mens. Menno Lanting deed uitgebreid onderzoek naar de beste manier om de digitale transformatie werkelijk te doen slagen en deelt de voornaamste inzichten in een prikkelende presentatie. 

Door de eeuwen heen hebben nieuwe technologieën revoluties veroorzaakt. Op dit moment staan we aan de vooravond van de vierde disruptieve omwenteling: het tijdperk waarin technologie en mensen versmelten: de opkomst van de ‘digital human’. Welke impact heeft dat op de maatschappij, business modellen, organisaties en onze manier van werken? 

Gevestigde organisaties vinden het vaak lastig om zich aan te passen aan de nieuwe werkelijkheid. Hun bestaande structuren en businessmodellen zijn gebaseerd op oude uitgangspunten. Hoe zorg je er als organisatie dan toch voor dat je wendbaar blijft? En wat valt er te leren van startups en andere nieuwe toetreders in de markt? In zijn presentatie deelt Menno Lanting de 5 belangrijkste tips van de 100 meest innovatieve organisaties die hij persoonlijk bezocht. 

Aan de hand van herkenbare voorbeelden en cases geeft Menno Lanting praktische handvatten en advies over hoe de publieke en semipublieke sector zichzelf op grote en op kleine schaal kunnen vernieuwen. Zo maken onder andere virtual reality, de blockchain en kunstmatige intelligentie meer mogelijk dan we ons kunnen voorstellen. Alvast een tipje van de sluier: zolang de basis niet voldoende op orde is, heeft het weinig nut disruptie na te streven. 

Mensen maken steeds beter gebruik van digitale technologie. Maar terwijl zij met behulp van hun netwerk het beste uit zichzelf halen, lukt het hun werkgevers vaak niet om dat potentieel ook in de organisatie te benutten. In een sprankelende presentatie laat Menno Lanting zien hoe bedrijven slimmer kunnen worden en hun cultuur en organisatie kunnen verbeteren met behulp van de nieuwste technologie. 

Stel je voor dat je samenwerkt met superslimme en getalenteerde collega’s in een vrije en innovatieve omgeving – geen bazen, geen middenmanagement en geen bureaucratie. Alleen hoog gemotiveerde collega's die samenkomen om mooie dingen te maken. Het is verbazingwekkend waar creatieve mensen mee voor de dag komen als niemand hun vertelt wat ze moeten doen. Menno Lanting bezocht persoonlijk een groot aantal van de meeste innovatieve organisaties en deelt in een flitsende presentatie de belangrijkste lessen. 

Nieuwe technologieën stellen medewerkers steeds meer in staat om zelf zijn werk te organiseren. Daar is lang niet altijd meer een organisatie of een manager voor nodig. Steeds vaker wordt er gewerkt in zelfsturende teams met veel autonomie. Wat betekenen deze nieuwe organisatievormen voor de rol van de manager? En hoe kunnen medewerkers al die nieuwe technologie gebruiken om hun kennis en kunde beter voor het voetlicht te brengen? Menno Lanting beantwoordt deze en andere vragen in een prikkelende en humorvolle presentatie.

Categorieën

Organisatiecultuur

Inzetbaarheid

SprekerWorkshopleider

Beschikbaar voor:

Lezingen
Lezingen op maat
Webinars
Workshops

Het Sprekersburo, dat spreekt voor zich.

Of bel ons om Menno Lanting te boeken op telefoonnummer 0321 317 121

Menno Lanting op beeld

Bekijk de inspirerende video's van Menno Lanting

Menno Lanting - Tijdens Ricoh open

Wil je een impressie krijgen van de lezingen van spreker Menno Lanting bekijk dan hiernaast de video.

Menno Lanting - I Am Media 2016

Menno Lanting - De wendbare organisatie

Menno Lanting - Tijdens Ricoh open

Menno Lanting - Beste Werkgevers Awards

Biografie Menno Lanting

Lees meer over Menno Lanting

Menno Lanting geldt als dé expert op het gebied van de impact van de snel veranderende wereld op leiderschap, innovatie en hoe wij werken. Hij is veelgevraagd spreker en adviseur. Meer dan 250.000 mensen lazen zijn bestsellers waaronder ‘Connect!’, managementboek van het jaar. Voor zijn boek ‘Olietankers en speedboten’ interviewde hij wereldwijd 100 inspirerende en innovatieve ondernemers. In 2021 verscheen zijn nieuwste boek 'Uit het transformatie moeras' waarin hij een nuchtere kijk geeft op de faalfactoren van de digitale transformatie en een heldere route naar vernieuwing schetst aan de hand van aansprekende cases en praktische modellen. Eerder was hij 20 jaar in diverse managementfuncties werkzaam voor o.a. het leiderschapsinstituut de Baak en succesvol internetondernemer. 

Organisaties waarvan we dachten dat hun relevantie zich nog tot in decennia zou voortzetten, verkruimelen waar we bij staan. Consumenten en burgers zijn tegenwoordig zo goed met elkaar verbonden dat informatie, nieuws en trends zich razendsnel over de aardbol verspreiden. Dit betekent dat organisaties in veel gevallen sneller met nieuwe producten, diensten en business modellen moeten komen. Dat vraagt om meer innovatie en slimmer organiseren en als gevolg daarvan weer om meer experimenten. 

De belangrijkste voorwaarden voor innovatie zijn de juiste mensen, technologie en bedrijfscultuur. Er ontstaan andere businessmodellen en organisatievormen en ook onze kijk op leiderschap verandert radicaal. De hedendaagse professional is onafhankelijker van organisaties dan ooit tevoren. Het vinden van het juiste talent wordt voor meer en meer organisaties een uitdaging. 

De rode draad in het werk van Menno is ‘aanpassingsvermogen’. Hij adviseert organisaties hoe aangesloten te blijven bij de veranderende wereld. Hij geeft daarbij antwoord op de vraag hoe organisaties van gesloten, hiërarchisch en onpersoonlijk naar open, authentiek en verbonden kunnen transformeren. En welke organisatievormen, leiderschapskwaliteiten en business modellen daarbij nodig zijn. 


Deel deze pagina

Boeken van Menno Lanting

Onderstaand een overzicht van alle boeken die Menno Lanting de afgelopen jaren heeft uitgebracht. Wil je de aanwezigen een blijvend aandenken geven? Informeer naar de mogelijkheden om een aantal boeken te bestellen.

Connect! de impact van sociale netwerken op organisaties en leiderschap

Connect!

de impact van sociale netwerken op organisaties en leiderschap

Boek Menno Lanting: Disruptie in de overheid

Disruptie in de overheid

In 5 stappen naar echte vernieuwing

Olietankers en speedboten, wendbaar werken in de 21e eeuw.

Olietankers en speedboten

wendbaar werken in de 21e eeuw

Aanbevelingen voor Menno Lanting

Wat onze opdrachtgevers zeggen over lezing of presentatie van Menno Lanting. Lees de enthousiaste reacties.

Menno heeft ons op een plezierig confronterende manier meegenomen in de uitdagingen die de huidige tijd aan bedrijven, instituties en vooral mensen stelt.
Hoe blijf je in staat om op een goede manier (persoonlijk) te blijven ontwikkelen, hoe blijf je scherp en hoe creeer je voldoende afstand om te blijven " waarnemen" wat er allemaal gaande is? Dat doorspekt met de nodige humor en praktijkvoorbeelden maakte het een inspirerende en leuke sessie voor onze klanten.

Aegon Pensioen -

"Menno heeft ons op een plezierig confronterende manier meegenomen in de uitdagingen die de huidige tijd aan bedrijven, instituties en vooral mensen stelt.
Hoe blijf je in staat om op een goede manier (persoonlijk) te blijven ontwikkelen, hoe blijf je scherp en hoe creeer je voldoende afstand om te blijven " waarnemen" wat er allemaal gaande is? Dat doorspekt met de nodige humor en praktijkvoorbeelden maakte het een inspirerende en leuke sessie voor onze klanten. "

- Aegon Pensioen

Referenties

Een greep uit opdrachtgevers van Menno Lanting

  • MKB Westland
  • Achmea
  • Delta Lloyd
  • ANWB
  • Ricoh
  • Afas
  • Alliander
  • Aegon pensioen

Beoordeling

Lezingen van Menno Lanting

Opdrachtgevers beoordeelde de lezing van Menno met gemiddeld een 8.0 / 10 (1 beoordelingen).

Menno Lanting inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Menno Lanting.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Menno Lanting via Het Sprekersburo. Wil je Menno Lanting inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst? Voor informatie over boekingen of het opvragen van een prijs kun je onderstaand formulier gebruiken.
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Velden met een * zijn verplicht.

Onze werkwijze

Boeken van Menno Lanting werkt heel eenvoudig.

Hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kan werken.

Meer informatie

1. Vind een spreker
Vind op de website van Het Sprekersburo de juiste spreker voor jouw evenement of bijeenkomst.

2. Controleer de prijs en beschikbaarheid
Wij sturen jouw binnen één werkdag een geheel vrijblijvende offerte.

3. Plaats een gratis optie
Wij noteren bij beschikbaarheid van de spreker een, geheel vrijblijvende, optie voor 14 dagen.

4. Bevestig de boeking
Bij akkoord op de offerte boeken wij de spreker en sturen wij je ons boekingsformulier toe.

5. Ontvang de bevestiging
Met de, door jouw, aangeleverde gegevens sturen wij je de bevestiging van de boeking.

6. Teken en retourneer de bevestiging
Ter bevestiging sturen wij de een overeenkomst die binnen vijf dagen na ontvangst ondertekend moet worden.

Andere sprekers

Wellicht dat één van deze sprekers ook interessant zijn.

Charles Groenhuijsen

Charles Groenhuijsen

Correspondent en presentator van NOS-laat. Als spreker vertelt hij over de verschillen tussen Nederland en de VS.

Robert  Benninga

Robert Benninga

Özcan Akyol

Özcan Akyol

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Acht reden waarom een spreker boeken bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Menno Lanting.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.