Tijdens zijn interactieve lezingen spreekt hij over marketing en dienstenmarketing.

Wouter de Vries jr.

Docent, auteur, mediapersoonlijkheid, spreker en dagvoorzitter

Tijdens zijn interactieve lezingen spreekt hij over marketing en dienstenmarketing.

Tarief categorie spreker:

€ 3.500 tot € 5.000

Om Wouter de Vries jr. te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 317 121 of boek online

Verzoek om tarief en beschikbaarheid
Tijdens zijn interactieve lezingen spreekt hij over marketing en dienstenmarketing.

Wouter de Vries jr. spreekt

Wouter de Vries jr. is de expert in dienstenmarketing. Van zijn hand verschenen meerdere boeken op het gebied van dienstenmarketing en management, waaronder de bestseller 'Blauwe Bananen'.

Tijdens zijn lezingen vertelt Wouter de Vries bevlogen en met een dosis humor over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van dienstenmarketing, klanten en organisaties. Centraal hierin staan thema's als: 'waarom juicht de klant (niet meer)', 'begrijp de klant', 'aan loyaliteit heb je (n)iets?', 'als je zelf niet weet waar je goed in bent, dan...' en 'buitenspel of marktleider?'.

Met voorbeelden uit de praktijk gaat hij dieper in op een aantal marketingthema's zoals dienstverlening, klantentevredenheid, loyaliteit en processen. De basis van zijn presentaties wordt ondersteund door zijn theoretische kennis en jarenlange ervaring als docent, consultant, auteur en spreker.

Kortom een inspirerende en interactieve lezing, aangevuld met anekdotes die bij het publiek de nodige vragen zullen oproepen en u ook nog de volgende dag binnen uw organisatie aan het denken zullen zetten.

  • Consultant en spreker op gebied van Dienstenmarketing
  • Auteur van o.a. 'Blauwe Bananen', ' Strategie voor dienstverleners' en 'Essentie van Dienstenmarketingmanagement'

Gespreksonderwerpen Wouter de Vries jr.

Wouter de Vries jr. verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen

Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Wouter de Vries jr. kan ook een lezing op maat verzorgen.

Presentaties of webinar van Wouter de Vries jr.?

Een bestseller van Wouter de Vries jr. is het boek Blauwe Bananen (in 2014/2015 nummer 1 bij managementboek.nl). Aan de hand van 4 B’s bespreekt Wouter het onderscheidend vermogen van u of uw bedrijf.

Klanttevredenheid is een heikel punt. Wat heb je als organisatie aan een hoge klanttevredenheid. Kopen tevreden klanten meer? Hoe meet je eigenlijk klanttevredenheid. En wat houdt het begrip kwaliteitsperceptie in? Wouter de Vries jr. is in Nederland een expert op dit thema.

Een bekende uitspraak van Wouter de Vries jr. is: "het maakt niet uit welke keuze uw organisatie maakt, als het maar een duidelijke keuze is!". Er bestaan geen slechte keuzes. Alleen niet-kiezen is slecht!

Aan de hand van diverse strategische modellen en neemt Wouter uw strategisch vraagstukken door.

Aan de hand van o.a. het werk van Nobelprijswinnaar D. Kahneman wordt het bewuste en onbewuste handelen van de klant belicht. In de laatste publicatie van Wouter de Vries jr. belicht hij bijvoorbeeld het online cognitief advertentie vermijdend gedrag (CAVG) [HMR, 2019].

De 4 B's van de Blauwe bananen. Een wervelende presentatie uw klanten en uw eigen marktpositie.

Als je zelf niet weet waar je goed in bent, dan...!
Een presentatie waar de kwaliteitsperceptie van uw klant centraal staat.

Geven en nemen! Een sinterklaasfeest zonder cadeaus? Een presentatie over het wel en wee van relatiemarketing

Buitenspel of marktleider is een presentatie over het maken van keuzes waarbij sport aan management wordt gekoppeld

De klant streeft in de toekomst naar gemak, hoge standaarden en snelheid. In de academische literatuur wordt dit streven wel aangeduid met de term: convenience. Bigdata lijkt het toverwoord: wie de data heeft, krijgt de klant. Topdienstverleners stellen in de toekomst weinig vragen meer, maar bieden wel veel antwoorden. Net als de meest populaire diskjockeys die nooit verzoeknummers draaien, maar wel de muziek spelen waarvan ze weten dat de luisteraar het horen wil.

Alle dienstverleners in alle sectoren krijgen hiermee te maken. Supermarkten worden wellicht ingehaald door thuisbezorgdienstverleners die weten wanneer de klant trek heeft en niet meer wachten op de bestelling maar de bestelling al leveren voordat de klant heeft besteld. Klanten kopen hun kerstboom bij Bol.com zittend op de bank in welgeteld 15 seconden.

Veel organisaties en bedrijven moeten hier natuurlijk ook mee. Geen loonbriefjes, geen adressen, geen overbodige vragen. In 2025 weet u natuurlijk alles al van uw klant. U heeft alles dan zo georganiseerd dat u toegang heeft tot de bigdata. Of toch niet?
 
Wouter de Vries jr neemt u mee in een customer journey van 2025. Als topauteur op het gebied van dienstenmarketing zal hij u waarschijnlijk weinig vragen stellen maar veel antwoorden bieden.

Inzetbaarheid

DagvoorzitterSpreker

Beschikbaar voor:

Dagvoorzitterschappen
Lezingen
Lezingen op maat
Webinars

Het Sprekersburo, dat spreekt voor zich.

Of bel ons om Wouter de Vries jr. te boeken op telefoonnummer 0321 317 121

Wouter de Vries jr. op beeld

Bekijk de inspirerende video's van Wouter de Vries jr.

Groeistrategie Ansoff

Wil je een impressie krijgen van de lezingen van spreker Wouter de Vries jr. bekijk dan hiernaast de video.

Introductie dienstenmarketing

De Impactanalyse

Groeistrategie Ansoff

De vier B's van de Blauwe Banaan

Biografie Drs. Wouter de Vries jr.

Lees meer over Drs. Wouter de Vries jr.

Wouter de Vries jr is een belangrijk auteur en docent aan de Vrije Universiteit te Amsterdam op het gebied van Dienstenmarketing. Daarnaast staan op zijn CV de beroepen als houthakker, kibboets vrijwilliger en straatveger. Dit waren niet beroepen van een week maar Wouter de Vries is hier ongeveer 10 jaar werkzaam in geweest, vol passie en idealisme.

“In mijn twintiger jaren kon ik alleen maar denken in termen van vrijheid en blijheid. Een soort Born-to-run euforie. Veel gereisd, hard gewerkt en tussendoor een volstrekt oninteressante studie Economie gedaan. Dat leefde toen nog helemaal niet bij mij. Ik was gewoon rood, idealistisch en recalcitrant. Een mooie tijd”.

Sinds 1992 doceert Wouter de Vries jr. het vak Dienstenmarketing aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Daarnaast doceert hij als gastdocent met regelmaat aan universiteiten in Duitsland, Italië en Rusland. De colleges Dienstenmanagement zijn voor Wouter de Vries jr. als het ware thuiswedstrijden, want de combinatie Amsterdam + Dienstenmarketing is hem op het lijf geschreven.

Van zijn hand zijn inmiddels achttien boeken en vele artikelen verschenen op het gebied van onder andere dienstenmarketing, kwaliteitsperceptie, job involvement, balanced scorecard, marktoriëntatie en marktgerichtheid. De meest bekende titels zijn:

- Blauwe Bananen, De Vries jr. & Van Rossum
- Essentie van Dienstenmarketingmanagement, De Vries jr. & Borchert
- Strategie voor dienstverleners, De Vries jr., Dekker & Hylkema
- Dienstenmarketing Management, De Vries jr. & Piet J.C. van Helsdingen

De toevoeging junior gebruikt hij altijd consequent omdat het volgens hem één van de weinige titels is die een mens zelf nooit meer kan behalen. Je bent het of je wordt het nooit.

De Vries verschijnt regelmatig in de media. Zo schuift hij onder andere regelmatig aan als tafelgast bij 'Op1' en 'Beau', was hij te gast bij 'Vandaag Inside' met Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp, en is hij geregeld te gast bij het programma 'Humberto' van AVROTROS bij NPO Radio 1.

Dagvoorzitter, gastspreker, trainer of discussieleider

Wouter de Vries jr. verzorgt jaarlijks op zijn vakgebied tal van lezingen en (in-home) trainingen voor zowel commerciële dienstverleners als de overheid. Zijn lezing wordt gekenmerkt door “kritiek met een glimlach”, hij durft te zeggen waar het op staat en weet daarmee zijn publiek te boeien. “Een geintje (op zijn Amsterdams) moet zeker kunnen!”

Door zijn interactieve manier van presenteren zet hij zijn publiek vaak op het verkeerde been. Hij snijdt thema’s aan die in bijna elke managementomgeving relevant zijn.


Deel deze pagina

Boeken van Wouter de Vries jr.

Onderstaand een overzicht van alle boeken die Wouter de Vries jr. de afgelopen jaren heeft uitgebracht. Wil je de aanwezigen een blijvend aandenken geven? Informeer naar de mogelijkheden om een aantal boeken te bestellen.

Blauwe Bananen - Boek Drs. Wouter de Vries jr.

Blauwe Bananen

Hoe creeer ik als dienstverlener unieke kernvaardigheden en onderscheidend vermogen?

Strategie voor dienstverleners

30 managementvragen en antwoorden

Dienstenmarketingmanagement | Boek: Wouter de Vries jr. en Piet van Helsdingen

Dienstenmarketingmanagement

Essentie van dienstenmarketingmanagement | Boek: Wouter de Vries, Piet van Helsdingen en Ton Borchert

Essentie van Dienstenmarketingmanagement

Aanbevelingen voor Wouter de Vries jr.

Wat onze opdrachtgevers zeggen over lezing of presentatie van Wouter de Vries jr.. Lees de enthousiaste reacties.

Wij hebben louter positieve reacties gehad. Wouter de Vries had zich goed voorbereid en heeft het publiek tot het eind weten te boeien. Hij heeft zelfs, tijdens de presentatie, nog een feest voor ons in de steigers gezet.

RDW - Zoetermeer -

"Ik was erg tevreden over zijn optreden. Hij was in staat om op een humoristische wijze enkele serieuze onderwerpen te adresseren en zo echt over de issues te laten nadenken. Prima dus."

- Achmea I Divisie Zorg & Gezondheid - Leiden

"Wij hebben louter positieve reacties gehad. Wouter de Vries had zich goed voorbereid en heeft het publiek tot het eind weten te boeien. Hij heeft zelfs, tijdens de presentatie, nog een feest voor ons in de steigers gezet."

- RDW - Zoetermeer

"We kunnen terugkijken op een goed event. Het SalesForum op vrijdag 4 januari en de Conventie op zaterdag 5 januari waren succesvolle dagen. We hadden een mooie opkomst, de sfeer was goed en de presentaties gaven stof tot nadenken. Alles geheel in het teken van MultiCopy 2.0."

- Multicopy - Amsterdam

"Wij hebben de woorden van Wouter als inspirerend ervaren. Met passie en humor wist hij te vertellen wat iedereen eigenlijk diep van binnen weet: Echt onderscheid is het sleutelwoord. Dit biedt overlevingskansen voor bedrijven."

- Echte Bakkersgilde - Wageningen

"Wij hebben erg van Wouter genoten. "Wouter wist een hilarische en tevens zeer leerzame draai te geven aan het onderwerp loyaliteit.""

- Convenience platform - Amsterdam

"Tijdens ons SEH congres vonden er 12 masterclasses plaats, verspreid over twee rondes. De inhoud van de masterclasses werd gemiddeld met een 7,9 gewaardeerd. De sprekers kregen gemiddeld een 8,1. Spreker van de dag was Wouter de Vries, die met zijn masterclass een 9,6 op zijn naam mocht zetten. Grote complimenten voor de lezing ‘Wat wil de klant? Alles!' van Wouter de Vries."

- Florius

Referenties

Een greep uit opdrachtgevers van Wouter de Vries jr.

  • New Holland
  • KPMG
  • Bouwend NL
  • Eneco
  • Achmea
  • Rabobank
  • Capgemini
  • Ministerie van Binnenlandse Zaken

Beoordeling

Lezingen van Wouter de Vries jr.

Opdrachtgevers beoordeelde de lezing van Wouter met gemiddeld een 8.3 / 10 (6 beoordelingen).

Wouter de Vries jr. inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Drs. Wouter de Vries jr..

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Drs. Wouter de Vries jr. via Het Sprekersburo. Wil je Wouter de Vries jr. inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst? Voor informatie over boekingen of het opvragen van een prijs kun je onderstaand formulier gebruiken.
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Velden met een * zijn verplicht.

Onze werkwijze

Boeken van Wouter de Vries jr. werkt heel eenvoudig.

Hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kan werken.

Meer informatie

1. Vind een spreker
Vind op de website van Het Sprekersburo de juiste spreker voor jouw evenement of bijeenkomst.

2. Controleer de prijs en beschikbaarheid
Wij sturen jouw binnen één werkdag een geheel vrijblijvende offerte.

3. Plaats een gratis optie
Wij noteren bij beschikbaarheid van de spreker een, geheel vrijblijvende, optie voor 14 dagen.

4. Bevestig de boeking
Bij akkoord op de offerte boeken wij de spreker en sturen wij je ons boekingsformulier toe.

5. Ontvang de bevestiging
Met de, door jouw, aangeleverde gegevens sturen wij je de bevestiging van de boeking.

6. Teken en retourneer de bevestiging
Ter bevestiging sturen wij de een overeenkomst die binnen vijf dagen na ontvangst ondertekend moet worden.

Vergelijkbare sprekers

Meer sprekers zoals Wouter de Vries jr.!

Menno Lanting

Menno Lanting

Menno is een gedreven spreker die spreekt over de veranderende wereld, het nieuwe werken en leiderschap, innovatie, technologie, disruptie en digitale transformatie.

Jan van Setten

Jan van Setten

Jan van Setten is een inspirerende en energieke spreker op het gebied van gedragsverandering en klantgerichtheid.

Jos Burgers

Jos Burgers

Een van de meest gevraagde managementsprekers van Nederland. Als echte marketingman gaat hij in op klantbeleving.

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Acht reden waarom een spreker boeken bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Wouter de Vries jr..

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.