Tijdens zijn interactieve lezingen spreekt hij over marketing en dienstenmarketing.

Wouter de Vries jr.

Tijdens zijn interactieve lezingen spreekt hij over marketing en dienstenmarketing.

Onderwerpen & Thema's

    Klik om andere verwante sprekers te ontdekken.

Talen

Categorieën

Inzetbaarheid

 • Dagvoorzitter
 • Spreker

Beschikbaar voor

 • Dagvoorzitterschappen
 • Lezingen
 • Lezingen op maat
 • Webinars

Tarief categorie spreker

€ 3.500 tot € 5.000

Om Wouter de Vries jr. te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 - 317 121 of boek online.

Keynote spreker

Wouter de Vries jr. boeken als spreker

Docent, auteur, mediapersoonlijkheid, spreker en dagvoorzitter

 • Consultant en spreker op gebied van Dienstenmarketing
 • Auteur van o.a. 'Blauwe Bananen', ' Strategie voor dienstverleners' en 'Essentie van Dienstenmarketingmanagement'

Wouter de Vries jr. is de expert in dienstenmarketing. Van zijn hand verschenen meerdere boeken op het gebied van dienstenmarketing en management, waaronder de bestseller 'Blauwe Bananen'.

Tijdens zijn lezingen vertelt Wouter de Vries bevlogen en met een dosis humor over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van dienstenmarketing, klanten en organisaties. Centraal hierin staan thema's als: 'waarom juicht de klant (niet meer)', 'begrijp de klant', 'aan loyaliteit heb je (n)iets?', 'als je zelf niet weet waar je goed in bent, dan...' en 'buitenspel of marktleider?'.

Met voorbeelden uit de praktijk gaat hij dieper in op een aantal marketingthema's zoals dienstverlening, klantentevredenheid, loyaliteit en processen. De basis van zijn presentaties wordt ondersteund door zijn theoretische kennis en jarenlange ervaring als docent, consultant, auteur en spreker.

Kortom een inspirerende en interactieve lezing, aangevuld met anekdotes die bij het publiek de nodige vragen zullen oproepen en u ook nog de volgende dag binnen uw organisatie aan het denken zullen zetten.

Beschikbaarheid aanvragen

Gespreksonderwerpen Wouter de Vries jr.

Wouter de Vries jr. verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Wouter de Vries jr. kan ook een lezing op maat verzorgen.

Presentaties of webinar van Wouter de Vries jr.?

Een bestseller van Wouter de Vries jr. is het boek Blauwe Bananen (in 2014/2015 nummer 1 bij managementboek.nl). Aan de hand van 4 B’s bespreekt Wouter het onderscheidend vermogen van u of uw bedrijf.

Klanttevredenheid is een heikel punt. Wat heb je als organisatie aan een hoge klanttevredenheid. Kopen tevreden klanten meer? Hoe meet je eigenlijk klanttevredenheid. En wat houdt het begrip kwaliteitsperceptie in? Wouter de Vries jr. is in Nederland een expert op dit thema.

Een bekende uitspraak van Wouter de Vries jr. is: "het maakt niet uit welke keuze uw organisatie maakt, als het maar een duidelijke keuze is!". Er bestaan geen slechte keuzes. Alleen niet-kiezen is slecht!

Aan de hand van diverse strategische modellen en neemt Wouter uw strategisch vraagstukken door.

Aan de hand van o.a. het werk van Nobelprijswinnaar D. Kahneman wordt het bewuste en onbewuste handelen van de klant belicht. In de laatste publicatie van Wouter de Vries jr. belicht hij bijvoorbeeld het online cognitief advertentie vermijdend gedrag (CAVG) [HMR, 2019].

De 4 B's van de Blauwe bananen. Een wervelende presentatie uw klanten en uw eigen marktpositie.

Als je zelf niet weet waar je goed in bent, dan...!
Een presentatie waar de kwaliteitsperceptie van uw klant centraal staat.

Geven en nemen! Een sinterklaasfeest zonder cadeaus? Een presentatie over het wel en wee van relatiemarketing

Buitenspel of marktleider is een presentatie over het maken van keuzes waarbij sport aan management wordt gekoppeld

De klant streeft in de toekomst naar gemak, hoge standaarden en snelheid. In de academische literatuur wordt dit streven wel aangeduid met de term: convenience. Bigdata lijkt het toverwoord: wie de data heeft, krijgt de klant. Topdienstverleners stellen in de toekomst weinig vragen meer, maar bieden wel veel antwoorden. Net als de meest populaire diskjockeys die nooit verzoeknummers draaien, maar wel de muziek spelen waarvan ze weten dat de luisteraar het horen wil.

Alle dienstverleners in alle sectoren krijgen hiermee te maken. Supermarkten worden wellicht ingehaald door thuisbezorgdienstverleners die weten wanneer de klant trek heeft en niet meer wachten op de bestelling maar de bestelling al leveren voordat de klant heeft besteld. Klanten kopen hun kerstboom bij Bol.com zittend op de bank in welgeteld 15 seconden.

Veel organisaties en bedrijven moeten hier natuurlijk ook mee. Geen loonbriefjes, geen adressen, geen overbodige vragen. In 2025 weet u natuurlijk alles al van uw klant. U heeft alles dan zo georganiseerd dat u toegang heeft tot de bigdata. Of toch niet?
 
Wouter de Vries jr neemt u mee in een customer journey van 2025. Als topauteur op het gebied van dienstenmarketing zal hij u waarschijnlijk weinig vragen stellen maar veel antwoorden bieden.

Wouter de Vries jr. op beeld

Bekijk de inspirerende video's van Wouter de Vries jr.? Wil je een voorproefje van zijn lezingen krijgen? Bekijk dan de YouTube video's hieronder.

Introductie dienstenmarketing

De Impactanalyse

Groeistrategie Ansoff

De vier B's van de Blauwe Banaan

Biografie Drs. Wouter de Vries jr.

Lees meer over Spreker Drs. Wouter de Vries jr.

Wouter de Vries jr is een belangrijk auteur en docent aan de Vrije Universiteit te Amsterdam op het gebied van Dienstenmarketing. Daarnaast staan op zijn CV de beroepen als houthakker, kibboets vrijwilliger en straatveger. Dit waren niet beroepen van een week maar Wouter de Vries is hier ongeveer 10 jaar werkzaam in geweest, vol passie en idealisme.

“In mijn twintiger jaren kon ik alleen maar denken in termen van vrijheid en blijheid. Een soort Born-to-run euforie. Veel gereisd, hard gewerkt en tussendoor een volstrekt oninteressante studie Economie gedaan. Dat leefde toen nog helemaal niet bij mij. Ik was gewoon rood, idealistisch en recalcitrant. Een mooie tijd”.

Sinds 1992 doceert Wouter de Vries jr. het vak Dienstenmarketing aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Daarnaast doceert hij als gastdocent met regelmaat aan universiteiten in Duitsland, Italië en Rusland. De colleges Dienstenmanagement zijn voor Wouter de Vries jr. als het ware thuiswedstrijden, want de combinatie Amsterdam + Dienstenmarketing is hem op het lijf geschreven.

Van zijn hand zijn inmiddels achttien boeken en vele artikelen verschenen op het gebied van onder andere dienstenmarketing, kwaliteitsperceptie, job involvement, balanced scorecard, marktoriëntatie en marktgerichtheid. De meest bekende titels zijn:

- Blauwe Bananen, De Vries jr. & Van Rossum
- Essentie van Dienstenmarketingmanagement, De Vries jr. & Borchert
- Strategie voor dienstverleners, De Vries jr., Dekker & Hylkema
- Dienstenmarketing Management, De Vries jr. & Piet J.C. van Helsdingen

De toevoeging junior gebruikt hij altijd consequent omdat het volgens hem één van de weinige titels is die een mens zelf nooit meer kan behalen. Je bent het of je wordt het nooit.

De Vries verschijnt regelmatig in de media. Zo schuift hij onder andere regelmatig aan als tafelgast bij 'Op1' en 'Beau', was hij te gast bij 'Vandaag Inside' met Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp, en is hij geregeld te gast bij het programma 'Humberto' van AVROTROS bij NPO Radio 1.

Dagvoorzitter, gastspreker, trainer of discussieleider

Wouter de Vries jr. verzorgt jaarlijks op zijn vakgebied tal van lezingen en (in-home) trainingen voor zowel commerciële dienstverleners als de overheid. Zijn lezing wordt gekenmerkt door “kritiek met een glimlach”, hij durft te zeggen waar het op staat en weet daarmee zijn publiek te boeien. “Een geintje (op zijn Amsterdams) moet zeker kunnen!”

Door zijn interactieve manier van presenteren zet hij zijn publiek vaak op het verkeerde been. Hij snijdt thema’s aan die in bijna elke managementomgeving relevant zijn.


Deel deze pagina

Boeken van Wouter de Vries jr.

Onderstaand een overzicht van alle boeken die Wouter de Vries jr. de afgelopen jaren heeft uitgebracht. Wil je de aanwezigen een blijvend aandenken geven? Informeer naar de mogelijkheden om een aantal boeken te bestellen.

Blauwe Bananen - Boek Drs. Wouter de Vries jr.

Blauwe Bananen

Hoe creeer ik als dienstverlener unieke kernvaardigheden en onderscheidend vermogen?

Strategie voor dienstverleners

30 managementvragen en antwoorden

Dienstenmarketingmanagement | Boek: Wouter de Vries jr. en Piet van Helsdingen

Dienstenmarketingmanagement

Essentie van dienstenmarketingmanagement | Boek: Wouter de Vries, Piet van Helsdingen en Ton Borchert

Essentie van Dienstenmarketingmanagement

Aanbevelingen voor Wouter de Vries jr.

Ontdek de feedback van onze opdrachtgevers over de lezingen en presentaties van Wouter de Vries jr.. Lees de enthousiaste reacties.

We kunnen terugkijken op een goed event. Het SalesForum op vrijdag 4 januari en de Conventie op zaterdag 5 januari waren succesvolle dagen. We hadden een mooie opkomst, de sfeer was goed en de presentaties gaven stof tot nadenken. Alles geheel in het teken van MultiCopy 2.0.

Multicopy - Amsterdam

Ik was erg tevreden over zijn optreden. Hij was in staat om op een humoristische wijze enkele serieuze onderwerpen te adresseren en zo echt over de issues te laten nadenken. Prima dus.

Achmea I Divisie Zorg & Gezondheid - Leiden

Wij hebben louter positieve reacties gehad. Wouter de Vries had zich goed voorbereid en heeft het publiek tot het eind weten te boeien. Hij heeft zelfs, tijdens de presentatie, nog een feest voor ons in de steigers gezet.

RDW - Zoetermeer

Wij hebben de woorden van Wouter als inspirerend ervaren. Met passie en humor wist hij te vertellen wat iedereen eigenlijk diep van binnen weet: Echt onderscheid is het sleutelwoord. Dit biedt overlevingskansen voor bedrijven.

Echte Bakkersgilde - Wageningen

Tijdens ons SEH congres vonden er 12 masterclasses plaats, verspreid over twee rondes. De inhoud van de masterclasses werd gemiddeld met een 7,9 gewaardeerd. De sprekers kregen gemiddeld een 8,1. Spreker van de dag was Wouter de Vries, die met zijn masterclass een 9,6 op zijn naam mocht zetten. Grote complimenten voor de lezing ‘Wat wil de klant? Alles!' van Wouter de Vries.

Florius

Wij hebben erg van Wouter genoten. "Wouter wist een hilarische en tevens zeer leerzame draai te geven aan het onderwerp loyaliteit."

Convenience platform - Amsterdam

Referenties

Enkele van de opdrachtgevers van Wouter de Vries jr.:

 • New Holland
 • KPMG
 • Bouwend NL
 • Eneco
 • Achmea
 • Rabobank
 • Capgemini
 • Ministerie van Binnenlandse Zaken

Beoordelingen

Lezingen van Wouter de Vries jr.

Opdrachtgevers beoordeelden de lezing van Wouter de Vries jr. gemiddeld met een 8.3 / 10 (6 beoordelingen).

Wouter de Vries jr. inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Drs. Wouter de Vries jr..

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Drs. Wouter de Vries jr. via Het Sprekersburo. Wil je Wouter de Vries jr. inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst?
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Wil je meer weten over boekingen of een prijsopgave ontvangen? Gebruik dan het onderstaande formulier. Vergeet niet om je gegevens correct in te vullen, zodat we je goed kunnen informeren over je vraag.

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van Wouter de Vries jr.

Het boeken van Wouter de Vries jr. is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die Wouter de Vries jr. heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van Wouter de Vries jr. plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de lezing van Wouter de Vries jr..

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die Wouter de Vries jr. helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt Wouter de Vries jr. de belangrijkste inhoudelijk punten door. Het doel is om een lezing te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan de lezing nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van de lezing zal Wouter de Vries jr. aanwezig zijn op locatie. Aan het einde van de lezing is er nog ruimte om enkele vragen van het publiek te beantwoorden.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van Wouter de Vries jr. te evalueren.

Veelgestelde vragen

Wij zijn van helderheid vooraf, en jij hoogstwaarschijnlijk ook. Daarom hebben we deze veelgestelde vragen samengesteld om zoveel mogelijk vragen vooraf te beantwoorden. Heb je toch nog meer vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voor boekingen kun je contact opnemen met één van onze medewerkers. Direct telefonisch contact op 0321 - 317 121 of via onze chat.
Mailen kan natuurlijk ook, mail naar: info@hetsprekersburo.nl.

Na het bevestigen van een boeking, plannen we een telefonische (online) voorbespreking in. Tijdens deze inhoudelijke sessie bespreek je met Wouter de Vries jr. het evenement, de doelgroep, de lezing en eventuele specifieke wensen.

Een eerste indicatie voor boekingen binnen Nederland: de prijs ligt tussen 3.500 en 5.000 euro voor een lezing en is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals lengte van de lezing, welke voertaal, het programma en de doelgroep. Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en ontvang een gratis offerte.

Wouter de Vries jr. spreekt over verschillende onderwerpen en themas. Neem gerust contact op voor meer informatie en mogelijkheden.

Indien de agenda het toelaat, kunnen we een vrijblijvende optie van 14 dagen plaatsen. We ontvangen graag informatie over de gewenste tijden en locatie, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Binnen deze periode van twee weken horen we graag of de boeking doorgang vindt of dat er behoefte is aan een verlenging van de optie.

Vergelijkbare sprekers

Ontdek andere sprekers in dezelfde categorie als Wouter de Vries jr.! Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van gerelateerde sprekers. Mocht je niet direct de juiste match hebben gevonden, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om advies te geven en te helpen bij je keuze.

Menno Lanting

Menno Lanting

Menno is een gedreven spreker die spreekt over de veranderende wereld, het nieuwe werken en leiderschap, innovatie, technologie, disruptie en digitale transformatie.

Jan van Setten

Jan van Setten

Jan van Setten is een inspirerende en energieke spreker op het gebied van gedragsverandering en klantgerichtheid.

Jos Burgers

Jos Burgers

Een van de meest gevraagde managementsprekers van Nederland. Als echte marketingman gaat hij in op klantbeleving.

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Ontdek de acht redenen waarom je een spreker boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Wouter de Vries jr..

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.