Maarten van der Weijden

Als spreker vertelt hij gepassioneerd over zijn sportcarrière. Ambitie, doelen, geluk, doorzetten en samenwerken komen allemaal aan bod.

Onderwerpen & Thema's

    Klik om andere verwante sprekers te ontdekken.

Talen

Categorieën

Inzetbaarheid

 • Lezing op maat
 • Presentator
 • Spreker

Beschikbaar voor

 • Lezingen
 • Lezingen op maat
 • Presentaties
 • Webcasts
 • Webinars

Tarief categorie spreker

Tarief indicatie spreker:

€ 4.500,00 excl. btw.

Om Maarten van der Weijden te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 - 317 121 of boek online.

Keynote spreker

Maarten van der Weijden boeken als spreker

Olympisch- en wereldkampioen openwaterzwemmen, atleet, ondernemer, theatermaker, auteur en spreker

 • Sportman van het jaar 2008
 • Goud op de Olympische Spelen 2008
 • Goud 25km op WK 2008
 • Auteur: Maarten van der Weijden 'Beter'
 • Eerste zwemmer Elfstedentocht (2019 / 196km / 75 uur)

De persoonlijke en oprechte manier waarop spreker Maarten van der Weijden over zijn bijzondere carrière vertelt, maken zijn lezingen nog indrukwekkender. Maarten vertelt bij bedrijven en organisaties hoe ze zich kunnen verbeteren door hun na te laten denken over hun eigen kansen en mogelijkheden.

Mede door zijn ervaring in het bedrijfsleven weet Maarten een duidelijke link te leggen tussen (top)sport en bedrijfsleven en hoe om te gaan met tegenslagen. Naast Olympisch kampioen is Maarten ook een talentvol spreker die elke lezing andere insteek geeft en zijn publiek aanzet tot nadenken.

Maarten sprak al voor onder andere Rabobank Zuid-Limburg West, Cloetta Holland, FNV, ACP International en de Nationale Schoolleiders Top.

Maarten van der Weijden op jouw evenement met een lezing of presentatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Beschikbaarheid aanvragen

Gespreksonderwerpen Maarten van der Weijden

Maarten van der Weijden verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Maarten van der Weijden kan ook een lezing op maat verzorgen.

 • 999Ambitie
 • Doorzettingsvermogen
 • Omgaan met tegenslagen
 • Succesvol samenwerken
 • Innovatie

'Elke dag je stinkende best doen'

-Maarten van der Weijden-

Maarten van der Weijden op beeld

Bekijk de inspirerende video's van Maarten van der Weijden. Wil je een voorproefje van zijn lezingen krijgen? Bekijk dan de YouTube video's hieronder.

Lumina Spark

Wat moet je doen als harder werken geen zin meer heeft?

Biografie Maarten van der Weijden

Lees meer over Spreker Maarten van der Weijden

Maarten van der Weijden werd geboren op 31 maart 1981 in Alkmaar en is zwemmer en voormalig Olympisch- en wereldkampioen zwemmen.

In 2001 overleefde hij leukemie en zeven jaar later behaalde hij het hoogst haalbare in de sport: een Olympische gouden medaille. Tegenwoordig geeft hij inspirerende lezingen over onderwerpen als doorzettingsvermogen, het omgaan met tegenslagen en succesvol worden.

Altijd op zoek naar het hoogst haalbare 

Als klein kind zette Maarten parcours voor zichzelf uit waarbij hij voortdurend probeerde zijn eigen tijden te verbeteren. Het besef dat je beter wordt zodra je er meer tijd in investeert, kwam goed van pas toen hij op zijn achtste serieuzer begon te zwemmen en records begon te verbreken.

Door hard te trainen en goed na te denken over zijn kansen, werd Maarten steeds beter en behaalde hij in 2008 goud op de Olympische Spelen in Beijing (open water zwemmen, 10km). Al snel realiseerde Maarten zich dat hij het hoogst haalbare in de sport bereikt had en ging hij op zoek naar nieuwe doelen waarbij hij zichzelf kon verbeteren; hij schreef zijn eigen biografie ‘Beter’ (meer dan 50.000 exemplaren verkocht), is een succesvol spreker (meer dan 250 commerciële presentaties) en heeft sinds 2010 een goedlopende financiële carrière bij Unilever.

Periode van ziekte

In 2001 kreeg Maarten de diagnose kanker (acute lymfatische leukemie) en had hij een periode weinig controle op zijn eigen leven. Maarten was afhankelijk van de medische wereld of hij beter zou worden. Door een goede behandeling had hij het geluk te herstellen en pakte hij niet veel later het zwemmen weer op.

Elfsteden-zwemtocht

In augustus 2018 legde Van der Weijden in drie dagen de Elfstedentocht af om geld in te zamelen voor KWF. Helaas moest hij zijn zwemtocht staken na 163 kilometer. Met zijn actie haalde hij ruim 3,5 miljoen euro op. Zijn tweede poging in 2019 was wel succesvol waarmee hij de eerste zwemmer is die de Elfstedentocht zwemmend heeft afgelegd. Een zwemtocht van 196 kilometer die Maarten in 75 uur heeft afgelegd.

Maarten van der Weijden inhuren als spreker

Maarten van der Weijden is de enige Olympisch kampioen die, voordat hij kampioen werd, kanker heeft gehad. Het zit in hem dat hij altijd beter wil worden. Door zijn doorzettingsvermogen en realisme lukt hem dat vaak. Na zijn sportcarrière werd Maarten financieel manager bij Unilever. Daarnaast is hij in te huren als spreker en vertelt hij open en gepassioneerd over zijn bijzondere carrière. 

Kan ik Maarten van der Weijden ook boeken voor een webinar?

Organiseer je binnenkort een webinar? Dan is het nu ook mogelijk om Maarten van der Weijden te boeken voor een online evenement of webinar. Zijn webinar gaat over 'het stellen van doelen', 'bereiken van doelen', 'geluk' en 'het beste uit jezelf halen'. Maarten van der Weijden boeken voor jouw online evenement? Neem gerust contact met ons op voor tarief, beschikbaarheid of meer informatie.


Deel deze pagina

Boeken van Maarten van der Weijden

Onderstaand een overzicht van alle boeken die Maarten van der Weijden de afgelopen jaren heeft uitgebracht. Wil je de aanwezigen een blijvend aandenken geven? Informeer naar de mogelijkheden om een aantal boeken te bestellen.

Aanbevelingen voor Maarten van der Weijden

Ontdek de feedback van onze opdrachtgevers over de lezingen en presentaties van Maarten van der Weijden. Lees de enthousiaste reacties.

Complimenten voor de lezing van Maarten van der Weijden voor onze klanten. We hebben er hele leuke reacties op gekregen en iedereen heeft zich goed geamuseerd.

FNV

Wij kijken terug op een geslaagde opening van ons nieuwe bedrijfspand. Maarten heeft ons meegenomen in zijn passie en bevlogenheid met een koppeling aan ons thema 'De kracht van ambitie en doelgericht samenwerken'.

ACP International - Dronten

Referenties

Enkele van de opdrachtgevers van Maarten van der Weijden:

 • FNV
 • Cloetta Holland
 • FKB Technische Groothandel
 • BeFrank
 • Rabobank Nederland
 • Laetus
 • Landelijk Architectuur Congres
 • Nederlandse Vereniging voor Parodontologie
 • ACP international

Beoordelingen

Lezingen van Maarten van der Weijden

Opdrachtgevers beoordeelden de lezing van Maarten van der Weijden gemiddeld met een 8.5 / 10 (2 beoordelingen).

Maarten van der Weijden inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Maarten van der Weijden.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Maarten van der Weijden via Het Sprekersburo. Wil je Maarten van der Weijden inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst?
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Wil je meer weten over boekingen of een prijsopgave ontvangen? Gebruik dan het onderstaande formulier. Vergeet niet om je gegevens correct in te vullen, zodat we je goed kunnen informeren over je vraag.

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van Maarten van der Weijden

Het boeken van Maarten van der Weijden is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die Maarten van der Weijden heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van Maarten van der Weijden plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de lezing van Maarten van der Weijden.

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die Maarten van der Weijden helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt Maarten van der Weijden de belangrijkste inhoudelijk punten door. Het doel is om een lezing te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan de lezing nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van de lezing zal Maarten van der Weijden aanwezig zijn op locatie. Aan het einde van de lezing is er nog ruimte om enkele vragen van het publiek te beantwoorden.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van Maarten van der Weijden te evalueren.

Veelgestelde vragen

Wij zijn van helderheid vooraf, en jij hoogstwaarschijnlijk ook. Daarom hebben we deze veelgestelde vragen samengesteld om zoveel mogelijk vragen vooraf te beantwoorden. Heb je toch nog meer vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voor boekingen kun je contact opnemen met één van onze medewerkers. Direct telefonisch contact op 0321 - 317 121 of via onze chat.
Mailen kan natuurlijk ook, mail naar: info@hetsprekersburo.nl.

Na het bevestigen van een boeking, plannen we een telefonische (online) voorbespreking in. Tijdens deze inhoudelijke sessie bespreek je met Maarten van der Weijden het evenement, de doelgroep, de lezing en eventuele specifieke wensen.

De kosten voor een inspirende lezing van Maarten van der Weijden is 4500.00 euro exclusief BTW, inclusief een telefonische voorbespreking van de lezing en eventuele reis- en/of verblijfkosten. Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en ontvang een gratis offerte.

Maarten van der Weijden spreekt over verschillende onderwerpen en themas. Neem gerust contact op voor meer informatie en mogelijkheden.

Indien de agenda het toelaat, kunnen we een vrijblijvende optie van 14 dagen plaatsen. We ontvangen graag informatie over de gewenste tijden en locatie, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Binnen deze periode van twee weken horen we graag of de boeking doorgang vindt of dat er behoefte is aan een verlenging van de optie.

Andere sprekers

Wellicht dat één van deze sprekers ook interessant zijn.

René van der Gijp

René van der Gijp

Samenwerking en teambuilding staan bij 'Gijp' centraal. Vol humor en op inspirerende wijze betrekt hij u bij zijn verhaal.

Mark Nelissen

Mark Nelissen

Geert Hommes

Geert Hommes

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Ontdek de acht redenen waarom je een spreker boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Maarten van der Weijden.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.