Sprekers, lezingen en presentaties over Klimaatverandering

Wij helpen je bij het vinden van een geschikt spreker op het gebied van klimaatverandering. Ga je een evenement organiseren en zoek je een inspirerende spreker over het onderwerp Klimaatverandering? Hier vind je een overzicht van verschillende sprekers over het onderwerp. Staat jouw spreker er niet tussen? Laat het ons weten. Wij helpen je graag met persoonlijk advies!

Inspirerende sprekers inhuren over Klimaatverandering

Meer informatie over spreker Bernice Notenboom
 • Tarief: € 3.500,- / € 5.000,-

Poolheldin, expeditieleidster en spreker met lezingen over waardevolle levenslessen, zoals grenzen verleggen en mentaal sterk blijven.

Meer informatie over spreker Dennis Wilt
 • Tarief: Op aanvraag

Een bevlogen meteoroloog en presentator die werkt voor Meteo Consult. Zijn lezingen gaan over het weer, klimaat en duurzaamheid.

Meer informatie over spreker Erwin Kroll
 • Tarief: Op aanvraag

Voormalig weerman en meteoroloog van het NOS Journaal. Als spreker vertelt hij tijdens zijn lezingen over het weer en klimaatverandering.

Meer informatie over spreker Helga van Leur
 • Tarief: € 3.500,- / € 5.000,-

Voormalig weervrouw van het RTL Nieuws vertelt tijdens haar lezingen op enthousiaste wijze over het klimaat en duurzaamheid.

Meer informatie over spreker Laura van der Blij
 • Tarief: € 2.000 tot € 3.500

Ze is regelmatig te zien als presentator op radio en televisie. Ze is een deskundige op het gebied van weer, klimaat en natuurkunde.

Meer informatie over spreker Manuel Adamini
 • Tarief: Op aanvraag

Spreker over klimaat, verantwoord beleggen en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Meer informatie over spreker Marco Verhoef
 • Tarief: Op aanvraag

Naast zijn werk bij de NOS als meteoroloog en presentator verzorgt Marco lezingen en presentaties over het weer en het klimaat.

Meer informatie over spreker Margot Ribberink
 • Tarief: Op aanvraag

Haar specialisaties zijn de natuur, de mens en het weer. Als spreker deelt zij haar passie voor deze onderwerpen.

Meer informatie over spreker Melvin Redeker
 • Tarief: Op aanvraag

Een inspirerende spreker die met zijn verhaal zal aantonen hoe samenwerking en innovatie van groot belang zijn en tot grootse resultaten zal kunnen leiden.

Meer informatie over spreker Peter Kuipers Munneke
 • Tarief: € 2.000 tot € 3.500

Weerman en meteoroloog Peter Kuipers Munneke spreekt over onderwerpen als weer, klimaat, milieu, wetenschap en onderzoek.

Meer informatie over spreker Reinier van den Berg
 • Tarief: € 2.000 tot € 3.500

Meteoroloog, presentator en spreker. Hij bespreekt op verhelderende wijze de actuele toestand van het wereldwijde klimaat.

Meer informatie over spreker Ruud Koornstra
 • Tarief: Op aanvraag

Als ondernemend activist verzorgt Ruud Koornstra lezingen over duurzaamheid, energie transitie, mobiliteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

De komende jaren zal klimaatverandering steeds meer zichtbaar worden in ons dagelijkse leven. Het is onvermijdelijke dat dit gevolgen met zich mee gaat brengen en waaraan we ons zullen moeten aanpassen.

Het goede nieuws is dat we er nog steeds een hoop aan kunnen doen. We kunnen allemaal, mensen en bedrijven, ons steentje bijdragen door slimme keuzes te maken. Maar voelen wij ook de urgentie en de noodzaak om hier iets aan te doen?

Door de opwarming van de aarde stijgen temperaturen, smelten ijskappen, stijgt de zeespiegel en komen extreme weersomstandigheden als hittegolven, langdurige droogtes en stortbuien steeds vaker voor. Gevolgen hiervan zijn mislukte oogsten, schaarste van voedsel, overstromingen, hongersnood, watertekort, bosbranden en het uitsterven van planten, dieren en ecosystemen.

De oorzaak moeten we bij onszelf zoeken. Klimaatverandering komt voornamelijk door ons menselijk handelen. Sinds de industriële revolutie verbanden we fossiele brandstoffen, doen we aan massale ontbossing (bos en regenwoud), hebben we intensieve landbouw en veehouderij en is de uitstoot van broeikasgassen enorm.

Sprekers klimaatverandering

Voor veel van ons voelt het vaak nog ver weg en zien we niet de noodzaak van gedragsverandering. Maar door de impact dichterbij te brengen en zichtbaar te maken helpen wij mee aan bewustwording. Onze sprekers kunnen hier een bijdrage leveren.

Een spreker over klimaatverandering kan antwoord geven op alle vragen die er zijn. Nemen we de problematiek serieus genoeg? Welke maatregelen kunnen en willen we nemen? Hoe kan ik onze voetadruk verkleinen? Wat kunnen wij doen om de wereld duurzamer te maken? Hoe kan technologie ons helpen en maken we de juiste keuzes?

Klimaatverandering in Nederland

Ook in ons land zijn de gevolgen van klimaatverandering zichtbaar. Het KNMI verwacht rond 2050 al langere en warmer zomers. Bij langere perioden van droogte dreigt een watertekort en verzilting van het oppervlaktewater. Daarnaast moeten we ook rekening houden met extremer weer zoals hevige buien, stormen en hoog water. Lokale overstromingen, zoals in Limburg, kan leiden tot schade aan oogsten.

Boek nu: een inspirerende spreker over klimaatverandering!

Bij Het Sprekersburo hebben we een ruim aanbod van inspirerende sprekers die een lezing kunnen verzorgen over het onderwerp/thema klimaatverandering. Informeer gerust naar de mogelijkheden en wij adviseren je graag welke spreker het beste bij jouw bijeenkomst past.

Klimaatverandering roept voor mensen en bedrijven onzekerheid op, maar door in te spelen op individuele drijfveren wordt bewustwording versterkt en omgezet in gedragsverandering. Het doel is uiteindelijk het aanzetten tot actie op gebied van klimaatverandering, het milieu en duurzaamheid.

Hoewel er genoeg uitdagingen zijn voor wetenschappers, overheden en bedrijven op het gebied van klimaatverandering, is dat niet allemaal slecht nieuws. Er zijn inmiddels enorme sprongen gemaakt in ons energiebeleid, het toepassen van groene technologie en verduurzaming.