Bas Haring boeken als inspirerend spreker doe je snel en voordelig bij Het Sprekersburo.

Bas Haring

Hij spreekt op begrijpelijke manier over onderwerpen als kunstmatige intelligentie (AI) en gerelateerd aan wetenschap en filosofie.

Onderwerpen & Thema's

    Klik om andere verwante sprekers te ontdekken.

Talen

Categorieën

Inzetbaarheid

 • Columnist
 • Dagvoorzitter
 • Panellid
 • Spreker

Beschikbaar voor

 • Dagvoorzitterschappen
 • Lezingen
 • Lezingen op maat
 • Webinars

Tarief categorie spreker

€ 2.000 tot € 3.500

Om Bas Haring te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 - 317 121 of boek online.

Keynote spreker

Bas Haring boeken als spreker

Hoogleraar, filosoof, informaticus, auteur, tv-presentator en spreker

 • Hoogleraar aan de Universiteit van Leiden
 • Auteur van o.a. 'Kaas en evolutietheorie' en 'De ijzeren wil'
 • Columnist voor de Volkskrant
 • Presentator van 'Tegenlicht' en 'Stof van Haring'

Bas Haring is een inspirerende spreker, filosoof, hoogleraar, informaticus en schrijver. Hij staat bekend om zijn heldere en toegankelijke manier van denken en communiceren over complexe onderwerpen.

Hij is bijzonder hoogleraar “Publiek begrip van wetenschap” aan de Universiteit van Leiden en daarnaast is hij gepromoveerd in Cognitieve Kunstmatige Intelligentie.

Bas Haring heeft talloze boeken, columns en artikelen geschreven waarin hij zijn ideeën en inzichten met het grote publiek deelt. Zijn bekendste werk, "Kaas en de Evolutietheorie" uit 2001, werd een bestseller in Nederland en won in 2002 de Gouden Uil Publieksprijs. In dit boek gebruikt hij de metafoor van kaas om evolutionaire concepten uit te leggen aan een breed lezerspubliek.

In 2022 bracht hij het boek “Kunstmatige intelligentie is niet eng” uit. In zijn boek legt Bas in heldere taal uit wat artificial intelligence (AI) precies is en wat er gaat gebeuren. Wat zijn de mogelijkheden en kansen en met welke bedreigingen hebben we te maken.

Met zijn heldere inzichten, toegankelijke presentatiestijl en brede kennis op het gebied van filosofie en wetenschap, heeft Bas Haring een grote invloed op het denken over complexe vraagstukken. Als gewaardeerd spreker vertelt hij nooit een standaardverhaal maar bedenkt hij altijd weer iets nieuws over uiteenlopende onderwerpen. De lezingen van Bas Haring zijn zoveel mogelijk maatwerk maar uiteraard ook authentiek en voor iedereen begrijpbaar.

Beschikbaarheid aanvragen

Gespreksonderwerpen Bas Haring

Bas Haring verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Bas Haring kan ook een lezing op maat verzorgen.

Presentaties of webinar van Bas Haring?

Bas Haring op beeld

Bekijk de inspirerende video's van Bas Haring? Wil je een voorproefje van zijn lezingen krijgen? Bekijk dan de YouTube video's hieronder.

De impact van kunstmatige intelligentie

Hoe kun je op de wc uitgroeien tot groot filosoof?

Prof. dr. Bas Haring - Waarom is cola duurder dan melk?

Prof. dr. Bas Haring - Wijzigingen in de samenleving, Ooa Dag van de orde.

Biografie Prof. dr. Bas Haring

Lees meer over Spreker Prof. dr. Bas Haring

Bas Haring, geboren op 23 april 1968 te De Bilt, is volksfilosoof die wetenschap en filosofie voor iedereen toegankelijk maakt. Bas is hoogleraar aan de Universiteit van Leiden, schrijver en tv-presentator.

In 1988 behaalde Bas zijn propedeuse natuurkunde en 1992 zijn doctoraalexamen Cognitieve Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit Utrecht. Bas Haring promoveerde in 1997 tot doctor aan dezelfde universiteit in de Informatica.

Sinds oktober 2006 is Bas als bijzonder hoogleraar vanwege het Leids Universiteits Fonds benoemd op de Leidse leerstoel ‘Publiek begrip van wetenschap’.

Als schrijver is hij bekend geworden met het boek ‘Kaas en de evolutietheorie’. Dit werk over de evolutietheorie en de implicaties hiervan verscheen in 2001 en hij ontving in 2002 de ‘Gouden Uil’ voor de jeugdliteratuur en de Eureka!-prijs voor populairwetenschappelijke literatuur.

In oktober 2003 verscheen zijn tweede boek, De ijzeren wil, over de verschillen tussen mensen, konijnen en computers. Hierin gaat hij in op de vraag of de mens iets extra's heeft ten opzichte van dieren en computers aan de hand van verschillende voorbeelden. Haring grijpt ook vaak terug naar begrippen uit de evolutiebiologie, alhoewel hij zelf vindt dat hij "op zoek is naar mechanismen" niet naar biologische verklaringen.

Naast boeken schrijft Haring ook columns voor verscheidene tijdschriften, waaronder in het verleden Intermediair en thans de Volkskrant. Zo presenteerde Bas de Tegenlicht-aflevering ‘En we werken nog lang en gelukkig’. In 2004 en 2006 presenteert hij de tv-programma’s ‘Stof en Haring’ voor de RVU waar filosofische vragen centraal staan.

Bas Haring inhuren als spreker

Bas Haring is te boeken als spreker en geeft lezingen over diverse onderwerpen met betrekking tot wetenschap en filosofie. Huur Bas Haring in als inspirerende spreker voor uw event of lezing.


Deel deze pagina

Boeken van Bas Haring

Onderstaand een overzicht van alle boeken die Bas Haring de afgelopen jaren heeft uitgebracht. Wil je de aanwezigen een blijvend aandenken geven? Informeer naar de mogelijkheden om een aantal boeken te bestellen.

Boek Bas Haring - Kaas en de evolutietheorie

Kaas en de evolutietheorie

Boek Bas Haring - Voor een echt succesvol leven

Voor een echt succesvol leven

Boek Bas Haring - Vallende kwartjes, een slimme selectie van leesbare wetenschap

Vallende kwartjes

een slimme selectie van leesbare wetenschap

Boek Kunstmatige intelligentie is niet eng door Bas Haring

Kunstmatige intelligentie is niet eng

Aanbevelingen voor Bas Haring

Ontdek de feedback van onze opdrachtgevers over de lezingen en presentaties van Bas Haring. Lees de enthousiaste reacties.

De lezing sloot goed aan bij onze vraag en bood zelfs meer dan dat, want Bas heeft ons niet alleen geboeid over het stellen van goede wetenschappelijke vragen, maar heeft ons ook weer aan het denken gezet over onze eigen onderzoekslijn.

Hogeschool Windesheim

Referenties

Enkele van de opdrachtgevers van Bas Haring:

 • VU Medisch centrum
 • FrieslandCampinga
 • Rabobank
 • Pameijer
 • Xelion
 • Stenden Hogeschool
 • Windesheim
 • Gemeente Lingewaard

Beoordelingen

Lezingen van Bas Haring

Opdrachtgevers beoordeelden de lezing van Bas Haring gemiddeld met een 8.0 / 10 (1 beoordelingen).

Bas Haring inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Prof. dr. Bas Haring.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Prof. dr. Bas Haring via Het Sprekersburo. Wil je Bas Haring inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst?
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Wil je meer weten over boekingen of een prijsopgave ontvangen? Gebruik dan het onderstaande formulier. Vergeet niet om je gegevens correct in te vullen, zodat we je goed kunnen informeren over je vraag.

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van Bas Haring

Het boeken van Bas Haring is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die Bas Haring heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van Bas Haring plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de lezing van Bas Haring.

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die Bas Haring helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt Bas Haring de belangrijkste inhoudelijk punten door. Het doel is om een lezing te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan de lezing nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van de lezing zal Bas Haring aanwezig zijn op locatie. Aan het einde van de lezing is er nog ruimte om enkele vragen van het publiek te beantwoorden.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van Bas Haring te evalueren.

Veelgestelde vragen

Wij zijn van helderheid vooraf, en jij hoogstwaarschijnlijk ook. Daarom hebben we deze veelgestelde vragen samengesteld om zoveel mogelijk vragen vooraf te beantwoorden. Heb je toch nog meer vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voor boekingen kun je contact opnemen met één van onze medewerkers. Direct telefonisch contact op 0321 - 317 121 of via onze chat.
Mailen kan natuurlijk ook, mail naar: info@hetsprekersburo.nl.

Na het bevestigen van een boeking, plannen we een telefonische (online) voorbespreking in. Tijdens deze inhoudelijke sessie bespreek je met Bas Haring het evenement, de doelgroep, de lezing en eventuele specifieke wensen.

Een eerste indicatie voor boekingen binnen Nederland: de prijs ligt tussen 2.000 en 3.500 euro voor een lezing en is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals lengte van de lezing, welke voertaal, het programma en de doelgroep. Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en ontvang een gratis offerte.

Bas Haring spreekt tijdens zijn lezing over een groot aantal onderwerpen en geeft nooit een standaardverhaal. Zijn presentaties gaan over onderwerpen als Artificial Intelligence (AI), communicatie, innovatie, cultuur, economie, filosofie, storytelling en wetenschap.

Indien de agenda het toelaat, kunnen we een vrijblijvende optie van 14 dagen plaatsen. We ontvangen graag informatie over de gewenste tijden en locatie, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Binnen deze periode van twee weken horen we graag of de boeking doorgang vindt of dat er behoefte is aan een verlenging van de optie.

Vergelijkbare sprekers

Ontdek andere sprekers in dezelfde categorie als Bas Haring! Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van gerelateerde sprekers. Mocht je niet direct de juiste match hebben gevonden, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om advies te geven en te helpen bij je keuze.

Erik Scherder

Erik Scherder

Hoogleraar aan de VU en spreker over onderwerpen, zoals breinonderhoud en de relatie tussen beweging, gedrag, mentale gezondheid en werkstress.

Diederik Jekel

Diederik Jekel

Als wetenschapsjournalist maakt hij wetenschap leuk en toegankelijk voor wie maar luisteren wil.

Yuri van Geest

Yuri van Geest

Expert op gebied van Singularity en exponentiële organisaties

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Ontdek de acht redenen waarom je een spreker boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Bas Haring.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.