Erik Scherder boeken als spreker voor een inspirerende lezing doe je bij Het Sprekersburo.

Erik Scherder

Inspirerende spreker op gebied van het brein, breinonderhoud en de relatie tussen beweging, gedrag, mentale gezondheid en werkstress.

Onderwerpen & Thema's

    Klik om andere verwante sprekers te ontdekken.

Talen

Categorieën

Inzetbaarheid

 • Spreker

Beschikbaar voor

 • Lezingen
 • Lezingen op maat

Tarief categorie spreker

Op aanvraag

Om Erik Scherder te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 - 317 121 of boek online.

Keynote spreker

Erik Scherder boeken als spreker

Hoogleraar klinische neuropsychologie, best-seller auteur, mediapersoonlijkheid en spreker

 • Hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam
 • Auteur van boek Laat je hersenen niet zitten, hoe lichaamsbeweging de hersenen kan activeren
 • Betto Deelmanprijs 2016
 • Drie colleges tijdens DWDD University

Prof. Dr. Erik Scherder is hoogleraar neuropsychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en hoogleraar bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Bij het grote publiek is hij bekend geworden als tafelgast van het televisieprogramma De Wereld Draait Door (DWDD).

Door de jaren heen heeft hij verschillende (onderwijs)prijzen ontvangen, zoals de VU-onderwijsprijs en de Betto Deelmanprijs. Van zijn hand verschenen meerdere boeken op gebied van het brein, waaronder “Hart voor je brein” en “Laat je hersenen niet zitten”.

Tijdens zijn lezingen vertelt hij onder andere over de werking van je brein in het algemeen en hoe je ervoor kan zorgen dat je jezelf vitaal en actief blijft voelen. Daarnaast spreekt Erik over de relatie tussen hersenen en verandering, duurzaamheid, duurzame inzetbaarheid, beweging, gedrag, mentale gezondheid, werkstress en creativiteit.

Erik Scherder weet als geen ander de wetenschap toegankelijk maken voor zijn publiek!

Beschikbaarheid aanvragen

Gespreksonderwerpen Erik Scherder

Erik Scherder verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Erik Scherder kan ook een lezing op maat verzorgen.

Presentaties of webinar van Erik Scherder?

Erik Scherder op beeld

Bekijk de inspirerende video's van Erik Scherder? Wil je een voorproefje van zijn lezingen krijgen? Bekijk dan de YouTube video's hieronder.

Waarom krijg je soms kippenvel van muziek?

Nieuwe ideeën ontstaan vanuit rust

Waarom vernietigt vanillevla onze hersenen?

Biografie Erik Scherder

Lees meer over Spreker Erik Scherder

Prof. Dr. Erik J.A. Scherder, geboren op 1 december 1951 te Amsterdam, is hoogleraar Klinische Neuropsychlogie en hoofd van de gelijknamige afdeling bij de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Vroege carrière 

In de jaren zeventig doorliep Erik Scherder de opleiding tot fysiotherapeut en ging vervolgens werken in de Valeriuskliniek in Amsterdam. In de jaren daarna volgde Scherder de studie psychologie met specialisatie in neuropsychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In 1995 promoveerde hij aan de VU in de neuropsychologie.

Erik Scherder: een bevlogen spreker

Ook is hij hoogleraar Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Zowel de universiteit VU in Amsterdam als de RUG in Groningen kende hem de onderwijsprijs toe, mede bepaald door studenten. Erik Scherder is een rasdocent. Zijn colleges worden wel omschreven als 'colleges met een lach en een traan. Inhoudelijk tot in de details voorbereid, met ruimte voor vragen en een 'puntje van de stoel garantie’.

Zijn onderzoek focust zich met name op de positieve effecten van beweging op het functioneren van ons brein. 

DWDD University

Hij werd beroemd door in het programma De Wereld Draait Door (DWDD) boven op de tafel van Mathijs van Nieuwkerk te gaan staan. In 2015 verzorgde Prof. Dr. Erik Scherder ook een reeks van 3 colleges tijdens DWDD University over het brein. In deze afleveringen staan het functioneren en stoornissen/aandoeningen van het brein centraal.

In november 2015 bracht Scherder het boek ‘Laat je hersenen niet zitten, hoe lichaamsbeweging de hersenen kan activeren’ uit. 

In 2016 ontving hij de Betto Deelmanprijs vanwege ‘zijn uitzonderlijke verdiensten als neuropsycholoog en zijn bijdrage aan het vakgebied van de neuropsychologie in Nederland’.

Interessante lezingen: Erik Scherder als spreker inhuren

Erik Scherder wordt beschreven als een bevlogen spreker. Tijdens zijn lezing spreekt hij over het brein en breinonderhoud, de relatie tussen beweging, gedrag en mentale gezondheid en werkstress. Daarnaast geeft hij lezingen in het hele land samen met Ard Schenk en Dick Swaab.


Deel deze pagina

Aanbevelingen voor Erik Scherder

Ontdek de feedback van onze opdrachtgevers over de lezingen en presentaties van Erik Scherder. Lees de enthousiaste reacties.

Mede dankzij zijn bijdrage was dit een enorm succesvolle dag en hebben wij vele positieve reacties ontvangen.

Pon's Automobielen B.V.

Het was fantastisch! De beste keus ever. Iedereen had nog wel een uur naar hem kunnen luisteren. Zo’n inspirerende man. Iedereen had het er na afloop over.

COD | development pioneers

Referenties

Enkele van de opdrachtgevers van Erik Scherder:

 • IMFO
 • Aventus
 • Woonstichting Eigen Haard
 • Rabobank
 • Pon's automobielen
 • COD
 • Bovag
 • DPG Media

Beoordelingen

Lezingen van Erik Scherder

Opdrachtgevers beoordeelden de lezing van Erik Scherder gemiddeld met een 9.6 / 10 (2 beoordelingen).

Erik Scherder inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Erik Scherder.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Erik Scherder via Het Sprekersburo. Wil je Erik Scherder inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst?
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Wil je meer weten over boekingen of een prijsopgave ontvangen? Gebruik dan het onderstaande formulier. Vergeet niet om je gegevens correct in te vullen, zodat we je goed kunnen informeren over je vraag.

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van Erik Scherder

Het boeken van Erik Scherder is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die Erik Scherder heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van Erik Scherder plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de lezing van Erik Scherder.

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die Erik Scherder helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt Erik Scherder de belangrijkste inhoudelijk punten door. Het doel is om een lezing te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan de lezing nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van de lezing zal Erik Scherder aanwezig zijn op locatie. Aan het einde van de lezing is er nog ruimte om enkele vragen van het publiek te beantwoorden.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van Erik Scherder te evalueren.

Veelgestelde vragen

Wij zijn van helderheid vooraf, en jij hoogstwaarschijnlijk ook. Daarom hebben we deze veelgestelde vragen samengesteld om zoveel mogelijk vragen vooraf te beantwoorden. Heb je toch nog meer vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voor boekingen kun je contact opnemen met één van onze medewerkers. Direct telefonisch contact op 0321 - 317 121 of via onze chat.
Mailen kan natuurlijk ook, mail naar: info@hetsprekersburo.nl.

Na het bevestigen van een boeking, plannen we een telefonische (online) voorbespreking in. Tijdens deze inhoudelijke sessie bespreek je met Erik Scherder het evenement, de doelgroep, de lezing en eventuele specifieke wensen.

Een eerste indicatie voor boekingen binnen Nederland: de prijs ligt tussen 5.000 en 7.500 euro voor een lezing en is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals lengte van de lezing, welke voertaal, het programma en de doelgroep. Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en ontvang een gratis offerte.

Erik Scherder spreekt over verschillende onderwerpen en themas. Neem gerust contact op voor meer informatie en mogelijkheden.

Indien de agenda het toelaat, kunnen we een vrijblijvende optie van 14 dagen plaatsen. We ontvangen graag informatie over de gewenste tijden en locatie, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Binnen deze periode van twee weken horen we graag of de boeking doorgang vindt of dat er behoefte is aan een verlenging van de optie.

Vergelijkbare sprekers

Ontdek andere sprekers in dezelfde categorie als Erik Scherder! Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van gerelateerde sprekers. Mocht je niet direct de juiste match hebben gevonden, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om advies te geven en te helpen bij je keuze.

Victor Lamme

Victor Lamme

Jaap van Ginneken

Jaap van Ginneken

Mark Nelissen

Mark Nelissen

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Ontdek de acht redenen waarom je een spreker boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Erik Scherder.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.