Keynote spreker

Quinten Selhorst boeken als spreker

Mede-oprichter & voormalig CEO felyx en spreker

Quinten Selhorst is oprichter en voormalig CEO van Felyx, één van Nederlands bekendste startups van dit moment.

In de afgelopen zeven jaar wist deze jonge ondernemer een idee uit te bouwen tot een bedrijf dat miljoenen per jaar omzet, honderden medewerkers in dienst heeft en internationaal actief is.

Tijdens deze rit heeft Quinten veel geleerd, hetgeen hij nu op een natuurlijke en energieke manier weet over te brengen op het publiek waarbij hij theorie en praktijk op pakkende wijze samenbrengt in een vaak interactieve setting.

Beschikbaarheid aanvragen

Gespreksonderwerpen Quinten Selhorst

Quinten Selhorst verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Quinten Selhorst kan ook een lezing op maat verzorgen.

Biografie Quinten Selhorst

Lees meer over Spreker Quinten Selhorst

Quinten Selhorst wordt op 17 oktober 1987 geboren in een ondernemersgezin in het Oosten van het land. Na het afronden van zijn middelbare school waar hij Economie & Maatschappij en Natuur & Gezondheid als profiel doet, vertrekt hij naar Groningen om te genieten van het studentenleven. Naast de vele commissies en sportactiviteiten, studeert hij BSc International Business and Management en later de MSc International Business and Management aan de Rijks Universiteit Groningen. Tussendoor studeert hij ook nog aan de Business School of Stockholm, waar hij bevriend raakt met Maarten Poot, zijn latere compagnon bij felyx. Na het afronden van zijn MSc IB&M vervolgt Quinten zijn academische loopbaan in de UK, waar hij een tweede MSc International Marketing voltooid om vervolgens zijn professionele carrière te beginnen als consultant in Amsterdam. Een belangrijke drijfveer voor Quinten is dat hij naast het impact maken op zijn persoonlijke carrière, ook impact maakt op de wereld. Zowel tijdens zijn consultancy tijd waar hij sector specifiek binnen healthcare werkte, als nu met felyx, hij slaagde er altijd in om deze waarde terug te laten komen in zijn werk.

In 2015 lopen Quinten en zijn co-founder Maarten Poot tegen idee aan van felyx. Waarom bestaat er al wel carsharing, maar nog niet een soort gelijk concept maar dan met brommertjes. Ze zien de vele voordelen zoals het gratis kunnen parkeren van de voertuigen, om eventuele files heenrijden, in tegenstelling tot e-bikes kun je met zijn tweeën van A naar B  en de voertuigen zijn veel compacter dan auto’s hetgeen de druk op de openbare ruimte  verkleint, zeker wanneer de voertuigen gedeeld worden door gebruikers. 

Ze besluiten begin april 2016 beide hun banen als consultant op te zeggen, en gaan in stealth mode aan de slag om hun idee uit te werken tot een daadwerkelijk bedrijf. Dit lukt in 2017 waarbij ze met 108 gedeelde elektrische scooters de Amsterdamse markt betreden als eerste partij in de Benelux.

Tijdens zijn 7 jaar als CEO van felyx,heeft Quinten  vaak het verschil moeten maken in een hyper competitieve markt, waarin het bedrijf zelf veel verschillende fasen heeft gekend. Zo begon het allemaal met het ontwikkelen van een Go-to-Market Strategy om van de idee fase naar de fase te komen waarbij het bedrijf echt bestond. Hierbij moest Quinten al zijn skills aanwenden om een business model te bouwen en alle onderliggende assumpties voldoende te testen, zodat angel investeerders puur op basis van een plan, EUR 1.1M -zowel equity als schuld- wilden investeren om de start mogelijk te maken.

Tijdens de volgende fase van het bedrijf, moest het bedrijf in heel  korte tijd heel hard opschalen. Hiervoor was miljoenen aan financiering nodig die succesvol werd gerealiseerd middels een syndicaat van o.a. private equity, high net individuals, banken en kredietfondsen. “Speed of execution” was tijdens deze fase het allerbelangrijkste omdat je heel snel, heel hard moest groeien om je concurrenten die inmiddels ook de markt hadden betreden voor te blijven. Vraagstukken die Quinten in deze fase moesten tackelen varieerden van op welke wijze je de landen structuur moest opzetten met een hoofdkantoor in NL die zowel de NL markt, de Duitse markt als de Belgische markt aanstuurt en overziet, tot aan hoe je ervoor zorgt dat je bedrijfsmodel steeds efficiënter wordt door de inzet van een sterke technologie en data & analytics stack. Hoe neem je 30 mensen per maand aan en hoe zorg je ervoor dat ze na een succesvolle onboarding binnen zo kort mogelijke tijd operationeel zijn en bijdragen aan de organisatiewaarde.

Ook acquireert Quinten tijdens deze periode internationale concurrent uit België om zijn groei verder te versnellen, loopt hij tegen culturele uitdagingen aan met een workforce die bestaat uit 26 nationaliteiten en wordt hij begin 2021 geconfronteerd met een andere wind die op de kapitaalmarkten waait, waarbij tech bedrijven hard geraakt worden en de focus van groei naar winstgevendheid verschuift.

Tijdens deze reis moet Quinten zichzelf steeds opnieuw uitvinden om als leider van de organisatie te kunnen voldoen aan de eisen die gesteld worden aan de rol van CEO. Dit betekent enerzijds dat het een enorm leerzaam en persoonlijk verrijkend traject is, maar anderzijds dat het ook een wissel trekt op zijn persoonlijke leven. Hoe vind je de juiste balans tussen enerzijds werk dat altijd maar doorgaat en de druk die ermee gepaard gaat en anderzijds de druk die ontstaat op je prive leven en je gezondheid, hetgeen ook aandacht verdient.

Recentelijk heeft Quinten besloten om een stap terug te doen als CEO en executive board member en als Advisory Board member en grootaandeelhouder aan te blijven bij felyx. Felyx is nu in een andere, stabiele fase, waarbij snelle groei is ingeruild voor optimalisatie van het businessmodel. Zodoende geniet Quinten na 7 jaar van wat meer vrije tijd en zet hij zijn kennis en ervaring nu in door anderen te helpen met organisatievraagstukken tot het moment dat hij weer een nieuwe onderneming zal starten.


Deel deze pagina

Aanbevelingen voor Quinten Selhorst

Ontdek de feedback van onze opdrachtgevers over de lezingen en presentaties van Quinten Selhorst. Lees de enthousiaste reacties.

No testimonials found.

Quinten Selhorst inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Quinten Selhorst.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Quinten Selhorst via Het Sprekersburo. Wil je Quinten Selhorst inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst?
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Wil je meer weten over boekingen of een prijsopgave ontvangen? Gebruik dan het onderstaande formulier. Vergeet niet om je gegevens correct in te vullen, zodat we je goed kunnen informeren over je vraag.

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van Quinten Selhorst

Het boeken van Quinten Selhorst is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die Quinten Selhorst heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van Quinten Selhorst plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de lezing van Quinten Selhorst.

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die Quinten Selhorst helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt Quinten Selhorst de belangrijkste inhoudelijk punten door. Het doel is om een lezing te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan de lezing nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van de lezing zal Quinten Selhorst aanwezig zijn op locatie. Aan het einde van de lezing is er nog ruimte om enkele vragen van het publiek te beantwoorden.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van Quinten Selhorst te evalueren.

Veelgestelde vragen

Wij zijn van helderheid vooraf, en jij hoogstwaarschijnlijk ook. Daarom hebben we deze veelgestelde vragen samengesteld om zoveel mogelijk vragen vooraf te beantwoorden. Heb je toch nog meer vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voor boekingen kun je contact opnemen met één van onze medewerkers. Direct telefonisch contact op 0321 - 317 121 of via onze chat.
Mailen kan natuurlijk ook, mail naar: info@hetsprekersburo.nl.

Na het bevestigen van een boeking, plannen we een telefonische (online) voorbespreking in. Tijdens deze inhoudelijke sessie bespreek je met Quinten Selhorst het evenement, de doelgroep, de lezing en eventuele specifieke wensen.

Het tarief voor een inspirerende lezing van Quinten Selhorst is op aanvraag, en afhankelijk van een aantal factoren. Zoals duur van de lezing, de voertaal, het programma en de doelgroep. Benieuwd naar de kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Quinten Selhorst spreekt over verschillende onderwerpen en themas. Neem gerust contact op voor meer informatie en mogelijkheden.

Indien de agenda het toelaat, kunnen we een vrijblijvende optie van 14 dagen plaatsen. We ontvangen graag informatie over de gewenste tijden en locatie, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Binnen deze periode van twee weken horen we graag of de boeking doorgang vindt of dat er behoefte is aan een verlenging van de optie.

Andere sprekers

Wellicht dat één van deze sprekers ook interessant zijn.

Marco Verhoef

Marco Verhoef

Naast zijn werk bij de NOS als meteoroloog en presentator verzorgt Marco lezingen en presentaties over het weer en het klimaat.

Stefaan Vandist

Stefaan Vandist

Een boeiende en energieke spreker die een inzicht geeft in de toekomst over retail, horeca, leisure, duurzaamheid trends en innovatiemogelijkheden.

Marit Bouwmeester

Marit Bouwmeester

Tijdens haar lezing vertelt ze graag haar persoonlijke verhaal, hoe ze van afhankelijk atleet is uitgegroeid naar een onafhankelijk atleet.

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Ontdek de acht redenen waarom je een spreker boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Quinten Selhorst.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.