Ook op locatie betaalbaar een webinar, webcast of online seminar organiseren

Lees er alles over in onze blog!

Blog
Ook op locatie betaalbaar een webinar, webcast of online seminar organiseren    

Ook op locatie betaalbaar een webinar, webcast of online seminar organiseren

Sinds de corona-maatregelen van april 2020 moesten evenementen met meer dan 100 personen afgelast worden. Door deze overheidsmaatregelen zijn veel van deze evenementen helemaal geannuleerd of verplaatst naar een nieuwe datum later dit jaar, of misschien zelfs wel naar volgend jaar.

Had je een congres georganiseerd voor brancheleden, een evenement met klanten of relaties, een product-introductie of een interview met de nieuwe directeur. Allemaal evenementen die fysiek nog niet mogelijk zijn, maar waar wij zeker mooie oplossingen voor hebben.

Wil je toch je publiek, klanten, opdrachtgevers of medewerkers online bereiken? Dan is een webcast of webinar een mooie oplossing. Het neerzetten van een online event vraagt wel een goede voorbereiding, maar het is niet veel anders dan bij een fysieke bijeenkomst. Wel komt er qua techniek meer bij kijken, maar ook daar zijn oplossingen voor. Dit kan op een vaste evenementenlocatie of studio, maar ook op locatie bij je eigen bedrijf.

Bereik je doel op afstand

Met een online webinar wil je hetzelfde doel bereiken welke je met een fysiek congres of bijeenkomst ook voor ogen had. Een goed inhoudelijk event waar interviews, speeches en interactie met het publiek elkaar afwisselen.

Kosten van een webinar of webcast

De kosten voor het organiseren van webinar zijn niet hoger dan van een fysiek evenement en misschien zelfs nog wel wat goedkoper. Er hoeven namelijk geen kosten worden gemaakt voor het huren van een locatie en catering. Zo bespaar je kosten voor jezelf, maar ook nog eens reistijd voor de gasten. Voordeel daarbij is dat over het algemeen de opkomst hoger is, doordat het laagdrempelig is om deel te nemen.

In tegenstelling tot een webcast, is er bij een webinar alleen publiek online. Een webinar wordt dan ook veel gebruikt voor marketing & sales, product presentaties, cursus of workshop en voor interne- en externe communicatie met je klanten en medewerkers.

Tom Jessen tijdens webinar in de studio in Hilversum en Amsterdam over de ontwikkelingen voor je bedrijf tijdens de corona lockdown

Bij een webcast zit er wel fysiek publiek in de zaal. Daarbij moet je wel letten op de corona-maatregelen zoals 1,5 meter afstand houden en niet meer dan 30 / 100 personen in de zaal. Deze live-uitzending geeft meer interactie en is uitermate geschikt voor een event zoals een college, brainstorm-sessie of vergadering. Voordeel van een webcast is dat je deze live kan bijwonen en achteraf kunt terugkijken. Bij een webcast heeft u wel extra kosten naast de techniek, locatie en catering.

Webinar organiseren zonder zorgen

Wij begrijpen dat je op kunt zien tegen het organiseren van een goed webinar, zeker gezien alles wat daarbij komt kijken zoals de software, verbindingen en techniek. Maar voor alles is een goede oplossing.

Samen met onze partner Kooystra Professioneel uit Joure hebben wij voor verschillende evenementen een oplossing; op een evenementenlocatie of op jouw eigen locatie of kantoor. Voor een productintroductie, interview met de directeur of CEO over de huidige ontwikkelingen, kennis overdragen over een bepaald onderwerp/thema of een vergadering, denken wij graag met u mee. Van alleen het hosten, het voorzien van facilitaire zaken tot het volledig inrichten van de ruimte als studio. Daarnaast is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een vaste ruimte in Joure, die is voorzien van alle faciliteiten die nodig zijn voor een webinar of webcast.

Voor deze webinars of online seminars is een combinatie van beeld (video), geluid en interactie nodig, zodat deze effectief zijn.

De kosten van techniek voor het organiseren van een webinar, webcast of online webinar op locatie liggen tussen € 1.500,- en € 4.500,- excl. btw. Afhankelijk van uw wensen, maken wij samen met onze partner een vrijblijvende en gratis offerte.

Online dagvoorzitter, host of interviewer

Wij hebben een groot aantal ervaren hosts, interviewers of moderators die jouw online evenement of webinar kunnen begeleiden. Een presentator kan snel schakelen als er vragen zijn en die behandelen tijdens de uitzending. Daarom is het prettig als de presentator of moderator ook genoeg weet over uw onderwerp of dat er een gast aan tafel zit die deze vragen kan beantwoorden.

Een goede en ervaren presentator tilt jouw bijeenkomst dan ook naar het volgende niveau. In zowel Nederlands als Engels en voor grote bijeenkomsten en kleinere groepen. Wij hebben een aantal scherpe dagvoorzitters beschikbaar en uiteraard tegen een aantrekkelijk tarief. Al vanaf € 700,- excl. btw. voor 60 minuten, geef jij op creatieve wijze invulling aan jouw online meeting. Enkele geschikte moderators zijn Tom Jessen, Roland Koopman, Hadassah de Boer, Ronnie Overgoor, Frénk van der Linden en Roelof Hemmen.

Een succesvol webinar, webcast of online seminar begint met Het Sprekersburo.

Deel deze blog:

Uitgelicht

0 results