Spreker Laura van der Blij

Laura van der Blij

Ze spreekt over onderwerpen als weer, meteorologie, klimaatverandering, klimaatadaptatie en watermanagement.

Onderwerpen & Thema's

    Klik om andere verwante sprekers te ontdekken.

Talen

Categorieën

Inzetbaarheid

  • Spreker

Beschikbaar voor

  • Dagvoorzitterschappen
  • Lezingen
  • Lezingen op maat
  • Workshops

Tarief categorie spreker

€ 2.000 tot € 3.500

Om Laura van der Blij te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 - 317 121 of boek online.

Keynote spreker

Laura van der Blij boeken als spreker

Meteoroloog, radio- en tv presentatrice, dagvoorzitter en spreker

Laura van der Blij is meteoroloog en natuurkundige met een indrukwekkende academische achtergrond. Ze behaalde haar bachelor in Natuurkunde aan de Universiteit van Utrecht en vervolgde haar opleiding met een meesterlijke studie in Meteorologie, Fysische Oceanografie en Klimaatwetenschappen. 

Haar expertise en passie voor meteorologie brachten haar naar de voorgrond van de weersvoorspellingen in Nederland. Van 13 mei tot 1 december 2013 vervulde Laura de rol van weervrouw bij RTL Nederland. Haar uitstekende prestaties en kennis trokken de aandacht van Talpa, waar ze werd gevraagd om te helpen bij de oprichting van een geheel nieuwe weerdienst. Deze unieke kans greep ze met beide handen aan, en sinds januari 2020 is Laura te zien en te horen met haar deskundige weerberichten op SBS6, Radio Veronica en Sky Radio.

Laura van der Blij is niet alleen een gepassioneerde meteoroloog, maar ook een deskundige op het gebied van klimaatverandering, klimaatadaptatie, watermanagement, maritieme veiligheid en effectieve communicatie. Haar presentaties en lezingen zijn vaak gerelateerd aan meteorologie en natuurkunde.

Met haar brede ervaring is Laura beschikbaar voor diverse opdrachten. Ze heeft ruime ervaring met zowel het bedrijfsleven als de Rijksoverheid als semi-overheidsinstanties. Laura van der Blij is te boeken als spreker en dagvoorzitter bij Het Sprekersburo.

Beschikbaarheid aanvragen

Gespreksonderwerpen Laura van der Blij

Laura van der Blij verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Laura van der Blij kan ook een lezing op maat verzorgen.

  • Het weer & klimaat
  • Hoe worden weersverwachtingen gemaakt? (metingen, weermodellen, kennis en analyse)
  • Hoe maak je een goede weersverwachtingen voor bijvoorbeeld de watersport?
  • Basiscursus meteorologie

Biografie Laura van der Blij

Lees meer over Spreker Laura van der Blij

Laura van der Blij is afgestudeerd meteoroloog en natuurkundige. Op de Universiteit van Utrecht is zij met een bachelor Natuurkunde afgestudeerd en vervolgens een Natuurkunde master Meteorologie, Fysische Oceanografie en Klimaat. Een groot hoogtepunt tijdens haar studie was het afstudeeronderzoek aan de Universiteit van Hawaii at Manoa. Hier heeft Laura van der Blij onderzoek gedaan naar onweer bij orkanen.

“Mijn interesse voor het weer is veroorzaakt door mijn passie voor windsurfen.

Als je windsurft, is een goede windverwachting essentieel. Toen ik als 18-jarige terug moest zwemmen naar de kant omdat de wind onverwachts was weggevallen, wist ik wat ik wilde gaan studeren….natuurkunde! Ik wilde alles leren over de zee en de wind en daar heb je natuurlijk natuurkunde voor nodig.

Naast mijn studie gaf ik ook natuurkunde les op een middelbare school, aan havo en vwo (zowel onder als bovenbouw), daar ontdekte ik hoe leuk ik het vond om mensen iets uit te leggen en te presenteren.

Maar ik wilde toch verder gaan met mijn passie voor het weer en de golven en kwam ik in 2012 bij het KNMI te werken. Bij het KNMI maakte ik weersverwachtingen voor scheepvaart, luchtvaart en algemene veiligheid van Nederland. Ook de weerwaarschuwingen en alarmen vallen daaronder. Bij het KNMI heb ik in totaal 7 jaar gewerkt. In 2013 heb ik een jaar bij RTL gewerkt, waarna ik terug ben gekeerd naar het KNMI. Bij RTL4 presenteerde ik bij het ontbijtnieuws het weerbericht.

In 2019 ben ik gevraagd om bij Talpa te komen werken om te helpen een nieuwe weerdienst op te zetten, een unieke kans! Daar werk ik sinds 1 September 2019.“

“Sinds januari 2020 ben ik te zien en horen met mijn weerberichten op SBS6 en Sky Radio.“

“Naast mijn werk als meteoroloog geef ik af en toe lezingen en workshops over het weer. Geregeld zijn dit watersport gerelateerde onderwerpen, maar ik word gevraagd voor de meest uiteenlopende onderwerpen en doelgroepen. Ik kan workshops/lezingen geven aan kinderen in een museum tot de Rijksoverheid en het Bedrijfsleven.”


Deel deze pagina

Aanbevelingen voor Laura van der Blij

Ontdek de feedback van onze opdrachtgevers over de lezingen en presentaties van Laura van der Blij. Lees de enthousiaste reacties.

Laura van der Blij inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Laura van der Blij.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Laura van der Blij via Het Sprekersburo. Wil je Laura van der Blij inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst?
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Wil je meer weten over boekingen of een prijsopgave ontvangen? Gebruik dan het onderstaande formulier. Vergeet niet om je gegevens correct in te vullen, zodat we je goed kunnen informeren over je vraag.

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van Laura van der Blij

Het boeken van Laura van der Blij is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die Laura van der Blij heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van Laura van der Blij plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de lezing van Laura van der Blij.

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die Laura van der Blij helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt Laura van der Blij de belangrijkste inhoudelijk punten door. Het doel is om een lezing te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan de lezing nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van de lezing zal Laura van der Blij aanwezig zijn op locatie. Aan het einde van de lezing is er nog ruimte om enkele vragen van het publiek te beantwoorden.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van Laura van der Blij te evalueren.

Veelgestelde vragen

Wij zijn van helderheid vooraf, en jij hoogstwaarschijnlijk ook. Daarom hebben we deze veelgestelde vragen samengesteld om zoveel mogelijk vragen vooraf te beantwoorden. Heb je toch nog meer vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voor boekingen kun je contact opnemen met één van onze medewerkers. Direct telefonisch contact op 0321 - 317 121 of via onze chat.
Mailen kan natuurlijk ook, mail naar: info@hetsprekersburo.nl.

Na het bevestigen van een boeking, plannen we een telefonische (online) voorbespreking in. Tijdens deze inhoudelijke sessie bespreek je met Laura van der Blij het evenement, de doelgroep, de lezing en eventuele specifieke wensen.

Een eerste indicatie voor boekingen binnen Nederland: de prijs ligt tussen 2.000 en 3.500 euro voor een lezing en is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals lengte van de lezing, welke voertaal, het programma en de doelgroep. Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en ontvang een gratis offerte.

Laura van der Blij spreekt over verschillende onderwerpen en themas. Neem gerust contact op voor meer informatie en mogelijkheden.

Indien de agenda het toelaat, kunnen we een vrijblijvende optie van 14 dagen plaatsen. We ontvangen graag informatie over de gewenste tijden en locatie, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Binnen deze periode van twee weken horen we graag of de boeking doorgang vindt of dat er behoefte is aan een verlenging van de optie.

Andere sprekers

Wellicht dat één van deze sprekers ook interessant zijn.

Vincent van Dijk

Vincent van Dijk

Deze spreker verzorgt lezingen op het gebied van trends, PR en gastvrijheid met concrete voorbeelden uit de praktijk.

Susan Smit

Susan Smit

Pauline van Aken

Pauline van Aken

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Ontdek de acht redenen waarom je een spreker boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Laura van der Blij.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.