Jaring Brunia

Als biologisch melkveehouder doet Jaring Brunia alles anders, hij gebruikt de natuur als bron van kennis en inspiratie.

Onderwerpen & Thema's

    Klik om andere verwante sprekers te ontdekken.

Talen

Categorieën

Inzetbaarheid

Beschikbaar voor

Tarief categorie spreker

Om Jaring Brunia te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 - 317 121 of boek online.

Keynote spreker

Jaring Brunia boeken als spreker

  • Natuurinclusieve landbouw
  • Ondernemen
  • Beweiding 
  • Kansen op het platteland
  • Biodiversiteit
  • Kringlopen
  • Marketing 
  • Verandering
  • Geloof 

Als biologisch melkveehouder doet Jaring Brunia alles anders, hij gebruikt de natuur als bron van kennis en inspiratie. Hij vertelt over ondernemen, de kracht van de natuur en het geloof in jezelf. 

 

Beschikbaarheid aanvragen

Gespreksonderwerpen Jaring Brunia

Jaring Brunia verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Jaring Brunia kan ook een lezing op maat verzorgen.

Biografie Jaring Brunia

Lees meer over Jaring Brunia

Boer Brunia doet het totaal anders! Of eigenlijk: Jaring Brunia (Leeuwarden, 3 december 1985) heeft een boerenbedrijf dat hij heel anders aanpakt dan gangbaar is in de agrarische wereld. Zijn principe? Haal alles weg wat er tussen gras en koe is bedacht. Geen krachtvoer, geen kunstmest, geen antibiotica en geen chemische bestrijdingsmiddelen voor hem. Hij managet de koe en het gras zo dat er een weelderige biodiverse boerderij ontstaat. Een onderneming waar hij en zijn gezin een goed inkomen uit hebben. En een bedrijf waar nog speciale aandacht is voor weidevogels. 

Jaring Brunia studeerde Plattelandsvernieuwing, richting Rentmeesterschap (2005-2009). De ambitie om boer te worden had hij niet, ondanks dat hij op het boerenbedrijf van zijn ouders opgroeide. Tijdens zijn studie kwam Jaring veel in aanraking met de agrarische wereld. En bij bijna alles wat hij daar zag, dacht hij: ik zou het anders doen. Zijn afstudeerscriptie schreef hij op de boerderij van zijn ouders. De gesprekken met de buurman daar en werkzaamheden bij buurbedrijven wekten steeds meer zijn interesse voor een boerenbedrijf. Maar hoe meer hij zich verdiepte in de agrarische sector, hoe minder hij ervan begreep. 

Toen kwam het omslagpunt. Jaring wilde toch gaan boeren en blies het bedrijf van zijn ouders nieuw leven in. Zijn eigen moodboard over hoe hij een boerenbedrijf zag, sprak boekdelen. Alles stond in het teken van de natuur. Natuur inclusief en ecologisch. Hoe meer de omgeving zei dat het niet zou lukken, hoe vasthoudender Jaring werd zijn plan uit te voeren. Jaring observeerde ecologische processen en ecosystemen en wilde boeren zoals de natuur het heeft bedoeld. Biodiversiteit, geen monoculturen, werken aan een gezonde bodem en leven met de seizoenen werden zijn speerpunten. 

Boer Brunia wil mensen inspireren. Hij wil zijn verhaal vertellen. Over wat je kunt toepassen om mét de natuur te boeren. Over het leiden van een boerenbedrijf op ecologisch verantwoord manier. Over biologische producten, weidevogels en biodiversiteit. Daarbij wil hij andere boeren aanmoedigen zijn voorbeeld te volgen. Hij ziet zoveel kansen op het platteland wat betreft leefbaarheid. Boer Brunia is een bevlogen spreker die meeslepend vertelt over hoe je ervoor kunt zorgen dat het platteland mooi blijft. Over hoe je een trotse boer kunt zijn. En dat je daarbij ook nog zorgt voor een beter milieu. 

Boer Brunia is een boer die weer zelf de baas is. En zelf de touwtjes in handen heeft. Onafhankelijk van toegeleverd voer en andere onnodige, vaak chemische, input. Naast enthousiaste spreker is Jaring Brunia ook coach die de mindset van de boer wil veranderen. Hij coacht en helpt andere boeren zijn voorbeeld te volgen. Met een kleinschalig bedrijf midden in de natuur waar je een goed inkomen uit kunt halen. Geïnteresseerd in Boer Brunia? Boek een lezing van hem die gaat over duurzaam ondernemen, volhouden en geloven in jezelf en je ambitie!


Deel deze pagina

Aanbevelingen voor Jaring Brunia

Ontdek de feedback van onze opdrachtgevers over de lezingen en presentaties van Jaring Brunia. Lees de enthousiaste reacties.

Jaring Brunia inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Jaring Brunia.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Jaring Brunia via Het Sprekersburo. Wil je Jaring Brunia inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst?
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Wil je meer weten over boekingen of een prijsopgave ontvangen? Gebruik dan het onderstaande formulier. Vergeet niet om je gegevens correct in te vullen, zodat we je goed kunnen informeren over je vraag.

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van Jaring Brunia

Het boeken van Jaring Brunia is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die Jaring Brunia heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van Jaring Brunia plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de lezing van Jaring Brunia.

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die Jaring Brunia helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt Jaring Brunia de belangrijkste inhoudelijk punten door. Het doel is om een lezing te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan de lezing nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van de lezing zal Jaring Brunia aanwezig zijn op locatie. Aan het einde van de lezing is er nog ruimte om enkele vragen van het publiek te beantwoorden.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van Jaring Brunia te evalueren.

Veelgestelde vragen

Wij zijn van helderheid vooraf, en jij hoogstwaarschijnlijk ook. Daarom hebben we deze veelgestelde vragen samengesteld om zoveel mogelijk vragen vooraf te beantwoorden. Heb je toch nog meer vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voor boekingen kun je contact opnemen met één van onze medewerkers. Direct telefonisch contact op 0321 - 317 121 of via onze chat.
Mailen kan natuurlijk ook, mail naar: info@hetsprekersburo.nl.

Na het bevestigen van een boeking, plannen we een telefonische (online) voorbespreking in. Tijdens deze inhoudelijke sessie bespreek je met Jaring Brunia het evenement, de doelgroep, de lezing en eventuele specifieke wensen.

Het tarief voor een inspirerende lezing van Jaring Brunia is op aanvraag, en afhankelijk van een aantal factoren. Zoals duur van de lezing, de voertaal, het programma en de doelgroep. Benieuwd naar de kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Jaring Brunia spreekt over verschillende onderwerpen en themas. Neem gerust contact op voor meer informatie en mogelijkheden.

Indien de agenda het toelaat, kunnen we een vrijblijvende optie van 14 dagen plaatsen. We ontvangen graag informatie over de gewenste tijden en locatie, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Binnen deze periode van twee weken horen we graag of de boeking doorgang vindt of dat er behoefte is aan een verlenging van de optie.

Andere sprekers

Wellicht dat één van deze sprekers ook interessant zijn.

Adjiedj Bakas

Adjiedj Bakas

Drs. Adjiedj Bakas is trendwatcher des Vaderlands en als spreker erg nuchter en humoristisch met een positieve insteek.

Mike Hoogveld

Mike Hoogveld

Jan Mulder

Jan Mulder

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Ontdek de acht redenen waarom je een spreker boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Jaring Brunia.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.