Ruud Hendriks boeken als spreker voor een inspirerende lezing doe je bij Het Sprekersburo.

Ruud Hendriks

Ruud Hendriks is een veelgevraagde spreker en dagvoorzitter op evenementen over innovatie, media en ondernemen.

Onderwerpen & Thema's

    Klik om andere verwante sprekers te ontdekken.

Talen

Categorieën

Inzetbaarheid

 • Dagvoorzitter
 • Spreker
 • Workshopleider

Beschikbaar voor

 • Dagvoorzitterschappen
 • Lezingen
 • Lezingen op maat
 • Workshops

Tarief categorie spreker

Om Ruud Hendriks te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 - 317 121 of boek online.

Keynote spreker

Ruud Hendriks boeken als spreker

Ondernemer, auteur, radiomaker, journalist, dagvoorzitter en spreker

Ruud Hendriks is breed inzetbaar als gastspreker en dagvoorzitter. Hij is een veelgevraagde spreker

Beschikbaarheid aanvragen

Gespreksonderwerpen Ruud Hendriks

Ruud Hendriks verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Ruud Hendriks kan ook een lezing op maat verzorgen.

 • Innovatie
 • Ondernemerschap
 • Nieuwe media
 • Toekomst van radio en televisie

Biografie Ruud Hendriks

Lees meer over Spreker Ruud Hendriks

Ruud Hendriks, geboren op 8 april 1959 te Amsterdam, is een van de grondleggers van commerciële radio en televisie in Nederland. Hij schreef de businessplannen voor onder andere RTL4, RTL5, Sky Radio en Radio 10.

Hij was de eerste programmadirecteur van RTL Nederland en verliet de organisatie toen hij benoemd werd tot Managing Director van NBC Europe in Londen. Hij vormde NBC Superchannel om tot CNBC Europe.

Hendriks was tussen 1993 en 2001 als lid van de Raad van Bestuur van TV productiebedrijf Endemol medeverantwoordelijk voor de groei van 3 naar 18 landen. Hij was er betrokken bij de beursgang, 28 overnames en verantwoordelijk voor alle interactieve en online diensten.

In 1996 functioneerde hij kortstondig als CEO bij het door hem en John de Mol bedachte Sport 7 dat - na veel maatschappelijke onrust – al na 4 maanden z'n uitzendingen staakte.

Ruud was o.a. aandeelhouder van NRC Media en  SLAM!FM,  voorzitter van de Raad van Commissarissen van Radio 538, UBF en van het bestuur van de Stichting het Nieuwe Parool.

Tussen 2007 en 2009 was hij mede-eigenaar van Het Gesprek, een TV zender die zich richtte op een hoogopgeleid publiek.

Tegenwoordig is hij commissaris bij Eyeworks, Theodoor Gilissen Bankiers en lid van de Raad van Advies van o.a (reclamebureau) BSUR en lid van de Raad van Toezicht van het Frans Hals Museum.

Ruud is presentator bij BNR NIeuwsradio en schrijft een column voor Emerce. Daarnaast spreekt hij regelmatig op evenementen over innovatie, media en ondernemen.

Ruud Hendriks is co-founder van Startupbootcamp Global dat elk jaar 100 startende ondernemingen intensief begeleidt in Amsterdam, Berlijn, Dublin, Kopenhagen en Haifa.

Samen met Patrick de Zeeuw schreef hij het boek 'I'm Hungry, starten accelereren en blijvend innoveren' dat 4 april uitkwam.


Deel deze pagina

Aanbevelingen voor Ruud Hendriks

Ontdek de feedback van onze opdrachtgevers over de lezingen en presentaties van Ruud Hendriks. Lees de enthousiaste reacties.

Hartelijk dank voor een zeer inspirerende sessie in Blooming afgelopen vrijdag. Zoals gezegd waardeer ik het enorm dat jij jouw kennis en ervaring op deze manier met ons hebt willen delen!

Bouwinvest

Ruud, super super bedankt voor de enerverende presentatie! Heb al links en rechte aardig wat leuke reacties ontvangen!

KRNWTR

Ruud Hendriks inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Ruud Hendriks.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Ruud Hendriks via Het Sprekersburo. Wil je Ruud Hendriks inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst?
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Wil je meer weten over boekingen of een prijsopgave ontvangen? Gebruik dan het onderstaande formulier. Vergeet niet om je gegevens correct in te vullen, zodat we je goed kunnen informeren over je vraag.

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van Ruud Hendriks

Het boeken van Ruud Hendriks is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die Ruud Hendriks heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van Ruud Hendriks plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de lezing van Ruud Hendriks.

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die Ruud Hendriks helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt Ruud Hendriks de belangrijkste inhoudelijk punten door. Het doel is om een lezing te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan de lezing nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van de lezing zal Ruud Hendriks aanwezig zijn op locatie. Aan het einde van de lezing is er nog ruimte om enkele vragen van het publiek te beantwoorden.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van Ruud Hendriks te evalueren.

Veelgestelde vragen

Wij zijn van helderheid vooraf, en jij hoogstwaarschijnlijk ook. Daarom hebben we deze veelgestelde vragen samengesteld om zoveel mogelijk vragen vooraf te beantwoorden. Heb je toch nog meer vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voor boekingen kun je contact opnemen met één van onze medewerkers. Direct telefonisch contact op 0321 - 317 121 of via onze chat.
Mailen kan natuurlijk ook, mail naar: info@hetsprekersburo.nl.

Na het bevestigen van een boeking, plannen we een telefonische (online) voorbespreking in. Tijdens deze inhoudelijke sessie bespreek je met Ruud Hendriks het evenement, de doelgroep, de lezing en eventuele specifieke wensen.

Het tarief voor een inspirerende lezing van Ruud Hendriks is op aanvraag, en afhankelijk van een aantal factoren. Zoals duur van de lezing, de voertaal, het programma en de doelgroep. Benieuwd naar de kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Ruud Hendriks spreekt over verschillende onderwerpen en themas. Neem gerust contact op voor meer informatie en mogelijkheden.

Indien de agenda het toelaat, kunnen we een vrijblijvende optie van 14 dagen plaatsen. We ontvangen graag informatie over de gewenste tijden en locatie, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Binnen deze periode van twee weken horen we graag of de boeking doorgang vindt of dat er behoefte is aan een verlenging van de optie.

Andere sprekers

Wellicht dat één van deze sprekers ook interessant zijn.

Rob Kampheus

Rob Kampheus

Herman Pleij

Herman Pleij

Eén van de beste sprekers van Nederland. Hij weet als geen ander zijn publiek enthousiast te maken over cultuur en geschiedenis.

Aaron Mirck

Aaron Mirck

Hij schreef diverse boeken over technologie en is oprichter van Aandachtswerk. Hij spreekt over technologie, slimmer werken en AI.

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Ontdek de acht redenen waarom je een spreker boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Ruud Hendriks.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.