Spreker Toon Gerbrands - Foto: (c)

Toon Gerbrands

Toon Gebrands is coach, manager, bestuurder, spreker, schrijver, docent, inspirator en columnist.

Onderwerpen & Thema's

    Klik om andere verwante sprekers te ontdekken.

Talen

Categorieën

Inzetbaarheid

 • Coach
 • Columnist
 • Lezing op maat
 • Spreker

Beschikbaar voor

 • Lezingen
 • Lezingen op maat
 • Trainingen
 • Workshops

Tarief categorie spreker

Tarief indicatie spreker:

vanaf € 3.500,00 excl. btw.

Om Toon Gerbrands te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 - 317 121 of boek online.

Keynote spreker

Toon Gerbrands boeken als spreker

Voormalig volleybalcoach, algemeen-directeur voetbalclub AZ & PSV, bestuurder, auteur en spreker

 • Voormalig coach Nederlands heren vollybalteam
 • Algemeen directeur voetbalclub AZ van 2002 tot 2014
 • Algemeen directeur voetbalclub PSV van 2013 tot 2022
 • Erelid van voetbalclub PSV

Toon Gerbrands is voormalig directeur van voetbalclub AZ en PSV en heeft een heldere visie op presteren. Door zijn jarenlange ervaring als bestuurder gaat hij zich komende tijd inzetten om organisatie opnieuw in te richten.

Meer dan 40 jaar succesvol presteren leidde tot een palmares van 21 grote sportprijzen en de landelijke milieuprijs.

Van zijn hand verschenen 10 boeken waaronder "De prijs van succes", "De lerende winnaar", "De succes crisis" en "Soms is alles wel eens waar".

Zijn stijl kan je omschrijven als: hard & hart, to the point, scherp, gefocust, commitment, volhardend, voorbeeldgedrag, winnende houding, verantwoordelijk en een gamechanger. Als spreker legt hij de nadruk op een goede samenwerking, top performance, coaching, leiderschap 4.0, prestatiecultuur, teambuilding, next level denken, actie-intelligentie, excellent presteren, crisis management, en visie & strategie ontwikkeling.

Naast presentaties is Toon inzetbaar voor workshops, expertmeetings, matersclasses en inspiratiesessies.  Toon Gebrands zal altijd coach blijven en hij zal tijdens zijn lezing helpen met zijn expertise en ervaring om te presteren en te groeien naar een hoger “next” level.

Beschikbaarheid aanvragen

Gespreksonderwerpen Toon Gerbrands

Toon Gerbrands verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Toon Gerbrands kan ook een lezing op maat verzorgen.

Presentaties of webinar van Toon Gerbrands?

Biografie Toon Gerbrands

Lees meer over Spreker Toon Gerbrands

Toon Gerbrands geboren op 31 oktober 1957 in Sneek, is een man die veel successen achter zijn naam heeft staan in meerdere omgevingen, zowel in de topsport als in diverse managementfuncties Hij heeft bewezen, dat zijn aanpak werkt en succesvol is.. Zijn aanpak leidde in alle omgevingen waar hij werkte tot aantoonbare resultaten. Als bondscoach van het Nederlands Heren volleybalteam werd hij Europees kampioen (de enige keer in de geschiedenis) en bereikte hij de Olympische spelen van Sydney.  In zijn periode als bondscoach klom het Nederlands team op tot de eerste plaats op de wereldranglijst en werd het team ook sportploeg van het jaar in Nederland. Als clubcoach  leverde hij een unieke prestatie door de Europacup te winnen. Iets wat in de volleybalsport slechts één club lukte, gedurende het bestaan van de volleybalsport. In Nederland veroverde hij met zijn unieke aanpak en visie 4 landstitels, 2 bekers en 3 supercups.

In de schaatssport gaf hij als directeur leiding aan een succesvolle commerciële ploeg met wereldtitels en Olympische gouden medailles  Naast zijn werkzaamheden in de sport heeft hij ruime ervaring als manager en interim-manager bij diverse werkgevers . Ook hier bleek zijn aanpak succesvol. Onder zijn leiding heeft de gemeente Harderwijk de milieuprijs van Nederland gewonnen. Bij de voetbalclub AZ, speelde hij een prominente rol in de organisatie van deze club. Met een duidelijke visie zijn hier verrassende resultaten geboekt. Met als hoogtepunten het landskampioenschap in het seizoen 2008 - 2009 en de bekerwinst in 2013. Na 12 succesvolle seizoenen bij AZ maakte hij in 2014 de stap naar Eindhoven als algemeen directeur bij de voetbalclub PSV. Ook daar was hij direct succesvol. Nadat hij in 2022 na acht seizoenen stopte als algemeen directeur had PSV drie landstitels, drie supercup en de KNVB-beker gewonnen. Hij nam daar afscheid als erelid van PSV en ereburger van de stad Eindhoven.

Hij speelde ook een belangrijke rol bij de roerige tijd van AZ ten tijde van de curator. Hier toonde hij aan dat het ook mogelijk is om een organisatie vanuit een crisissituatie naar nieuwe successen te leiden en een stabiele organisatie neer te zetten. Een paar jaar later blijkt er weer een solide, professionele en financieel gezonde organisatie te staan. Daar kreeg AZ alom waardering en erkenning voor. Zijn visie en werkwijze heeft hij beschreven in tien  succesvolle boeken: De Lerende Winnaar, De succescrisis & zijn meest recente succesvolle uitgaven: Mijn Stijl en Soms is alles wel eens waar. Deze titels zijn typerend voor zijn werkwijze en zijn visie op presteren. De kunst is om mensen te laten samenwerken en zo uiteindelijk het ultieme doel te behalen: winnen en presteren. Daarnaast is hij vaste columnist bij BNR met een rubriek over  Kortom een zeer veelzijdige man met een brede ervaring op meerdere gebieden. Zijn passie, zijn aanpak en zijn visie staan borg voor een zeer inspirerende lezing met de sport, management, leiderschap, top performance & teambuilding als metaforen.


Deel deze pagina

Aanbevelingen voor Toon Gerbrands

Ontdek de feedback van onze opdrachtgevers over de lezingen en presentaties van Toon Gerbrands. Lees de enthousiaste reacties.

Toon heeft op ons evenement gesproken en wat een inspirerend verhaal. Zijn lezing paste perfect op het thema van onze ledenbijeenkomst.

Ondernemersvereniging Son & Breugel

We hebben Toon Gerbrands gevraagd voor ons 4-daags trainingsprogramma over bestuurlijk leiderschap. Zijn presentatie was volgens onze deelnemers qua inhoud en vorm bijzonder waardevol. Dank aan Toon voor de perfecte voorbereiding en sessie!

Wethoudersvereniging

Referenties

Enkele van de opdrachtgevers van Toon Gerbrands:

 • Wethoudersvereniging
 • Gilde opleidingen
 • Ondernemersvereniging Son & Breugel
 • Provincie Noord-Brabant
 • AFAS
 • Ondernemers Peelland

Beoordelingen

Lezingen van Toon Gerbrands

Opdrachtgevers beoordeelden de lezing van Toon Gerbrands gemiddeld met een 8.8 / 10 (2 beoordelingen).

Toon Gerbrands inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Toon Gerbrands.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Toon Gerbrands via Het Sprekersburo. Wil je Toon Gerbrands inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst?
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Wil je meer weten over boekingen of een prijsopgave ontvangen? Gebruik dan het onderstaande formulier. Vergeet niet om je gegevens correct in te vullen, zodat we je goed kunnen informeren over je vraag.

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van Toon Gerbrands

Het boeken van Toon Gerbrands is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die Toon Gerbrands heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van Toon Gerbrands plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de lezing van Toon Gerbrands.

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die Toon Gerbrands helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt Toon Gerbrands de belangrijkste inhoudelijk punten door. Het doel is om een lezing te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan de lezing nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van de lezing zal Toon Gerbrands aanwezig zijn op locatie. Aan het einde van de lezing is er nog ruimte om enkele vragen van het publiek te beantwoorden.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van Toon Gerbrands te evalueren.

Veelgestelde vragen

Wij zijn van helderheid vooraf, en jij hoogstwaarschijnlijk ook. Daarom hebben we deze veelgestelde vragen samengesteld om zoveel mogelijk vragen vooraf te beantwoorden. Heb je toch nog meer vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voor boekingen kun je contact opnemen met één van onze medewerkers. Direct telefonisch contact op 0321 - 317 121 of via onze chat.
Mailen kan natuurlijk ook, mail naar: info@hetsprekersburo.nl.

Na het bevestigen van een boeking, plannen we een telefonische (online) voorbespreking in. Tijdens deze inhoudelijke sessie bespreek je met Toon Gerbrands het evenement, de doelgroep, de lezing en eventuele specifieke wensen.

De kosten voor een inspirende lezing van Toon Gerbrands is 3500.00 euro exclusief BTW, inclusief een telefonische voorbespreking van de lezing en eventuele reis- en/of verblijfkosten. Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en ontvang een gratis offerte.

Toon Gerbrands spreekt over verschillende onderwerpen en themas. Neem gerust contact op voor meer informatie en mogelijkheden.

Indien de agenda het toelaat, kunnen we een vrijblijvende optie van 14 dagen plaatsen. We ontvangen graag informatie over de gewenste tijden en locatie, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Binnen deze periode van twee weken horen we graag of de boeking doorgang vindt of dat er behoefte is aan een verlenging van de optie.

Vergelijkbare sprekers

Ontdek andere sprekers in dezelfde categorie als Toon Gerbrands! Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van gerelateerde sprekers. Mocht je niet direct de juiste match hebben gevonden, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om advies te geven en te helpen bij je keuze.

Anje-Marijcke Van Boxtel

Anje-Marijcke Van Boxtel

Ze is een inspirerende spreker op gebied van leiderschap en teamontwikkeling. Hoe vergroot je positieve impact en performance.

Robin van Galen

Robin van Galen

Als coach leidde hij de waterpolodames naar de Olympische titel, als spreker vertelt hij over ambitie en leidinggeven.

Robert Eenhoorn

Robert Eenhoorn

Robert Eenhoorn is directeur van AZ, voormalig topsporter en inspirerende spreker over zijn carriere, topsport en bedrijfsleven.

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Ontdek de acht redenen waarom je een spreker boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Toon Gerbrands.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.