Robin van Galen

Als coach leidde hij de waterpolodames naar de Olympische titel en als spreker spreekt hij over ambitie en leidinggeven.

Onderwerpen & Thema's

    Klik om andere verwante sprekers te ontdekken.

Talen

Categorieën

Inzetbaarheid

 • Spreker

Beschikbaar voor

 • Lezingen
 • Lezingen op maat

Tarief categorie spreker

Tarief indicatie spreker:

€ 2.000,00 excl. btw.

Om Robin van Galen te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 - 317 121 of boek online.

Keynote spreker

Robin van Galen boeken als spreker

Voormalig waterpolospeler, waterpolocoach, auteur en spreker

 • Olympische coach waterpolo dames 2008
 • Beste Nederlandse coach op Olympische Spelen 2008
 • Sportcoach van het jaar 2008
 • Waterpolocoach mannen UZSC van 2011 tot 2014
 • Waterpolocoach Nederlandse mannen van 2013 tot 2019
 • Commercieel directeur Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) sinds 2019

Bij het grote publiek is hij bekend geworden als coach van het dames waterpoloteam waarmee hij in 2008 in Beijing Olympisch Goud behaalde.

Sinds 2019 is Robin Commercieel Directeur van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) en is hij auteur van verschillende boeken waaronder “De coach en zijn geheim”, “Dilemma’s van een topcoach” en “Drijfveren van een topsporter”.

Robin van Galen is enthousiast, gedreven en ambitieus. Tijdens zijn presentaties spreekt hij over het maken van keuzes en omgaan met tegenslagen. Centraal hierin staan onderwerpen als persoonlijk leiderschap, coaching, teamontwikkeling, ambitie en doorzettingsvermogen. Zo gebruikt hij Covey-principes in de sport en neemt hij “Good to Great” van Jim Collins als uitgangspunt. Daarnaast legt hij de link tussen topsport en teams van jouw organisatie, of dat nou het bedrijfsleven, politiek of onderwijs betreft. Hierbij gebruikt Robin mooie voorbeelden uit de praktijk.

Met zijn lezing weet hij zijn publiek te boeien en te inspireren, met als uiteindelijke doel jouw mensen weer in beweging te krijgen. Dat doet hij met passie, flair en de nodige humor. Informeer wat Robin van Galen voor jouw organisatie kan betekenen.

Beschikbaarheid aanvragen

Gespreksonderwerpen Robin van Galen

Robin van Galen verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Robin van Galen kan ook een lezing op maat verzorgen.

 • Hoe behaal je succes,
 • Succesvol samenwerken
 • Hoe kom je tot topprestaties

Biografie Robin van Galen

Lees meer over Robin van Galen

Robin van Galen was zelf actief waterpolospeler. Hij schopte het zelfs tot international. Een slepende schouderblessure gooide echter roet in het eten. Noodgedwongen moest hij aan de zijlijn toe kijken hoe zijn voormalige teamgenoten zich verder ontwikkelden. De ambitieuze Robin van Galen wilde zelf ook graag verder en zocht zijn uitdagingen op het gebied van coaching. Hij verdiepte zich in teamprocessen en de verschillende stijlen van leiderschap. Met zijn nieuwe ervaring ging hij aan de slag als clubcoach.

Bondscoach dames waterpolo

Na een succesvolle periode als clubcoach werd Robin van Galen gevraagd voor de positie als bondscoach van de Nederlandse waterpoloheren. Hij zag echter bij de Nederlandse dames meer potentie en stapte over. Met deze dames ging hij een proces in om het Nederlandse waterpolo weer naar de Wereldtop te brengen. Na een moeizame periode, waar Robin van Galen open en eerlijk over presenteert (de tuckman theorie) begon het team in 2007 te draaien. Nederland kwalificeerde zich als eerste voor de Olympische Spelen in Beijing 2008. Het resultaat is wellicht al bekend. Ruim 3 miljoen Nederlanders zagen de waterpolodames Olympisch Goud winnen!

Samenwerken en ambitie

Robin van Galen presenteert met flair en humor over het coachen van een team. Aspecten als het selecteren en vormen van een team, leiding geven, samenwerken en ambitie komen aan bod. Met name zijn toegepaste theorie over MBTI, over de verschillen in karakters en type mensen spreekt veel luisteraars aan.


Deel deze pagina

Aanbevelingen voor Robin van Galen

Ontdek de feedback van onze opdrachtgevers over de lezingen en presentaties van Robin van Galen. Lees de enthousiaste reacties.

De bijdrage van Robin van Galen is bijzonder goed ontvangen en ook bijzonder positief gewaardeerd op de evaluaties (gemiddelde score was 8,9). Dank voor jullie bemiddeling in deze.

Stuurgroep geintregeerde verloskundige zorg Breda e.v.

Referenties

Enkele van de opdrachtgevers van Robin van Galen:

 • GGZ Nederland
 • ANWR-GARANT Nederland
 • @voCampus
 • KVGN
 • Jeroen Bosch Huisartsen
 • Voetbalvereniging W.V.F.
 • HANOS Zwolle

Beoordelingen

Lezingen van Robin van Galen

Opdrachtgevers beoordeelden de lezing van Robin van Galen gemiddeld met een 8.0 / 10 (1 beoordelingen).

Robin van Galen inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Robin van Galen.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Robin van Galen via Het Sprekersburo. Wil je Robin van Galen inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst?
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Wil je meer weten over boekingen of een prijsopgave ontvangen? Gebruik dan het onderstaande formulier. Vergeet niet om je gegevens correct in te vullen, zodat we je goed kunnen informeren over je vraag.

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van Robin van Galen

Het boeken van Robin van Galen is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die Robin van Galen heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van Robin van Galen plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de lezing van Robin van Galen.

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die Robin van Galen helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt Robin van Galen de belangrijkste inhoudelijk punten door. Het doel is om een lezing te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan de lezing nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van de lezing zal Robin van Galen aanwezig zijn op locatie. Aan het einde van de lezing is er nog ruimte om enkele vragen van het publiek te beantwoorden.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van Robin van Galen te evalueren.

Veelgestelde vragen

Wij zijn van helderheid vooraf, en jij hoogstwaarschijnlijk ook. Daarom hebben we deze veelgestelde vragen samengesteld om zoveel mogelijk vragen vooraf te beantwoorden. Heb je toch nog meer vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voor boekingen kun je contact opnemen met één van onze medewerkers. Direct telefonisch contact op 0321 - 317 121 of via onze chat.
Mailen kan natuurlijk ook, mail naar: info@hetsprekersburo.nl.

Na het bevestigen van een boeking, plannen we een telefonische (online) voorbespreking in. Tijdens deze inhoudelijke sessie bespreek je met Robin van Galen het evenement, de doelgroep, de lezing en eventuele specifieke wensen.

De kosten voor een inspirende lezing van Robin van Galen is 2000.00 euro exclusief BTW, inclusief een telefonische voorbespreking van de lezing en eventuele reis- en/of verblijfkosten. Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en ontvang een gratis offerte.

Robin van Galen spreekt over verschillende onderwerpen en themas. Neem gerust contact op voor meer informatie en mogelijkheden.

Indien de agenda het toelaat, kunnen we een vrijblijvende optie van 14 dagen plaatsen. We ontvangen graag informatie over de gewenste tijden en locatie, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Binnen deze periode van twee weken horen we graag of de boeking doorgang vindt of dat er behoefte is aan een verlenging van de optie.

Andere sprekers

Wellicht dat één van deze sprekers ook interessant zijn.

Martin Koolhoven en Eddy Terstall

Martin Koolhoven en Eddy Terstall

Herman Konings

Herman Konings

Herman Konings is een professionele trendwatcher met klanten als ING Bank en Unilever. Hij spreekt over sociaal netwerken.

Maria Genova

Maria Genova

Ze is een ervaren spreker en inspirerende spreker op het gebied van digitale veiligheid, hackers, privacy en identiteitsfraude.

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Ontdek de acht redenen waarom je een spreker boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Robin van Galen.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.