Geert-Jan Knoops - Foto: (c) Geert-Jan Knoops

Geert-Jan Knoops

Of het nu voor een lezing of een masterclass is; Professor Knoops weet alles te vertellen over politiek en strafrecht

Onderwerpen & Thema's

    Klik om andere verwante sprekers te ontdekken.

Talen

Categorieën

Inzetbaarheid

 • Spreker

Beschikbaar voor

 • Lezingen

Tarief categorie spreker

Op aanvraag

Om Geert-Jan Knoops te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 - 317 121 of boek online.

Keynote spreker

Geert-Jan Knoops boeken als spreker

Professor Knoops is een bekend spreker en verzorgd lezingen of masterclasses. Beschikbaarheid aanvragen

Gespreksonderwerpen Geert-Jan Knoops

Geert-Jan Knoops verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Geert-Jan Knoops kan ook een lezing op maat verzorgen.

 • Wetenschap en recht algemeen
 • Ethische aspecten van het recht en meer in het bijzonder van het strafrecht
 • Invloed van mensenrechten op het strafrecht
 • Juridische, ethische en rechtspolitieke aspecten van de internationale straftribunalen
 • Juridische, ethische en rechtspolitieke aspecten van de kwestie Guantanamo Bay en terrorismeprocessen
 • (Rechts)politieke aspecten van militaire missies in het buitenland
 • Wetenschappelijke aspecten van toepassing van geweld tijdens vredes- en geweldsmissies
 • Wetenschappelijke en juridische aspecten van gerechtelijke dwalingen (theorie en praktijk)
 • Wederopbouw juridische systemen in derdewereldlanden (ervaringen in Afghanistan, Cambodja en West-Afrika)
 • Zelfverdedigingrecht van Staten binnen het internationale recht
 • Recente ontwikkelingen terzake internationaal strafrechtelijke aansprakelijkheid en vervolging van militair en politiek leiders
 • Internationale straftribunalen
 • (Internationaal) juridische aspecten van militaire operaties
 • Internationaal oorlogsrecht
 • Rechtspositie van militairen tijdens buitenlandse operaties
 • Gerechtelijke dwalingen
 • Forensisch bewijs in strafzaken
 • Mensenrechten in relatie tot aansprakelijkheden van overheden en bedrijven (investeringen in landen waar mensenrechten worden geschonden, bijv. Birma)
 • Rol van advocaat in strafzaken: ethisch dilemma
 • De Guantanamo Bay Affaire; strafrechtelijke vervolging van Bush door Obama?
 • De rechtmatigheid van de inval in Irak (vanuit internationaal recht) en gevolgen voor andere UN-missies
 • Het internationaalrechtelijk kader van IDF (Israeli Defense Forces) military operations
 • Sportrecht

Biografie Prof. dr. Geert-Jan Knoops

Lees meer over Prof. dr. Geert-Jan Knoops

Geert-Jan Alexander Knoops is bijzonder hoogleraar politiek van het internationaal recht aan de Universiteit van Amsterdam en visiting professor internationaal strafrecht aan Shandong University (Jinan, China); van 2003 tot 2013 was hij hoogleraar internationaal strafrecht aan de Universiteit Utrecht. Hij is twee keer gepromoveerd tot doctor, zowel aan de Universiteit van Leiden (strafrecht) als aan de Universiteit van Ierland op het gebied van internationaal strafrecht. Daarnaast behaalde hij een LLM graad (Master of Law) aan de Universiteit van Leiden op het gebied van het publiek internationaal recht en internationaal strafrecht.

Professor Knoops praktiseert als advocaat bij Knoops’ advocaten, advocaten te Amsterdam. Hij trad en treedt nog steeds op als advocaat voor verschillende internationale tribunalen zoals het Europees Hof van de Rechten van de Mens in Straatsburg, het ICTY (International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia), ICTR (International Criminal Tribunal for Rwanda) en het Speciale Tribunaal voor Sierra Leone. Tevens is hij toegelaten tot de lijst van advocaten die optreden voor het Internationaal Strafhof te Den Haag, alsmede het Cambodja-tribunaal in Pnom Penh.

In oktober 2005 werd hij benoemd tot expert adviseur voor de verdediging in de zaak Hamdan v. Rumsfeld, een zaak die een van de Guantanamo Bay gevangenen betrof en welke zaak in juni 2006 leidde tot een baanbrekende uitspraak bij het Amerikaanse Hooggerechtshof. In 2009 bracht hij over de sluiting van Guantanamo Bay een advies uit aan de Obama-regering. Als adviseur is hij ook verbonden aan Sunsglow New York, een Amerikaanse organisatie en denktank die zich richt op het bevorderen van internationaal recht. Hij is ook adviseur van het Sierra Leone Instituut voor Internationaal Recht.

Professor Knoops heeft de rang van reservemajoor binnen het Nederlandse Korps Mariniers en trad op als juridisch adviseur voor het Korps Mariniers tijdens verschillende internationale oefeningen. Door zijn expertise op het gebied van internationaal strafrecht verscheen hij als deskundige voor de Nederlandse Parlementaire Commissie inzake de ISAF (International Security Assistance Force) missie in Uruzgan (Afghanistan) en voor de Parlementaire Commissie Bestrijding Piraterij. Ook adviseert hij binnenlandse en buitenlandse politici op het gebied van de toepassing van het internationaal recht binnen de buitenlandpolitiek.

Professor Knoops is op 29 april 2009 gedecoreerd als Officier in de Orde van Oranje Nassau door Koningin Beatrix voor zijn rol en bijdrage aan de ontwikkeling van het recht en zijn bijdrage op dit punt aan de Nederlandse politiek. Hij is auteur van verschillende boeken op het gebied van nationaal en internationaal recht. Ook is hij als raadsman betrokken geweest bij verschillende revisiezaken in Nederland die hebben geleid tot heropening van strafprocessen.


Deel deze pagina

Aanbevelingen voor Geert-Jan Knoops

Ontdek de feedback van onze opdrachtgevers over de lezingen en presentaties van Geert-Jan Knoops. Lees de enthousiaste reacties.

Geert-Jan Knoops inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Prof. dr. Geert-Jan Knoops.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Prof. dr. Geert-Jan Knoops via Het Sprekersburo. Wil je Geert-Jan Knoops inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst?
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Wil je meer weten over boekingen of een prijsopgave ontvangen? Gebruik dan het onderstaande formulier. Vergeet niet om je gegevens correct in te vullen, zodat we je goed kunnen informeren over je vraag.

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van Geert-Jan Knoops

Het boeken van Geert-Jan Knoops is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die Geert-Jan Knoops heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van Geert-Jan Knoops plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de lezing van Geert-Jan Knoops.

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die Geert-Jan Knoops helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt Geert-Jan Knoops de belangrijkste inhoudelijk punten door. Het doel is om een lezing te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan de lezing nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van de lezing zal Geert-Jan Knoops aanwezig zijn op locatie. Aan het einde van de lezing is er nog ruimte om enkele vragen van het publiek te beantwoorden.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van Geert-Jan Knoops te evalueren.

Veelgestelde vragen

Wij zijn van helderheid vooraf, en jij hoogstwaarschijnlijk ook. Daarom hebben we deze veelgestelde vragen samengesteld om zoveel mogelijk vragen vooraf te beantwoorden. Heb je toch nog meer vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voor boekingen kun je contact opnemen met één van onze medewerkers. Direct telefonisch contact op 0321 - 317 121 of via onze chat.
Mailen kan natuurlijk ook, mail naar: info@hetsprekersburo.nl.

Na het bevestigen van een boeking, plannen we een telefonische (online) voorbespreking in. Tijdens deze inhoudelijke sessie bespreek je met Geert-Jan Knoops het evenement, de doelgroep, de lezing en eventuele specifieke wensen.

Het tarief voor een inspirerende lezing van Geert-Jan Knoops is op aanvraag, en afhankelijk van een aantal factoren. Zoals duur van de lezing, de voertaal, het programma en de doelgroep. Benieuwd naar de kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan!

Geert-Jan Knoops spreekt over verschillende onderwerpen en themas. Neem gerust contact op voor meer informatie en mogelijkheden.

Indien de agenda het toelaat, kunnen we een vrijblijvende optie van 14 dagen plaatsen. We ontvangen graag informatie over de gewenste tijden en locatie, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Binnen deze periode van twee weken horen we graag of de boeking doorgang vindt of dat er behoefte is aan een verlenging van de optie.

Andere sprekers

Wellicht dat één van deze sprekers ook interessant zijn.

Josje Smeets

Josje Smeets

Josje deelt haar passie over positieve psychologie en neuropsychologie op inspirerende en laagdrempelige wijze.

Ad van Wijk

Ad van Wijk

De topman van het jaar 2008 heeft drie wetten over energie waarover hij spreekt tijdens zijn inspirerende lezingen.

Wilco Fröger

Wilco Fröger

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Ontdek de acht redenen waarom je een spreker boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Geert-JanKnoops.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.