Biografie John van den Heuvel

Lees meer over John van den Heuvel

John van den Heuvel, geboren op 26 december 1962 te Amsterdam, begon zijn loopbaan bij de Amsterdamse politie waarbij hij onder meer werkzaam was in de spannende wereld van de undercoveragent. In 1990 werd hij misdaadverslaggever bij de Telegraaf en maakte hij naam met onthullende artikelen over onder meer Desi Bouterse en Willem Holleeder. John van den Heuvel staat bekend om zijn gedegen onderzoek en verrassende onthullingen over de onderwereld. Sinds 2001 is hij naast zijn werk voor De Telegraaf crimedeskundige bij het tv-programma RTL Boulevard en het radioprogramma van Edwin Evers op Radio 538. Hij presenteerde succesvolle tv-programma’s als Bureau Misdaad op RTL 5 en Bureau van den Heuvel en Crime Time op Nederland 1. Inmiddels heeft hij ook acht bestsellers op zijn naam staan waaronder in 2007 Doden liegen niet en in 2008 Tijdperk Holleeder. John van den Heuvel kan maatwerkgericht inspelen op een veelheid van thema’s. 

Het criminele milieu

Hij ontmaskerde met harde bewijzen Desi Bouterse als drugsbaron, schreef als eerste over de criminele handel en wandel van de vermoorde vastgoedtycoon Willem Endstra, onthulde spectaculaire achtergronden van de reeks liquidaties in de Amsterdamse onderwereld en bracht vorig jaar licht in de zaak van de drie vermoorde Hells Angels in Limburg. 

Verder beschreef Van den Heuvel van binnenuit de internationale drugsmaffia, deed zelf onderzoek in het criminele milieu in Suriname, de Nederlandse Antillen, Aruba en hét brandpunt van de mondiale drugsscene, Colombia. Daar had hij in de gevangenis ook een exclusieve ontmoeting met de broer van de vermoorde cocaïnekoning Pablo Escobar. Al sinds de start van ‘RTL Boulevard’ in 2001 is hij als crime-deskundige aan het RTL 4-programma verbonden.

Schrijver

Daarnaast schreef John boeken over onder meer Abraham Moszkowicz, Desi Bouterse en over hoe de Colombiaanse drugskartels de Antillen in hun greep kregen.

John van den Heuvel is in te huren als spreker.

John van den Heuvel inhuren als spreker

Dankzij zijn jarenlange ervaring in de misdaadjournalistiek weet John boeiende lezingen en presentaties te houden over misdaad, politie, justitie en veiligheid. Deze thema’s kunnen ook worden uitgediept, zoals misdaad in de vastgoedwereld. Zolang het maar over misdaad gaat, kan John maatwerkgericht inspelen op het onderwerp,

John van den Heuvel

  • Misdaadverslaggever bij De Telegraaf
  • Misdaaddeskundige bij RTL Boulevard
  • Presentator van o.a. programma's 'RTL Bureau Misdaad', 'Recht Gezet!' en 'Ontvoerd'
  • Auteur van o.a. 'Tijdperk Willem Holledeer', 'De gevallen engel' en 'De Spiegel van het Recht'