Jörgen Raymann inhuren als spreker voor een inspirerende lezing? Contact en bel Het Sprekersburo 0321-317121.

Jorgen Raymann

Tarief categorie spreker:

Om Jorgen Raymann te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 317 121 of boek online

Verzoek om tarief en beschikbaarheid
Jörgen Raymann inhuren als spreker voor een inspirerende lezing? Contact en bel Het Sprekersburo 0321-317121.

Jorgen Raymann spreekt

Cabaretier, televisiepresentator en motivational speaker

Gespreksonderwerpen Jorgen Raymann

Jorgen Raymann verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen

Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Jorgen Raymann kan ook een lezing op maat verzorgen.

Onderwerpen & Thema's

    Klik om andere verwante sprekers te ontdekken.

Talen

Categorieën

Inzetbaarheid

Beschikbaar voor:

Het Sprekersburo, dat spreekt voor zich.

Of bel ons om Jorgen Raymann te boeken op telefoonnummer 0321 317 121

Biografie Jorgen Raymann

Lees meer over Jorgen Raymann

Jörgen Raymann, geboren op 13 augustus 1966 te Amsterdam, groeide echter op in Suriname. Later keerde hij terug naar Nederland om aan de Erasmus Universiteit Rotterdam economie te studeren. Tijdens zijn studie kwam Jörgen voor het eerst in aanraking met cabaret.
Terug in Suriname startte hij zijn restaurant Pedro waar hij een aantal keren per maand cabaretdiners organiseerde. Deze avonden waren zeer succesvol en werden een begrip in Paramaribo. Hier werd de basis gelegd voor zijn carriere als cabaretier.

Zijn televisiecarriere in Nederland begon in 1999 met het presenteren van The Comedy Factory bij de NTR. Zijn definitieve doorbraak kwam snel daarna met het veelzijdige late night programma Raymann is Laat, later getiteld zo: RAYMANN, waarin Tante Es al meer dan 10 jaar de show steelt.

Het programma beleefde in 2011 het 10-jarig bestaan, hetgeen een unicum genoemd kan worden in ‘Hilversum’.

Jörgen heeft zich de laatste jaren ontwikkeld als een begenadigd motivational speaker. Of het nu voor een grote multinational is of een VMBO-student, hij kan zijn verhaal met veel verve en humor helder en gedreven overbrengen; een verhaal om nooit te vergeten.

Theater

Met zijn theatershow Mi Kondre tru over Suriname en Surinamers kwam Jörgen in 1998 naar Nederland. Het was een doorslaand succes, de zalen waren uitverkocht. Hij kwam in hetzelfde jaar terug voor een reprisetournee. Daarna ging het hard met elk jaar een nieuwe voorstelling.
Even Slikken werd in 2000 in Nederland geproduceerd in de regie van Felix de Rooy. De voorstelling liet de thema’s zien van het leven in Suriname, de komst naar Nederland en de terugkeer naar Suriname. Een schrijnend verhaal waarin op hilarische wijze een kijkje wordt gegeven in de ziel van iemand met twee liefdes, Suriname en Nederland, met hoop, verwachting, illusie en desillusie.  De voorstelling werd zeer enthousiast ontvangen, volle zalen in de twee jaar dat Jörgen hiermee door Nederland tourde. Een groot succes.
Hierna volgden vele voorstellingen waaronder In Holland Staat Mijn Huis, Slaaf of niet Verslaafd, Familyman.
Frede is de laatste voorstelling van Jörgen. Hij tourt hiermee voor het tweede seizoen door Nederland. Als kind werd Jörgen Fredeman (bangerik) genoemd omdat hij bang was voor het donker, spoken, honden enzomeer. Later werd hij bang om de verkeerde studie te kiezen, voor het examen, faalangst was hem niet vreemd. In Frede neemt hij samen met zijn favoriete alter ego’s plaats op de bank en het publiek is zijn psychiater. Aan het einde van de avond is hij hopelijk over zijn angsten en podiumvrees heen.
Frede wordt 21 april 2012 in Theater Zuidplein in Rotterdam opgenomen en komt in zomer/najaar 2012 uit.

Televisie

De publieke exposure kwam in Suriname met de uitzending van zijn oudejaarsconference in 1995. Daarna maakte hij zijn eerste Sun Dish reclame, waarmee hij razend populair werd als buurvrouw Esselien van Doornegat. In 1996 volgde zijn tweede oudejaarsconference.

Met een aantal musici-vrienden maakte hij zijn eerste voorstelling.
Toen Jörgen steeds vaker met zijn cabaretvoorstellingen Nederland aandeed, werd hij gevraagd om The Comedy Factory te presenteren bij de NTR. Een toonaangevend stand-up comedy programma waarin nationale en internationale comedians optraden. Het programma liet een mix aan comedy zien, zoals black, visueel, smart, observerend.
De definitieve doorbraak kwam in 2001 met het veelzijdige latenight programma Raymann is Laat, een amusant en informatief programma met een aantal vaste onderdelen, waaronder natuurlijk Tante Es (Esselien van Doornegat), Altijd Prijs met Ahmed (de slager) en Quintis Ristie.
In 2010 veranderde de naam in zo: RAYMANN met uiteraard Tante Es en items zoals De Pappies. Kenmerkend in de programma’s is de diversiteit waarmee Jörgen vele groepen in de samenleving weet te bereiken, te verrassen en te amuseren. Zijn betrokkenheid bij de multiculturele samenleving weet hij op een heldere en uitdagende manier te vertalen naar een succesvolprogramma voor de kijker.

10 jaar diversiteit op televisie

Zondag 11 september 2011 bestond Raymann is Laat/zo: Raymann 10 jaar, een unicum in de snelle wereld van de media. In deze uitzending blikte Jörgen terug op de hoogtepunten van zijn televisiecarriere met zijn favoriete tv-momenten en ook die van de kijkers, comedians die groot zijn geworden na hun tv-debuut bij Raymann, interviews met grootheden, reportages en beroemde muzikanten die met een optreden in de studio het publiek in een zekere extase brachten.

Motivational speeker

In de loop der jaren heeft Jörgen zich ontwikkeld als een veelgevraagd motivational speaker. De persoonlijke ontwikkeling, evenals de ontwikkeling als bedrijf of groep, staat centraal. Jörgen gebruikt hiervoor zijn Hi5 die als kompas richting geeft en houvast biedt om een bepaald doel te bereiken. Passie, focus, overzicht, betrouwbaarheid en kennis zijn de keywords en dit is op alles toepasbaar.
Jörgen spreekt regelmatig op scholen en universiteiten, bij bedrijven en op symposia.
Zijn speeches worden ervaren als een verhaal om nooit te vergeten; inspirerend, humorvol en to the point.

Goede doelen

Jörgen is o.a. ambassadeur van Unicef en Stichting Giving Back. Op 23 mei 2011 heeft hij als ambassadeur van Unicef aan de koningin de eerste ‘65 Jaar UNICEF’ postzegel overhandigd. Daarnaast heeft hij zijn eigen foundation, het PIET-fonds, dat staat voor Poor Infant Equality Trust-fund. Het PIET-fonds heeft Jörgen in Suriname opgericht, maar ondertussen heeft het fonds ook een Nederlandse afdeling. Het staat voor het ondersteunen van kinderen met een bepaalde wens op cultureel en/of educatief gebied.

Andere werkzaamheden

Jörgen Raymann maakt een serie programma’s over zijn helden. Onder de naam Raymanns Helden bezoekt hij positieve rolmodellen die hij bewonderenswaardig vindt. Zondag 27 mei wordt een pilot uitgezonden op tv.

Wekelijks schrijft Jörgen een column in de Telegraaf, Van deze columns zijn er 45 in een bundel verschenen dat de titel Het beste van Raymann meekreeg. Van serieuze boodschap tot statement. Een ding hebben zijn columns gemeen: ongenadige humor.
Jaarlijks host hij het evenement Dutch Versity/Hi5’s Rhythm for Succes. Comedy staat centraal, maar Jörgen inspireert jongeren en brengt een educatieve boodschap met zijn ‘High Five’.
Elke dinsdag presenteert hij het tv-programma 5op2 (Nederland 2, NTR). Met aandacht voor actuele, maatschappelijke onderwerpen.

Bijzondere prijzen en erkenningen

Jörgen heeft een aantal prijzen ontvangen door de jaren heen. In 2005 ontving hij de Personality Prijs, in 2006 de Kleuren Award en in 2009 de Jörgen Raymann tulp.

Presentator, spreker en cabaretier

Jörgen is een veelgevraagd presentator op congressen en symposia, in zowel het bedrijfsleven als in de culturele wereld. Daarnaast kan hij zijn betrokkenheid bij de samenleving op een inspirerende wijze omzetten in een motivational speech. Ook treedt hij op als cabaretier met een kort programma dat specifiek voor de gelegenheid is samengesteld; verrassend, scherpzinnig en onverwachts. U bent gewaarschuwd!


Deel deze pagina

Aanbevelingen voor Jorgen Raymann

Wat onze opdrachtgevers zeggen over lezing of presentatie van Jorgen Raymann. Lees de enthousiaste reacties.

Jorgen Raymann inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Jorgen Raymann.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Jorgen Raymann via Het Sprekersburo. Wil je Jorgen Raymann inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst? Voor informatie over boekingen of het opvragen van een prijs kun je onderstaand formulier gebruiken.
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Velden met een * zijn verplicht.

Onze werkwijze

Boeken van Jorgen Raymann werkt heel eenvoudig.

Hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kan werken.

Meer informatie

1. Vind een spreker
Vind op de website van Het Sprekersburo de juiste spreker voor jouw evenement of bijeenkomst.

2. Controleer de prijs en beschikbaarheid
Wij sturen jouw binnen één werkdag een geheel vrijblijvende offerte.

3. Plaats een gratis optie
Wij noteren bij beschikbaarheid van de spreker een, geheel vrijblijvende, optie voor 14 dagen.

4. Bevestig de boeking
Bij akkoord op de offerte boeken wij de spreker en sturen wij je ons boekingsformulier toe.

5. Ontvang de bevestiging
Met de, door jouw, aangeleverde gegevens sturen wij je de bevestiging van de boeking.

6. Teken en retourneer de bevestiging
Ter bevestiging sturen wij de een overeenkomst die binnen vijf dagen na ontvangst ondertekend moet worden.

Andere sprekers

Wellicht dat één van deze sprekers ook interessant zijn.

Thomas Luttikhold

Thomas Luttikhold

Giedo van der Garde

Giedo van der Garde

Als voormalig F1 autocoureur geeft Giedo inzicht in teamwork en het vergelijking met het bedrijfsleven.

Patrick van Veen

Patrick van Veen

Gedragsbioloog Patrick van Veen is in te huren voor lezingen over verschillende thema's. Ons sociaal oergedrag staat daarbij centraal.

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Acht reden waarom een spreker boeken bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Jörgen Raymann.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.