Biografie
Biografie van Ron Blaauw: alles wat je moet weten over deze spreker
Ron Blaauw merkte tijdens zijn vakantiebaantje bij Petit-Nord in Hoorn dat de horeca hem goed lag. Hij volgde de dagopleiding kok aan het Sint Hubertus in Amsterdam, waar hij de vrijheid kreeg om veel vlieguren te maken op de werkvloer. De echte passie voor het koksvak kwam tevoorschijn tijdens zijn stage bij La Ciboulette te Kwadijk. Men ging hier naar de markt toe voor de beste producten en werden vers vanuit de basis klaargemaakt. Al op 22 jarige leeftijd werd Ron voor het eerst sous-chef bij De Kersentuin. Vanaf dat moment gaat het Ron Blaauw op culinair gebied voor de wind.
Bij restaurants Aujourd’hui en ‘t Jagershuis wist Ron de kwaliteit van de kaart binnen een jaar naar een noemenswaardig hoog niveau te tillen. Waarna Ron besloot zijn droom te verwezenlijken; een eigen Ron Blaauw Rastaurant starten. In Ouderkerk aan de Amstel ontving zijn restaurant in 2004 de eerste en in 2005 de tweede Michelinster en ontving hij in 2008 het diploma voor SVH meesterkok.
In 2011 besloot Ron met zijn restaurant te verhuizen van het pittoreske Ouderkerk naar het drukke Amsterdam. Met deze verandering geeft Ron zijn restaurant meer allure, een internationale uitstraling en een hoger serviceniveau. Kortom een grote stap vooruit.
Naast zijn passie voor eten houdt Ron zich ook bezig met bestuurlijke zaken. Sinds 2008 is hij culinair directeur van De HME Group, die staat voor topkwaliteit op culinair niveau en optimaal gastheerschap. Ook is Ron Blaauw met regelmaat te zien in 'MasterChef Junior' op SBS6, samen met Alain Caron.
Begin April 2013 gooide Ron Blaauw zijn restaurantconcept radicaal om, van chique twee sterrenrestaurant naar het toegankelijke Ron Gastrobar. Een gedurfde stap die hem veel kritiek, maar vooral veel lof bezorgd heeft. Inmiddels heeft hij Ron Gastrobar, Oriental, Indonesia, Paris en Nacarat.
"Ik wil de komende vijftien jaar iets gaan neerzetten voor iedereen. Koken op topniveau in een waanzinnige ambiance voor ieders budget. Een laagdrempelig restaurant waar genieten op nummer 1 staat!"
Ron Blaauw inhuren als spreker
Ron Blaauw is te boeken voor culinaire workshops, kookdemonstraties, presentaties en lezingen. Zijn aandacht en oog voor perfectie staan garant voor een leerzame en bijzondere invulling van elk evenement. Ron verzorgt verschillende inspirerende en motiverende lezingen over zijn eigen ervaringen, maar ook over zijn valkuilen en leermomenten. Zijn lezing gaat over ondernemerschap en de passie voor je vak, waardoor het voor elke branche interessant is.
Bent u geïnteresseerd in een workshop, masterclass, lezing of kookdemonstratie van deze talentvolle chef? Neem dan gerust contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.