Spreker Hennie van der Most - Foto: (c) ANP/Hennie van der Most

Hennie van der Most

Ondernemer met een eigen imperium en te boeken als motiverende spreker. Zijn succesformule komt uitgebreid aan bod.

Onderwerpen & Thema's

    Klik om andere verwante sprekers te ontdekken.

Talen

Categorieën

Inzetbaarheid

Beschikbaar voor

Tarief categorie spreker

Om Hennie van der Most te boeken als spreker voor jouw evenement, bel 0321 - 317 121 of boek online.

Keynote spreker

Hennie van der Most boeken als spreker

Ondernemer met een eigen imperium!

Beschikbaarheid aanvragen

Gespreksonderwerpen Hennie van der Most

Hennie van der Most verzorgt als spreker lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Onderstaand een overzicht van inspirerende lezingen over verschillende onderwerpen. Op zoek naar een specifieke lezing? Hennie van der Most kan ook een lezing op maat verzorgen.

Biografie Hennie van der Most

Lees meer over Spreker Hennie van der Most

Hennie van der Most begint op zijn 16e als ‘krullenjongen’ in een metaalfabriek te werken. Hij verdient 35 gulden per week. Vervolgens werkt hij bij een kachelfabriek aan de lopende band. Hennie wil meer vrijheid en vindt dat in de baan als pompbediende. De pomp moest om 22 uur gesloten zijn, maar omdat klanten blijven komen blijft Hennie werken tot 24 uur. Hij verkoopt niet alleen brandstof, maar ook ruitenwisservloeistof, maakt de ruiten van de auto’s kosteloos schoon en heeft altijd een vriendelijk woord voor de klanten. Hij krijgt steeds meer klanten en vindt het prachtig. In die tijd beseft hij dat hij zelf wil ondernemen.

Hennie heeft zijn eigen mosterd ontwikkeld die in de restaurants geserveerd wordt. Hij eet er regelmatig en kijkt altijd kritisch naar zijn bedrijven en naar wat er verbeterd kan worden. Hennie heeft geen ondernemingsraad, terwijl 1500 mensen in zijn bedrijven werken. Bijzonder. Zijn werknemers hebben er geen behoefte aan. Als er iets is weten ze Hennie te vinden. De lijnen zijn kort. Ook dat is één van zijn successen.

Hennie bezoekt zijn bedrijven regelmatig en efficiënt: met helikopter.
In 1975, hij is dan 25 jaar, begint Hennie in de schuur van zijn ouderlijk huis in Slagharen, een handeltje in gebruikt ijzer. Aan hem wordt gevraagd om schuren met ijzeren constructies te bouwen. Dat gaat zo goed dat boeren uit het hele land Hennie weten te vinden. Hij bouwt een zwembad met een barretje achter zijn huis waar de dorpsgenoten dankbaar gebruik van maken, maar waar de caféhouders uit de omgeving over klagen. Het zwembad moet dicht. In 1980 wordt De Bonte Wever geopend, zijn eerste grote project. Hennie introduceert het onbeperkt eten, de barbecues, de kegelbanen, de servicebioscopen, de grote dansvloeren. Slagharen wordt erdoor bekend tot in de wijde omtrek.

Hennie realiseert zich dat er een enorme markt is voor véél grotere zwembaden met barretjes, restaurants, hotels en attracties. Het éne park na het andere wordt geopend met dezelfde formule. In 1985 opent Speelstad Oranje/Pipodorp haar deuren, gebouwd in een voormalige aardappelmeelfabriek in het plaatsje Oranje bij Hoogersmilde. In dit dorp staan 256 Pipowoningen en hier is het grootste overdekte attractiepark van Nederland gevestigd.

In 1988 volgt Preston Palace in Almelo, in een voormalig ziekenhuis met 296 hotelkamers. De gemiddelde bezetting over al de jaren is ruim 90%. 

In 1994 volgt de Evenementenhal in Hardenberg, voorheen een tapijthal. Hier geldt de unieke formule: De standhouders betalen één prijs. Voor dit bedrag worden hun relaties uitgenodigd en bezoekers voorzien van hapjes en drankjes tijdens de beursdagen.

Veel publiciteit krijgt Hennie in 1995 als de oude Duitse kerncentrale Kalkar omgetoverd wordt in Kernwasser Wunderland. Deze kerncentrale is nooit in gebruik geweest en Hennie ziet zijn kans schoon. Het park ligt slechts 20 minuten rijden van Arnhem en heeft een dragsterbaan met 4 dragsters, de enige in Europa. 

In 1997 voegt hij het sport- en evenementencentrum De Smelt in Assen aan zijn bedrijven toe. 
En in 2001 opent hij Hotel De Koperen Hoogte in Lichtmis bij Zwolle direct aan de A28, een voormalige watertoren. Dit torenhoge vier sterren hotel is van verre te zien en ’s avonds gehuld in prachtig groen licht. Van een vers kopje koffie met heerlijk gebak, voortreffelijke lunch tot een heerlijk diner in het rondraaiend restaurant in de top van het gebouw met riant uitzicht over de schitterende omgeving, het is er allemaal mogelijk. Daarnaast zijn er diverse vergaderruimtes en niet te vergeten zeer luxe hotelsuites. Waaronder een suite met open dak. Slapen onder de sterrenhemel: Het toppunt van romantiek!

In 2003 en 2005 worden een voormalige bakkerij in Rijswijk en een distributiecentrum in Gorinchem omgebouwd tot evenementenhallen waar doorlopend grote beurzen worden gehouden met overnachtingsmogelijkheid in mooie hotelkamers. Ook hier geldt het bijzondere concept: de all-in formule. 

In 2008 opent Hennie in een voormalige kazerne in het uiterste noorden van Duitsland, op 8 kilometer van de Noordzeekust een attractief vrijetijds- en hotelcomplex. Prachtige hotelkamers met hetzelfde concept. In het eerste jaar hebben 45.000 gasten het complex bezocht. Het park is in de top geëindigd van de meest favoriete bestemmingen. 

Verder heeft Hennie nog een staalhandel in Slagharen, een horecagroothandel in Schuinesloot en drie Piri Piri kiprestaurants.


Deel deze pagina

Aanbevelingen voor Hennie van der Most

Ontdek de feedback van onze opdrachtgevers over de lezingen en presentaties van Hennie van der Most. Lees de enthousiaste reacties.

No testimonials found.

Hennie van der Most inhuren als spreker voor jouw evenement

Informatie aanvragen

Vrijblijvende informatie aanvragen over Hennie van der Most.

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie van spreker Hennie van der Most via Het Sprekersburo. Wil je Hennie van der Most inhuren voor jouw evenement of bijeenkomst?
Wil je een vrijblijvende offerte met tarief ontvangen dan hebben wij meer informatie nodig. Neem dan contact met ons op via het offerte formulier.

Wil je meer weten? Stel dan hier jouw vraag!

Wil je meer weten over boekingen of een prijsopgave ontvangen? Gebruik dan het onderstaande formulier. Vergeet niet om je gegevens correct in te vullen, zodat we je goed kunnen informeren over je vraag.

Velden met een * zijn verplicht.

Zo werkt het boeken van Hennie van der Most

Het boeken van Hennie van der Most is heel eenvoudig. Ontdek hoe onze werkwijze en advies in jouw voordeel kunnen werken.

Onze werkwijze

1. Contact
Neem contact op met Het Sprekersburo. Doe een aanvraag via het boekingsformulier of bel 0321-317 121.

2. Oriëntatie
Samen bespreken we jouw wensen en de mogelijkheden die Hennie van der Most heeft. Wij sturen vervolgens een offerte en zullen een vrijblijvende optie in de agenda van Hennie van der Most plaatsen.

3. Keuze
Als de datum, tijd, locatie, het globale onderwerp en prijs zijn afgesproken, zullen we een overeenkomst opstellen. Hiervoor sturen wij ons boekingsformulier met de benodigde gegevens voor de overeenkomst.

4. Overeenkomst
Ter bevestiging sturen wij de overeenkomst inclusief technische rider, persfoto en alle benodigde informatie voor de lezing van Hennie van der Most.

5. Briefingsformulier
Ook ontvang je een briefingsformulier met enkele vragen die Hennie van der Most helpen om zich voor te bereiden op jullie voorbespreking.

6. Voorbespreking
Tijdens een telefonische voorbespreking neemt Hennie van der Most de belangrijkste inhoudelijk punten door. Het doel is om een lezing te creeëren waar zowel de opdrachtgever als de deelnemers echt iets aan hebben.

7. Laatste check
In de dagen voorafgaand aan de lezing nemen wij contact met je op om de laatste details af te stemmen.

8. Presentatie
Ruim voor aanvang van de lezing zal Hennie van der Most aanwezig zijn op locatie. Aan het einde van de lezing is er nog ruimte om enkele vragen van het publiek te beantwoorden.

9. Follow-up & evaluatie
Enkele dagen na de lezing zullen we contact met jullie opnemen om de bijdrage van Hennie van der Most te evalueren.

Veelgestelde vragen

Wij zijn van helderheid vooraf, en jij hoogstwaarschijnlijk ook. Daarom hebben we deze veelgestelde vragen samengesteld om zoveel mogelijk vragen vooraf te beantwoorden. Heb je toch nog meer vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voor boekingen kun je contact opnemen met één van onze medewerkers. Direct telefonisch contact op 0321 - 317 121 of via onze chat.
Mailen kan natuurlijk ook, mail naar: info@hetsprekersburo.nl.

Na het bevestigen van een boeking, plannen we een telefonische (online) voorbespreking in. Tijdens deze inhoudelijke sessie bespreek je met Hennie van der Most het evenement, de doelgroep, de lezing en eventuele specifieke wensen.

Een eerste indicatie voor boekingen binnen Nederland: de prijs ligt tussen 3.500 en 5.000 euro voor een lezing en is afhankelijk van een aantal factoren. Zoals lengte van de lezing, welke voertaal, het programma en de doelgroep. Neem vrijblijvend contact op voor beschikbaarheid en ontvang een gratis offerte.

Hennie van der Most spreekt over verschillende onderwerpen en themas. Neem gerust contact op voor meer informatie en mogelijkheden.

Indien de agenda het toelaat, kunnen we een vrijblijvende optie van 14 dagen plaatsen. We ontvangen graag informatie over de gewenste tijden en locatie, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Binnen deze periode van twee weken horen we graag of de boeking doorgang vindt of dat er behoefte is aan een verlenging van de optie.

Andere sprekers

Wellicht dat één van deze sprekers ook interessant zijn.

Adjiedj Bakas

Adjiedj Bakas

Drs. Adjiedj Bakas is trendwatcher des Vaderlands en als spreker erg nuchter en humoristisch met een positieve insteek.

Frank van Houten

Frank van Houten

Met passie spreekt Frank van Houten over onderwerpen als efficiëntie, excelleren, topprestaties, motivatie en persoonlijke ontwikkeling.

René Boender

René Boender

Hij is actief als spreker, innovatiefuturist, dagvoorzitter, trendteller en natuurlijk brain-agent voor marketing audits.

Opzoek naar andere sprekers?

Overzicht alle sprekers

Waarom Het Sprekersburo?

Er komen waarschijnlijk allemaal vragen bij je op, zodra je een spreker wilt boeken voor je volgende evenement. Ontdek de acht redenen waarom je een spreker boekt, bij Het Sprekersburo.

Ruim 20 jaar ervaring

We draaien al even mee en nog steeds met veel plezier en liefde voor ons vak.

Breed aanbod aan sprekers

Wij hebben een breed aanbod van sprekers in verschillende categorieën en over verschillende onderwerpen. Staat de gewenste spreker er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Persoonlijk contact

Tijdens de voorbespreking heb je persoonlijk contact met Hennie van der Most.

Persoonlijke benadering

Bij Het Sprekersburo vind je een persoonlijke benadering, gecombineerd met de ervaring en de kennis.

Flexibel, snel en service gericht

Daar staat Het Sprekersburo voor!

Offerte binnen 1 werkdag

Wij maken binnen 1 werkdag de beste offerte op maat en met de scherpste prijs.

Eerlijke prijzen

Onze offerte is gratis en geheel vrijblijvend volgens marktconforme prijzen.

Inspirerende sprekers

Door jarenlange ervaring kunnen wij een adviserende partner zijn.